Smrtící klon

Smrtící klon https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116334/bmid_smrtici-klon-OOZ-116334.jpg 5 162 31

Eva Dallasová série

< 21. díl >

Na počátku je vražda a její obětí uznávaný newyorský plastický chirurg, dr. Ilcove. Případu se ujme poručík Eva Dallasová, drsná policejní vyšetřovatelka – a jen tak mimochodem manželka miliardáře –, která si poradila už s mnoha nebezpečnými zločinci. Jednou smrtí to ale neskončí a co víc – zdá se, že tentokrát nestojí proti policii vrah, ale vražedkyně. Ze stop DNA totiž vyplývá, že pachatelem je žena. Přesto je na ní něco podivného… Pozoruhodné skutečnosti vycházejí najevo i o zabitém lékaři a jeho ženě. Spustili snad společně projekt, na jehož konci stojí místo krásného nového života ošklivá smrt?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Origin in Death , 2005


více info...

Přidat komentář

Ulala
09.03.2023 5 z 5

Děsivé a více scifi. Po přečtení si raději ani nekladu otázku co všechno se v hlavách lidí může zrodit.

Senza Jenka
02.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Bylo to pěkné, napínavé. Odhalit zavražděného nositele nobelovky, jako egomaniakálního doktora Frankensteina je pěkný motiv pro detektivku.
Jen psychologicky je to podle mého soukromého názoru mimo. Totožná genová výbava, dokonce ani totožná výchova, hypnóza, podprahové signály, výcvik a já nevím, co ještě byly nuceny podstoupit, nezaručují totožnou osobnost. Navíc byly tři a každá trávila jeden rok s rodinou a dva roky mimo. Dva roky zážitků a zkušeností jsou hodně, i kdyby si neustále navzájem všechno sdělovaly.
U klonů doktorů to bylo ještě víc mimo - to by museli zároveň vymyslet způsob, jak uchovat celou osobnost a pak ji implantovat do nového těla.


georginaa
23.10.2021 5 z 5

Vše se začíná proplétat, Eva musí přijít na to, proč zrovna žena se stala vražedkyní IIcových, co ji k tomu vedlo. Nachází určitá vodítka a jen je musí spojit , aby to dávalo smysl. Na druhou stranu je vynervovaná z příbuzných Roarka, kteří mají přijet až z Irska. Jenže Roarke vše zvládne tak, aby byla Eva co nejvíc v poklidu, přeci zná svou policistku.

milosko_b
02.01.2021 3 z 5

Kniha je dobrá,ale iná.rok 205..bol vo všetkých dieloch len kulisou, toto bolo celé sci-fi,tento diel nezapadá medzí ostatné..dobre sa to čítalo ale nie je to j.d.robb..

maličkán
22.04.2020 2 z 5

Dostala jsem tuto knihu jako dárek a ač mám autorku velice ráda, tentokrát mě zklamala, Zpočátku se lehce četlo, ale jak se děj rozbíhal a přibývalo androidů, čím dál hůře se mi četlo.
A ten závěr úplný nesmysl.

hrosik3
30.10.2019 4 z 5

Děsivé, drsné, napínavé a čtivé.

leonessa
19.10.2019 5 z 5

Super zápletka, napínavé až do konce.

Jessybelle
17.11.2018 5 z 5

Díl, ze kterého až mrazilo, super napsané. Líbilo se mi i prohlubování vzájemných vztahů, např. Mirové a Evy, a návštěva irských příbuzných...jsem ráda, že to čtu postupně, víc vyniknou budované vztahy...

moudivlacek
28.09.2018 4 z 5

Další skvělý příběh poručíka Evy, tentokrát bojuje s šílenými vědci, kteří klonují dívky a tvoří tak dokonalé ženy na objednání. Navíc Roarke pozval své irské příbuzné a oba se toho dost obávají, i když Roarke se i moc těší.
Závěr jsem tak trochu čekala, kdyby se Eva a Roarke zachovali jinak, asi bych sérii už dál číst nechtěla. Ale takhle se těším na jejich další díl. A moc.

lifeoptimist
14.08.2018 5 z 5

Hodně ..... Drsné... Docela mě to děsí jako bylo by super mít očkování proti rakovině nebo náhradní orgány.....ale aby si takhle někdo hrál na Bohy....no snad se toho nedožiju....jinak další super díl

helenkan
03.08.2018 5 z 5

No páni,musím se přiznat,že z toho klonování jsem měla husí kůži. Doufám,že to lidstvo v budoucnu nečeká. Hrozná představa. Jinak opět skvělé čtení. A neskutečně mě baví dohady mezi Evou a Roarkem a hádky Evy a Peabodyové. Prostě zase bezva díl.

munka
05.04.2018 5 z 5

Napínavý príbeh až do konca. Téma klonovania opísaná neskutočne až človeka mrazí. Ďalšia skvelá Dallasová.

Laf
03.03.2018 5 z 5

Opět skvělá kniha z této série. Chytlavá, se spoustou zápletek a navíc výborně zapracované téma klonování do celého děje.

TaLu
28.01.2018 5 z 5

Ani trochu mi nevadilo přečíst si knihu znovu v poměrně krátkém čase.
Nejprve jsem si říkala, že si projdu jen nejnapínavější místa, ale zjistila jsem, že si známý děj plně vychutnávám právě proto, že vím, kdo, kde s kým a proč. Návštěva Roarkových příbuzných, kteří dokázali zaplnit jejich rozlehlý domov byla příjemným zpestřením děje. Snad úplně poprvé jsem si uvědomila, jak často se v této sérii rozebírá příšerné jídlo ze "zdravých" potravin a náhražek, které se vyskytují všude ve městě i na policejní centrále. Pokud v budoucnosti budeme přežvykovat sojové párky v náhražce rohlíku a zapijeme to tou nejhorší myslitelnou kávou, která ani kávou není, tak to se máme na co těšit. Troufám si tvrdit, že to nevylepší ani to, že nám toto "jídlo" donese fešný android. Tak a dostala jsem chuť na steak, naštěstí si ho budu moci dát, aniž bych musela ulovit za manžela miliardáře :o)

bekule
24.07.2017 5 z 5

Hodně jsem si užívala návštěvu Irského příbuzenstva!

gleti
23.07.2017 4 z 5

Slušná detektivka, zprvu jsem měla problém se začíst, supertvrdé hrdinky už mi lezou na nervy, ale pak jsem zabrala.

I když se má děj odehrávat v budoucnosti, sci-fi prvky jsou zde pouze jako kulisy, detektivka by fungovala i bez nich.

xxBILLY
14.07.2017

Přečtena na jeden zátah, moc se mi líbila.
Další možná reálná hrozba lidstva v budoucnosti

hannah2000
25.06.2017 4 z 5

Napínavé, s vtipnými dialogy, děj má spád, scifi prvky přidávali ději na zajímavosti. Knížka má jednu velkou vadu - nejde odložit, dokud jí nedočtete - :-D. Moje první knížka s Evou Dallasovou, ale určitě ne poslední. Doporučuji všem, co mají rádi zajímavé a napínavé detektivky.

TaLu
11.12.2016 5 z 5

Na tuto knihu ze série jsem se hodně těšila, protože k tomuto případu se vztahuje hodně vět v dalších knihách. Tím, že je zápletka vystavěna jinak, než jindy, protože je jasné o co a o koho jde, ani trochu nevadilo, že jsem již dopředu znala pachatele. Stále obdivuji autorku za originální nápady a za to, jak předchozí děj a minulost postav shrne v několika větách a téměř vždy originálně, takže ani trochu nevadí, že se "znovu seznamujeme " s hlavními postavami. Eva a její nejbližší jsou zdrojem vtipných dialogů. Jen si tak říkám, že prožívat každých několik týdnů takové vypětí a ohrožení by se na lidech určitě podepsalo. Ale ono jde vlastně o budoucnost, třeba budeme odolnější :o)

Ajrad1981
30.03.2016 4 z 5

Jsem ráda za svoje nedokonalosti. Aspoň vím, že jsem normální a ne loutka, uměle vytvořená šíleným vědcem, který usiluje o nadčlověka :-)