Škola bez kázně

Škola bez kázně https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146125/skola-bez-kazne-lTK-146125.jpg 5 5 2

příběh učitele , který krátce po válce pracoval s cikánskými dětmi z polokočovných rodin, které se mu, za pomoci mimořádného osobního úsilí, ale i spolupráce s rodiči, obcí a institucemi, podařilo vzdělat tak, jak bylo obvyklé u jiných dětí, Kniha vychází z autorových osobních vzpomínek

Přidat komentář

maja2712
15.11.2020 5 z 5

Kniha mě velmi oslovila. Mám pocit, že jsem ji četla s názvem Květušínská poema. V naší knihovně byl jen jeden výtisk a ten jsme si předávali jako poklad. Celou knihu jsem nakopírovala, aby si ji mohli přečíst i ostatní známí v mém okolí a i u nich se setkala s velkým obdivem k autorovi. Myslím si, že pan Dědič udělal mnoho zajímavé a podnětné práce s romskými dětmi a dal jim tak velkou naději na plnohodnotný a důstojný život.

1amu
18.02.2020 5 z 5

V čase vzrůstající xenonfobie je tato kniha rekapitulací života a práce autora, který na jihu Čech odvedl obrovský kus práce s cikánskými dětmi, z nichž většinu připravil do života jako sebevědomé a inteligentní občany tohoto státu. Není mi známo, zda jeho "životní dílo" bylo nejvyššími státními institucemi oceněno.