Smrt v justičním paláci

Smrt v justičním paláci https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310940/mid_smrt-v-justicnim-palaci-QYJ-310940.jpg 3 18 5

V budově Městského soudu v Praze je nahlášena bomba. Předseda soudu nechá budovu vyklidit, a když se po důkladné prohlídce zaměstnanci vrátí do svých kanceláří, objeví v kanceláři předsedy mrtvého soudce. Vzápětí umírá další soudní zaměstnanec. Šlo v obou případech o sebevraždy, anebo o cizí zavinění? Komu smrt pomůže a komu uškodí? A jak je do ní zapleten předseda soudu? Detektiv Šimon Hájek zjišťuje, že pochopit vztahy a poměry v justici není jednoduché. Naštěstí mu s vyšetřováním pomáhá vnadná tisková mluvčí soudu Gabriela Rezková. Napínavý kriminální příběh z atraktivního prostředí, jehož rozuzlení má jako většina podobných vyprávění původ v mezilidských vztazích. Autorka – advokátka a bývalá ministryně spravedlnosti – v něm ukazuje dobrou znalost justičního prostředí i pochopení pro lidské slabosti. Na stránky své desáté knihy opět přivádí dvojici hrdinů, kterou čtenáři znají z její poslední detektivky Mrtvá z golfového hřiště.... celý text

Přidat komentář

Aleh
07.04.2024 3 z 5

Dobře se to četlo. Autorka využila známosti prostředí, ale o skutečné práci justice jsme se toho až tak moc nedozvěděli. Krátké kapitoly mi vyhovují. Detektivka pro chvíle pohody.

sakro
19.12.2023 3 z 5

Průměrná kniha, průměrné hodnocení. Jednoduchý, málo uvěřitelný příběh s velice sofistikovaným způsobem zabíjení. To ale není pochvala. Skutečné vřaždy jsou spíše jednoduché a málo domyšlené činy. Kniha se četla slušně, ale věřil jsem jí velmi málo.


Iki1
10.07.2019 3 z 5

Dobrá prázdninová oddechovka vhodná k vodě díky ději rozděleném do krátkých kapitol. Slušně spisovatelsky vybarvené charakteristiky postav, slušně vystavěný děj, méně uvěřitelný způsob provádění vražd i (doufám) způsob policejního vyšetřování. Zhodnocení a předvedení "rodinné spolupráce" čtenářům mi přišlo dost ploché a odbyté. Stejně i fungování tajemného profesora. Přece jen vztahy mezi lidmi a jejich vazby se časem proměňují.

Belatris
14.01.2017 3 z 5

Pěkně napsané - styl je barvitý, přesto čtivý i "narychlo" (v tramvaji, v obědové pauze atd.), ovšem obsah konkrétně zápletka je na můj vkus příliš jednoduchá. odhalit vraha nedalo tolik práce a ani motiv nakonec tolik nešokoval. Přidat víc psychologie, tak je z toho solidní psychologicko-kriminální román. Takto kniha zůstává slušnou detektivkou, u níž si čtenář může odpočinout. Pražské a zejména soudní a kriminalistické reálie jsou obsaženy v dostatečné, ale stále příjemné míře. Důraz je rozhodně na vyprávění, nikoliv na postupy a procesy uvnitř justice.
Postavy známé z románu Mrtvá na golfovém hřišti (detektiv a tisková mluvčí) jsou slušně napsané.
Hodnocení je někde mezi dvěma a třemi hvězdami Kniha ale rozhodně potěší svou cílovou skupinu.

bagel
07.01.2017 3 z 5

taková průměrná detektivka