Smrtelný mráz

Smrtelný mráz https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15064/bmid_smrtelny-mraz-kan-15064.jpg 4 16 4

Ekologický thriller ze současných Spojených států. V Los Angeles začíná sněžit a mrznout. Město, které podobnou situaci ještě nezažilo, se ocitá ve víru násilností, rabování a bezmoci. Ještě větší nebezpečí však představuje sekta, která považuje katastrofu za Armagedon, přežít mají pouze pravověrní a na ostatní čeká smrt. Nastává chaos, ve kterém se ocitá i rodina hlavního hrdiny...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Deep freeze , 2004


více info...

Přidat komentář

ludek.n
02.09.2018 4 z 5

Jak by to vypadalo ve slavném Hollywoodu, kdyby ho zasáhla oslepující sněhová bouře a na několik dní zde teploty klesly hluboko pod nulu? Přesně tohle téma si vybral Thom Racina pro svůj katastrofický román Smrtelný mráz. Obrázek, který podává je neveselý a pochmurný. Proměna lidské společnosti, podporovaná strachem i touhou po přežití, je děsivá a rozsah katastrofy to ještě umocní. Trochu podivně se jeví laxní chování armády, která jen převáží obyvatele Los Angeles z jednoho místa na druhé, namísto toho, aby se postarala alespoň o náznak řízené evakuace či zajištění pořádku ve městě, kde operují ozbrojené skupiny. To je ale také asi jediná kaňka na jinak povedeném vyprávění, které má spád, dramatický náboj i příslušnou dávku napětí. Díky lehkosti stylu, jímž je psáno, se dobře čte a odsýpá rychle, jako písek v přesýpacích hodinách. Postavy jsou živé a uvěřitelné. Smrtelný mráz mě prostě a jednoduše bavil.

čef
15.10.2016 3 z 5

Bohužel jsem se nemohl nějak vcítit do té hrůzy obyvatel L.A. z mrazu -13st.C. Chápu, že to může být pro nepřipravené, zvyklé na teploty nad nulou asi hrozné, ale na mojí představu o správném thrilleru to nestačí. Postavy různých filmových hvězdiček, šíbrů a pomatených rádoby revolucionářů mne taky nijak neohromily a tak jsem se tak dlouho nudil, až jsem toho raději nechal a začal číst něco jiného.


Daniel.95
05.03.2015 4 z 5

Od knihy jsem moc nečekal, ale nakonec mi velmi mile překvapila. Velmi zajímavě napsaný postavy a popis katastrofy nad LA.

LenkaWal
26.10.2014 5 z 5

Výborná knížka. Napínavá až do konce. Nemohla jsem se odtrhnout.

Autorovy další knížky

Thom Racina
americká, 1946
2006  75%Smrtelný mráz
2005  73%Smrtelná hra

Kniha Smrtelný mráz je v

Přečtených19x
Knihotéce36x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x