Vykoupená

Vykoupená https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220477/bmid_skola-noci-vykoupena-06M-220477.jpg 4 449 60

Škola noci série

< 12. díl

Oblíbená fantasy série Škola noci míří do finále! Neferet konečně dosáhla svého a jako nesmrtelná bohyně Temnoty se chce ujmout vlády nad Tulsou a poté nad celou pozemskou říší. Boj proti ní se zdá marný. Jedinou nadějí je Zoey a její vidoucí kámen, který jí propůjčuje moc nad starou magií. Jenomže to by Zoey musela nejprve přijít na to, jak s kamenem správně zacházet – když ho naposledy použila, ublížila svým přátelům a několik nevinných lidí to stálo život. Čas se ale krátí, a dokonce ani sami nesmrtelní nedokážou Neferet vzdorovat. Zachrání Zoey svět?... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Redeemed , 2014


více info...

Přidat komentář

Artep071
16.03.2024 2 z 5

Posledních pár dílů bylo v podstatě utrpení. Táhlo se to a takový nesmyslný guláš jsem už dlouho nečetla. Zápletky nesmyslné a velice jednoduché. Charaktery plytké, vztahům jsem ani za mák nevěřila a výsledek" pravá láska je v podstatě nahraditelná"! Jsem zklamaná.

Hatshepsut
25.10.2023 5 z 5

Upíři série zcela jinak, než jsme zvyklí. A poslední díl byl přesně takový jaký má být. Dojemný, napínavý a hlavně, jak by ne, šťastný! Zo a její parta přátel mi budou chybět.


KatnissLavender
06.10.2023 4 z 5

Tak je to tady... Celou dobu jsem byla zvědavá, jak série skončí, jak to všechno dopadne a jestli to bude stát za to. Musím přiznat, že začátek knihy mne moc nebavil a těšila jsem se, až dostanou prostor jiné postavy, než Neferet. Dočkala jsem se a pak už jsem jen s radostí četla a užívala si velmi povedené zakončení celé série. Školu noci mohu s klidným srdcem doporučit. V mnoha věcech mne tato série velmi mile překvapila i přiměla k zamyšlení. Pokud hledáte originální upířinu s prvky pravé magie, neváhejte... PS: Dá se číst i když už dávno nejste cílová skupina... ;)

Majuš333
11.06.2023 5 z 5

'Nehledej a ono to přijde samo!'


Krásne a dojemné zakončenie série :) Som spokojná, že som si splnila svoj puberťácky čitateľský sen a konečne som Školu noci zmákla celú :)


"No do hajzlu, Zoey, tys Shaylin tak vyšokovala, že se z ní stala lesba!" vyhrkla Afrodita.
Zamračila jsem se na ni. "Nebuď zlá."
"Propánajána!" Stevie Rae vytřeštila oči, až byly dvakrát tak veliké, protože Nicole právě nenápadně dala Shaylin pusu na krk. "Nevěděla jsem, že se z tebe může stát lesba, když prožiješ šok."
"Teda kovbojko, znova se tě ptám-jsi mentál?"
"Víš, jak se stavím k tomuhle slovu," řekla Stevie Rae.
"A ty zas víš, jak moc je mi to fuk."
"A vy obě víte, jak mě bolí hlava, když na sebe štěkáte. Afrodito, nemluv ošklivě o Shaylin a Nicole. Můžou milovat, koho chtějí. Stevie Rae-ne, ze šoku se z nikoho lesba nestane, prokristapána."

Kaila146
09.04.2023 5 z 5

škoda že jsou už jenom bonusové díly. Fakt super série, škoda, že ji moc lidí nezná

martinka9012
19.12.2022

Doporučuji na Amazonu dokoupit další 4 díly 13-16 a dočíst .. nevím proč není český překlad ..

rampapa
20.04.2022 5 z 5

Tak tohle bylo woooow. Miluju tuhle sérii. Škola noci je boží. Úžasné zakončení celé série. Určitě se někdy k celé sérii vrátím a znovu si ji přečtu. Zoey jsem si hodně zamilovala a jsem ráda jak to sní dopadlo. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a upíry.

meibi67
26.08.2021 5 z 5

Čtu už podruhé všechny díly a pořád je to napínavé, i když vím, jak to skončí... určitě jednou přečtu i po třetí :)

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Dobrá série o upíří ŠKOLE NOCI :-) Hlavní hrdinka Zoey prožívá slasti a strasti dospívání (což určuje i věkovou skupinu čtenářů a z toho pohledu jsem na celou sérii nahlížela, nicméně mně se to líbilo) a k tomu ještě je upír :-) starostí nad hlavu a když se přidá pár nepřátel co vám jdou po krku...je dobré mít takové přátele jako Zoey :-)

kubakubikula
14.07.2020 5 z 5

Hodnotím celou sérii: První díl byl dobrý,vtáhl mě do děje a celé to pak celkem pěkně plynulo až do konce série. Prakticky to na sebe hned navazalovalo, takže se to četlo rychle. Všech 12 knih jsem přečetla asi za měsíc a půl, není to těžké čtení.
Některé scény tam být nemusely, jiné mohly být vykreslenější. Celkem dlouho se v knihách moc nedělo, závěrečný boj byl vždy krátký. Vše mi přišlo hodně jednoduché. Celkově se celá série odehrála během ani ne půl roku a tam mi vadilo to je jich věčné: "nedávno, před několika týdny...", které časově nesedělo.
Poslední díl byl nejlepší,za ten dávám 5* a za zbytek 4* a to hlavně proto, že mám ráda dlouhé série.

Brunnetka
27.10.2019 5 z 5

Od posledního dílu jsem nevdela, co čekat. Na jednu stranu mě mrzí, že to končí. Na druhou jen u týhle série strávila moc času a můžu se vrhnout zase na něco jiného :)
Konec jako takový mě naštval. Zvlášť Aurox-měla jsem ho ráda :D ale jinak to byl "hepáč", za což jsem ráda :)

Malíček
14.07.2019 5 z 5

Skvělé zakončení této dlouhé a přesto moc napínavé a parádně napsané knižní série.
Já jsem si čtení moc užila, protože hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí a jejich osudy mě zajímají. Oceňuji, že autorky dokázaly udržet mou pozornost takto dlouho a klaním se před nimi.
Celou sérii rozhodně doporučuji!

Romča11
10.07.2019 5 z 5

Úžasné zakončení dlouhé série. Lepší si neumím představit. A ty pohledy z tolika stran jsou dobré. Akorát střídání er a ich formy není moc dobré. Ale jinak super

Safira7
30.01.2019 5 z 5

Zajímavé pokračování série. Doporučuji

Denča23
03.01.2019 5 z 5

Celou tuto sérii jsem přečetla jedním dechem, nedokázala jsem se od knih odtrhnout. I když mě někdy štvalo, že se skoro celou knihu nic nedělo a vyvrcholilo se to až na konci na pár stránkách, ale i tak to bylo velice pěkné čtení. Skvělý nápad autorku velice obdivuji. A nemůžu udělat nic jiného, než Školu noci doporučit.

DannyLady
12.08.2018 4 z 5

Tak je to za mnou! Dočetla sem celou tuto 12-ti dílnou sérii a mohu ji jen vřele doporučit. Celý příběh mě strhl a nepustil až do úplného konce. A i když mi poslední díl přišel zbytečně zdlouhavý a finální bitva byla dost odsunuta do pozadí, líbí se mi, že autory svázali všechny volné konce (jak se tak říká) a dali všem postavám zakončení jejich příběhu. Stejně jako u předchozích asi 4 dílů sem děj řádně oplakala, ať již smutkem či štěstím, a musím říct, že již dlouho mě žádná kniha nevtáhla do děje tak, jako právě série Škola noci, které byla "Vykoupená" důstojným zakončením.

Snehulajn
02.07.2018 5 z 5

Nejlepší série knížek s ještě lepším koncem,který se nemohl vyvrbyt jinak než ve prospěch Světla a dobra!

Happymom
27.05.2018 5 z 5

Celá série byla čtivá. Jakmile jsem dočetla jeden díl vzala jsem si hned další :)

Princezna22
01.05.2018 5 z 5

Konečně konec.... Uf,padla na mě taková ta divná nálada,když něco končí. Ale tento díl se mi líbil .. Podle mě měla tahle až úmorná někdy "nudná" série méně dílů a pak by se k ní chovali lidé jinak.. Já mám sérii ráda a možná časem zase začnu od začátku.. Budete mi chybět :( mí hrdinové :D .... Parádní série :)))

verisek93
15.04.2018 5 z 5

Skvělý díl, opravdu finále nemohlo být lépe napsáno. I když se mi s těžkým srdcem loučí s touto super sérií, která mě tak dlouho provázela, po druhém re-readingu je myslím načase toto putování ukončit. Vždycky budu na tuto školu vzpomínat jako na jednu z nejlepších knižních sérií co jsem kdy četla a můžu jen doporučit.

Štítky knihy

upíři

Autoři knihy

Kristin Cast
americká, 1986
P. C. Cast (p)
americká, 1960

Kniha Vykoupená je v

Právě čtených9x
Přečtených855x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených36x
Knihotéce322x
Chystám se číst233x
Chci si koupit123x
dalších seznamech9x