Smrtící sliby

Smrtící sliby https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300018/bmid_smrtici-sliby-sVI-300018.jpg 5 120 18

Eva Dallasová série

< 28. díl >

Záhadný případ Evy Dallasové… nebezpečí číhá v minulosti. Na počátku stojí krabice, adresovaná Evě. V ní najde zbraň, odznak, průkaz Amaryllis Coltraineové a vzkaz od vraha: MŮŽETE SI TY VĚCI NECHAT. MOŽNÁ CO NEVIDĚT POŠLU NĚKOMU JINÝMU VAŠE. Coltraineová přišla do New Yorku z Atlanty, ale jako policistka sloužila už příliš dlouho, aby nevěděla, jak se v džungli velkoměsta ubránit. A přesto přišla o život. Někdo ji zabil její vlastní zbraní pár kroků od domova. Pro Evu Dallasovou, poručíka Newyorské policie, to ale není jen další v řadě případů. Kromě toho, že zavražděná byla jednou z nich, policistkou, měla vážnou známost s Eviným kolegou a kamarádem patologem Morrisem. Plánovali spolu šťastnou budoucnost, ale tomu všemu učinil neznámý vrah konec. Eva se se svou typickou tvrdohlavostí a vytrvalostí zakousne do případu. Pravda musí být odhalována po vrstvách, pěkně jedna po druhé. Vyptává se parťáků a informátorů zavražděné kolegyně, jejích sousedů, zkrátka každého, kdo by mohl do věci vnést jasno. Evin manžel, miliardář Roarke, jehož majetky se neomezují jen na naši planetu, se mezitím pustí do pátrání v Atlantě. Oba je čeká překvapení. Zdá se, že vražda má cosi společného s Amaryllisinou bolestnou, temnou minulostí. Evu to samozřejmě nezastraší. Naopak! Musí ten případ vyřešit, ať to stojí, co stojí. Je to slib. Závazek.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Promises in Death , 2009


více info...

Přidat komentář

Marcik7
30.05.2023 4 z 5

Nepřestane mě udivovat schopnost Dallasové vcítit se do myšlení druhých. Tento díl nebyl až tak raketově plynoucí jako většina předešlých, ani mrtvol nebylo příliš, ale nebyl vůbec špatný.

Senza Jenka
30.08.2022 3 z 5

Anotace je opět poněkud mimo, na začátku byla mrtvola, krabice přišla později. A Ammy z mého pohledu žádnou temnou a bolestnou minulost nemá. Morris je můj oblíbenec, takže jsem s ním velmi soucítila. Jinak to bylo takové možná příliš složité a málo elegantní.


georginaa
23.10.2021 5 z 5

Bylo mi Morrise neskutečně líto. Eva toho ale nenechá dokud všemu nepřijde na kloub. Pomstí kolegyni a tvrdošíjně bude bojovat za spravedlnost jak je u ní zvykem. Otevře pár tajemství z minulosti a poskládá tak veškeré důkazy k dopadení vraha.

moudivlacek
17.02.2020 5 z 5

Příběh vypráví smutek a žal, který postihne patologa Morrise, přítele Evy. Morris je tentokrát přítel oběti a Eva je rozhodnutá přijít na to, kdo to vše způsobil. A nejen ona. Má skvělé zázemí, a to nejen v Roarkovi, ale i ve svých přátelích a spolupracovnících. A Eva také pochopí, jak moc je vše důležité pro Morrise a je to ona, kdo mu poskytne útěchu a spravedlnost pro něho i oběť.
Roarke to vyjádřil s Mirovou dobře, hodně nás ovlivní genetika, ale jsme to my, kteří žijeme život a rozhodujeme se v maličkostech, které nás tvoří navzdory genům. Tak nějak to chápu já.

Jessybelle
04.01.2020 5 z 5

Začít rok dalším dílem vůbec nebylo špatné, naopak skvěle jsem se bavila, jak se Evin příběh vyvíjí... Nejen ten soukromý, ale i pracovní... Já to fakt miluju.
Opravdu je lepší číst díly postupně.

helenkan
14.08.2019 5 z 5

Zase skvělé dílko. Docela jsem se pobavila u nákupu dárku s Evou a Roarkem.A Morrise mi bylo fakt líto.

lifeoptimist
25.11.2018 5 z 5

Jako vždy, výborná.... v této sérii jsem ještě nečetla knihu, která by mě nezaujala - možná už jsem předpojatá, ale já tuhle sérii žeru :-) .... jen tak dál

munka
24.07.2018 5 z 5

Náznaky v predchádzajúcich dieloch na vzťah Amaryllis a Morrisama má potešil. Zase pribudol nový pár. Nečakala som však, aké s nimi mala autorka ďalšie plány a o to bol tento príbeh zaujímavejší.

Laf
02.06.2018 5 z 5

Další výborný díl této série. Konečně také nějaký díl, který se více zaměřil na Morrise :)

Modrásek16
07.04.2018 5 z 5

Opět dobrý díl. Sice čtu knihy na přeskáčku, ale na škodu to až tak moc není. Super

ewi
17.03.2018 3 z 5

moja prva kniha od autorky...a pravdepodobne i posledna. Same klise, hlavna postava s nulovou socialnou inteligenciou, intuicia a instinkty maju prednost pred skutocnou detektivnou pracou a dokazmi...a ked je treba , pomoze "manzel superman" ...a nasadenie do buducnosti a jej popis autorkou vyznieva az smiesne.
Skor kniha pre zeny s detektivnou zapletkou nez skutocna detektivka...

TaLu
12.03.2018 5 z 5

Protože jsem knihu přečetla poměrně nedávno, ale nechtěla jsem ji přeskočit, aby se mi nenarušila plynulost série, zaměřila jsem se na vztahy hlavních i vedlejších postav. Uvědomila jsem si, že v této knize je popsán vztah přátelství mezi mužem a ženou, kterému také věřím po celý život. A když jsem už starší, tak mě nikdo nepřesvědčuje, že to není možné mít k někomu velmi blízko a přitom do toho nemíchat nevhodné city. Souhlasila jsem s autorkou, protože i já věřím a moje životní zkušenost je taková, že přátelé jsou rodina. Více jsem si všímala detailů. Například nové auto nemá chybu. Příběh byl opět poklidnější, ale hlouběji se dotýkal emocí, když šlo o blízké kolem Evy.

bekule
18.11.2017 5 z 5

Je až neuvěřitelné že i 28. díl série se opět čte jedním dechem.Moc povedený díl, hodně emotivní ale i zábavný. Rozlučkové večírky, Evino nové auto,plno vtipných hlášek,naproti tomu hodně silné momenty Evy s Morrisem.Potěšil mě odkaz na otce Lópeze z minulého dílu.Tušila jsem že si na něj autorka ještě někdy vzpomene.

Litocha
23.08.2017 3 z 5

Jsem ráda za tenhle kousek skládanky, který zatím mezi případy Dallasové chyběl. Případ naplněný emocemi, který přináší podněty k zamyšlení nad rodinnými vztahy, protože právě ty - v různých podobách - tady hrají zásadní roli.
Vadilo mi ovšem označení Roarkovy asistentky - jsem přesvědčená, že je to Caro (jméno - tak byla označována v prvních dílech), ne Carová (příjmení). A taky se mi nějak nezdá, že by v budoucnosti mohl vyšetřovatel probírat detaily řešeného případu, s kteroukoliv kamarádkou si zrovna zamane.
Jinak se mi ale tenhle díl líbil.

TaLu
04.07.2017 5 z 5

V této knize se propojily souvislosti z dalších dílů. Příběh Amaryllis a Morrise jsem si chtěla opravdu přečíst, protože díl doplnil dílek do skládačky. A nejen to. Tato kniha ukazuje, že opravdové přátelství zahrnuje i rodiny našich přátel, že skrze vztahy jež navážeme, přijímáme i ty, kteří jsou součástí života našich blízkých. Že přátelství, jež trvá roky a je pevné, se stává rodinou.
Jen ty logické sny, jež pomáhají vyjasnit vyšetřování, mi tentokráte přišly jako sci-fi. Myslím, že nikdo z nás nevedl ve snu tak podnětné a souvislé rozhovory. Ale to je jen takový stínek na opět skvělém čtení.

mirunda
22.12.2016 5 z 5

Konečně dořešená nit příběhu o Evě Dallasové a jejích spolupracovnících a zase napínavé od začátku do konce :-)

Danuše7
28.09.2016 5 z 5

Jako vždy nádhera. Napínavé až do konce. Eva si dala záležet, aby si zločinci uvědomili, že nemají šanci. Byby i momenty z Evina života, které mě rozesmály.

mariva
22.08.2016 5 z 5

Velké díky, že konečně vyšel chybějí díl z první poloviny série Smrtící!! Čtení jsem si báječně užívala, protože nejen že jde o výborný detektivní příběh, ale s radostí jsem si doplnila informace o případu, na který se často objevují odkazy v následujících, už dříve vydaných dílech. Připadalo mi to, jako kdyby zapadla poslední kostička do mozaiky. Většina čtenářů už asi taky četla další díly série a případ vraždy Morrisovy přítelkyně je v nich často zmiňován. Teď už se můžeme těšit na další pokračování příběhů Evy Dallasové. Navíc mi tento díl přišel výjimečně i kvalitně zpracován včetně překladu - Eva si s Peabodyovou tykají, doktorka Mírová má své správné příjmení - prostě vše do sebe krásně zapadlo.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Smrtící sliby je v

Přečtených193x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených10x
Knihotéce143x
Chystám se číst36x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x