Skutečná láska - probuďme svoje srdce

Skutečná láska - probuďme svoje srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246853/bmid_skutecna-laska-246853.jpg 4 17 5

Vlídnost, soucit, radost, svoboda... tohle všechno je láska. Ta skutečná. Milovat a být milován. Kdo by po tom netoužil. Mnozí se ale domnívají, že je to jen nesplnitelný ideál. A přitom je to tak snadné. Thich Nhat Hanh, buddhistický mnich a známý učitel duchovních pravd, nabízí jednoduchou metodu s ohromujícími výsledky. Úplně stačí, když se naučíme být s plným uvědoměním v právě přítomném okamžiku. Soustředit se na vlastní dech a pak pronést jednu z manter. I ty jsou krásně prosté. Jako třeba tahle: „Má drahá, můj drahý, jsem tu pro tebe." A zázraky se začnou dít. „Abychom dokázali opravdu milovat, je zapotřebí se v tom cvičit. Chceme-li se naučit přinášet štěstí a radost, musíme se cvičit v hlubokém vhledu nasměrovaném do nitra milované osoby," říká autor téhle knihy.... celý text

Literatura světová Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Vivre en Pleine Conscience , 1997


více info...

Přidat komentář

Anie.M
08.04.2021 4 z 5

krátké, výstižné a velmi milé čtení. není potřeba se soustředit a rozjímat nad hlubokými myšlenkami. kniha je napsaná velmi lidsky a srozumitelně, zároveň čtivě.

Lucieenka
21.03.2021 5 z 5

Kniha se moc hezky se čte, má jen 80 stran. Takže za chvíli přečtena. Ve zkratce je to o lásce k sobě samému a k druhým. Pokud chceme milovat, znamená to být zde, být přítomen.
Milovat znamená vnímat. Být milován je být vnímán. Důležité je pochopení. Pokud milovanému neporozumíme, nemůžeme ho ani opravdu milovat. Snažme se být opravdu zde, v přítomnosti, ne myšlenkami v minulosti nebo budoucnosti. Vnímejme pozornost těch, kteří tu jsou s námi. Naše přítomnost je pro milované velmi cenná.


Zirvith
24.01.2021 4 z 5

Opravdu zajímavá kniha, přečtena během chvilky. Hlavně mě oslovilo asi prvních pět kapitol, obzvlášť ta pátá mě zaujala nejvíc. Možná proto, že se týká tématu, které aktuálně řeším :)

učtenávčelka
09.06.2020 5 z 5

Mě se líbí buddhistické pojetí lásky o tom, že stačí dát člověku pozornost. (Kdo četl Pět jazyků lásky od Garyho Chapmana, to může brát jen jako jednu variantu nebo jinou verzi pojetí světa, ale mě se to moc líbí.)
Také jsem moc ocenila praktické návody na pár cvičení a pár informací, které z dnes už mainstreamového autogenního tréningu, autohypnozy apod. udělají o krůček, nebo chcete-li o úroveň lepší a kvalitnější cvičení. Zkrátka knížka mi sedla, pospojovala více ostatních informací a na to jak je krátká mě hodně obohatila a přidala informacím nový rozměr.
I když doporučené mantry mi znějí velice kostrbatě, ale to bude spíš překladem a významem slov, která nejsem zvyklá používat. Také proto, že je autor aplikuje i na věci a přírodní jevy.

Turiel11
07.09.2018 4 z 5

Zajímavá kniha. Stručně a jasně popisuje, co je třeba, aby člověk mohl šťastný.