Opatruj mě

Opatruj mě https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232405/bmid_slow-burn-opatruj-me-kTi-232405.jpg 4 216 30

V žáru bezpečí série

1. díl >

Když je mladší sestra Caleba Devereauxe unesena, pokračovatel bohaté a mocné rodiny ví, že jedinou šancí, jak ji najít, je obrátit se na tu nejnepravděpodobnější osobu: ženu s darem najít odpovědi, které se ostatním skrývají. Ramie dokáže vycítit něčí bolest, umí tak najít ztracené a pohřešované osoby. Její schopnost má však svou cenu. Kdykoli ji využije, přijde o kus sebe. Najít sestru atraktivního a netrpělivého Caleba ji téměř zničí. Ačkoli ji ten muž přitahuje jako magnet, ví, že se od něj musí držet co nejdál. Caleba tíží pocit viny za bolest, kterou Ramie způsobil. Je odhodlaný vše napravit. Když už si myslí, že Ramie navždy zmizela, znovu se objeví. Má potíže a potřebuje jeho pomoc. A Caleb je ochoten riskovat vše, co má, jen aby ji ochránil – včetně svého srdce…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Keep me Safe , 2014


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
24.06.2022 3 z 5

Nápad na příběh se mi opravdu líbí. Směs krimi, nebezpečí a erotiky. Kniha mě chytla hned na začátku, byla jsem zvědavá, co dalšího se stane. Nechybělo napětí, překvapení, ale ani ta jiskra mezi hlavními hrdiny. Ale dost mi vadily opakující se myšlenky. Po čase mi to začalo unavovat. Navíc mě docela zklamal konec. Přišel mi moc rychlý. To jsem čekala celou knihu, aby to s tím sociopatem dopadlo takhle a navíc tak rychle? To ne. Bylo mi i líto, že v knize nebyl epilog.
Ramie... nevím. Taková nemastná neslaná. Autorka chtěla udělat z hlavní hrdinky jedinečnou, inteligentní, neskutečně odvážnou ženu, ale mě přišla jako fňukna. V jednom kuse sesypaná, uplakaná... dá se pochopit, proč se tak chovala, ale po čase mi to začalo lézt na nervy. Až později, když se sebrala a začala konat, tak se to zlepšilo. Ale musím říct, že mě mrzí, že autorka nevěnovala více pozornosti minulosti hlavní hrdinky, nebo jejímu daru. Něco jsme se dozvěděli, ale autorka se do toho mohla více ponořit.
Caleb... Jeho chování na začátku jsem upřímně chápala. Každý z nás by udělal cokoliv, kdyby osoba, která je nám blízká byla v ohrožení života. Musím říct, že mám slabost pro majetnické, ochranitelské a dominantní chlapy, ale i mě trochu vadilo, jak se okamžitě zamiloval do hlavní hrdinky. Bylo to neuvěřitelné. Kdyby tomu autorka dala víc času, větší prostor, tak by to bylo lepší, uvěřitelnější. Navíc to jeho neustále přesvědčování o jeho lásce, ochraně... bylo to docela únavné. Ale musím říct, že i u hlavního hrdiny bych ocenila, kdyby autorka věnovala více pozornosti jeho minulosti.

avalonek
22.11.2021 2 z 5

Ach jo,to bylo fakt blbý.Proste to bylo divné napsaný,takový nudný a skoro jsem si dala do očí sirky abych to vůbec dočetla,budu se muset hodně nutit do dalších dílů,i když je možná ani nedám.


Marco547
31.07.2021 2 z 5

Příběh vážně zajímavý, jen strašně napsaný.......stále dokola opakující se věty, myšlenky, divoce neuspořádané.

prcek19
02.04.2020 4 z 5

Nečtu moc knihy, kde se objevují nadpřirozené schopnosti, ale vzpomněla sem si na tuto autorku, že sem už její knihy dříve četla, tak sem chtěla dát šanci i této sérii..delší dobu mi trvalo se začít, ale nakonec se kniha četla dobře

Zlatinka.Emilly
12.01.2020 1 z 5

Nevím, jaký žánr měla autorka na mysli, když psala tuto knihu. Erotiku? (Asi ne, té tam tolik nebylo; k mé radosti), nebo thriller? Nebo snad fantazii? K tomu bych se i přikláněla, protože kdo vám může vlézt do hlavy? Asi tak ve třetině knihy jsem znala toho šílence. V závěru knihy si však nebyla jistá a proto nechápu, že padlo jeho jméno, když nikdo nic nevyšetřoval, nikdo nenadhodil případné jméno, prostě to jméno tam bylo zbytečné, pokud však jsem neměla pravdu. A tak jsem listovala zpátky, a nic. Opravdu žádné jméno. Kdo tedy byl ten magor? A proč to dělal? A Jak mohl dělat to, co dělal? Nechci nic prozradit, proto píši v otázkách. Tohle není otevřená kniha, to je nedomyšlený příběh.

cukrovka
21.04.2019 2 z 5

Dvě hvězdičky za zajímavé téma. Ale jinak mi to přišlo strašně přitažené za vlasy. O minulosti hlavních hrdinů se toho moc nedozvíte, vše je takové nedotažené, spíchnuté horkou jehlou. Zato se neustálé opakují podobné věty o pocitech a vzájemném ujišťování a ubezpečování o lásce, bezpečí, ochraně.

brijana
18.04.2019 2 z 5

Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale pak je většina knihy o pocitech a o ubezpečování, jak Ramie a Calebovi na sobě záleží a proč. Několikrát po sobě podobně znějící věty už byly chvílema dost ubíjející. Konec to zase trochu vylepšil, ale celkový dojem nic moc...

betule3
08.02.2019 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem si před přečtením přečetla komentáře, byla jsem ke knize celkem skeptická. Ale nakonec musím uznat, že se mě bavila. Ano, zarazilo mě, že se Caleb zamiloval asi tak během třiceti sekund a také mě (stejně jako většinu) místy štvalo, že se z Ramie dělala příšerná chudinka. Ale i přes to byl příběh velmi čtivý a já si knížku moc užila. Za mě 4* a další díly si rozhodně přečtu.

jitka7
29.06.2018 1 z 5

Dávám jednu hvězdičku jen za to, že se mi docela líbilo téma. Na začátku to mohlo být dost reálné, ale asi u 5 stránky se vše po.... A teď ke knize, která byla dle mě moc přitažená za vlasy. Hlavní hrdinka, přestože měla nadpřirozené schopnosti, byla puťka domácí, chuděrka, na kterou se nemohlo špatně kouknout. Hlavní hrdina, jen co ji spatřil, věděl, že ji musí mít a chce ji navždy.. ach jo. Nikdo se na ni nemohl špatně kouknout, dotknout se ji a milion jiných věcí. Nevěřila jsem ani jedné věci v té knize. Ale téma by to bylo dobré, pokud by to nebylo tak moc, hoodně moc přitažené za vlasy.

LadyHip
04.04.2018 1 z 5

Co pár kapitol mi vyletělo obočí vzhůru s myšlenkou "to jako vážně?!". Děj mě nevtáhnul, postavy - já vlastně ani nevím. Nic moc jsem se o nich nedozvěděla, jen že dokola řešili totéž, omílali stejné myšlenky, které nenesly žádnou větší hloubku, okamžitě se zamilovali až za hrob...nějak mě to nepřesvědčilo. Velké finále tak nějak vyprchalo, zůstal jenom pocit nenaplněnosti a zklamání. Navíc nevěřím tomu, že po hrůzostrašných událostech je tak snadné obrátit list a okamžitě propadnout dechberoucí vášni, takže tentokrát (a to je poprvé) mi erotické scény přišly až skoro nevhodné a násilně vpáčené do příběhu.

janelka2
09.03.2018 3 z 5

Tak nějak nevím jak hodnotit abych neprozradila děj. Přijde mi úsměvné zamilovat se do někoho po třiceti vteřinách a to ještě do někoho v takovém psychickém stavu. Prostě klasická slaďárna. Kdybych mohla tak bych dala tři a půl hvězdičky. Knížka se mi celkem líbila,nejedná se o žádnou náročnou četbu. Sem tam jsem se i zasmála.Hlavní postavy mi celkem sedli, další díl si asi ze zvědavosti pořídím ale předčtu si ho z odstupem času, děj bude asi podobný i když s jiným hrdinou.

Mergirus
19.12.2017 1 z 5

Kam tuhle knihu zařadit? Do erotických románů rozhodně ne, thriller mi k tomu taky moc nesedí... A ty paranormální jevy? Nic nebylo dotažené, motivy vraha nikdo nevysvětlil...ach jo, škoda papíru. A neustálé omílání stejných pocitů a frází dokola románu bohužel také nepomohlo.

helenkan
03.10.2017 1 z 5

Nelíbila. Další díly nemusím.

1259
17.08.2017 5 z 5

Celá kniha mě doslova pohltila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. A musím se přiznat, že jsem jí začala číst v půl třetí ráno a jinak to prostě nešlo.

havrmoni
29.04.2017 3 z 5

Kde začít. Námět dobrý,celkem napínavý,ale to patlání se v tom. Tím myslím proč se tak rozepisovala a nechala hrdiny máchat se ve emocích. Chápu hrdinku,já bych byla strachy bez sebe,ale stačilo to popsat jednou. Ona z ní udělala emocionální trosku a pak máme věřit,že se z toho najednou dostala.

andrea4315
19.04.2017 3 z 5

Zkusila jsem druhou knihu této autorky, když tolik lidí ji čte, a stejně jako v prvním případě, přečetla se velmi rychle, ale přitom se mi to nelíbilo.

paprika75
21.03.2017 3 z 5

Od Mayi Banks jsem už četla lecos, ale tohle jsem nečekala. Podle komentářů jsem čekala nějakou fantasy, ale tady šlo "pouze" o napojování do jiné mysli, takže to není až taková fantasy. Příběh se mi líbil, i když té temnoty, lítosti a sebelítosti, pláče a chvilkami až sebemrskačství tam bylo fakt až až ... Caleb nakonec ukázal, že má koule na to, aby to dotáhl do konce a to oceňuji. Za mne je to jedna z lepších prací, co Maya Banks pustila do světa. 3*

moudivlacek
09.03.2017 5 z 5

Skvělý příběh - od počátku plný emocí. A jelikož ve svém okolí mám člověka s telepatickými myšlenkami, vím, že existují lidé, kteří mají schopnosti, které se vymykají normálnímu zdravému rozumu, přesto se to děje kolem nás.
Celou rodinu Caleba jsem milovala a dokonce jsem chápala i jeho sestru Tori, spíš než odsuzování jsem ji obdivovala, že nakonec našla v sobě sílu žít dál. Ne každý by to zvládl.
A strašně moc jsem se bála o Caleba, jsem ráda, že i Ramie přes svou bolest dokázala pochopit, co se s Calebem děje, a že našla účinný lék pro oba dva.
Takže za mne - jen doporučení.

Kayla
26.02.2017 5 z 5

Kniha se četla velmi dobře. Původně jsem si ovšem myslela, že se jedná o erotický román. No, spletla jsem se. Erotika tam je, ale velmi málo. Zase jsem knihu soudila podle obalu.
Celkově hodnotím knihu velmi pozitivně. Je čtivá, má velmi zajímavý námět. Musím se přiznat, že takovéto náměty miluji. Jediné co bych trošku vytkla bylo to, že se některé pasáže opakovaly (výčitky, sebelítost atd.), někdy to prostě bylo až moc nevěrohodné a také některé pasáže bych víc propracovala. Ale jinak je to dobrá kniha. Ovšem po téhle knižní jízdě si musím přečíst něco méně dramatického. Kniha ve mě zanechala velmi dobrý a hororový dojem.

ReziEngli
29.01.2017 3 z 5

Kniha jako taková se mi líbila, děj to mělo pěkný, zápletku taky. Co mi ale strašně vadilo, bylo neustálé fňukání obou postav, Caleba i Ramie. To bylo pořád dokola "Ublížil jsem jí" "Bude mě nenávidět" "On mě najde a zabije" atd ... myslím, že tam tohohle bylo zbytečně moc. Chápu, že autorka chtěla zvýraznit pocity Ramie jakožto dívky, která prchá před vrahem, a i z jejího pohledu bych to i chápala, ale Calebovo fňukání na mě bylo příliš. Ale i tak si přečtu další díly, protože mě zajímá, jak to bude pokračovat.

Autorovy další knížky

Maya Banks
americká, 1964
2013  75%Pád
2014  68%Podvol se
2013  78%Chlad
2014  77%Žár
2015  72%Opatruj mě

Kniha Opatruj mě je v

Právě čtených3x
Přečtených376x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených13x
Knihotéce221x
Chystám se číst133x
Chci si koupit24x
dalších seznamech4x