Šíleně bohatí Asiati

Šíleně bohatí Asiati https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241649/mid_silene-bohati-asiate-GGV-241649.jpg 4 81 26

Šíleně bohatí Asiati série

1. díl >

Když Newyorčanka Rachel Chu souhlasila, že na léto odletí se svým přítelem a snad i budoucím manželem do Singapuru, představovala si, že s ním stráví příjemnou dovolenou ve skromném rodinném domě. Nick jí ale zapomněl sdělit několik důležitých detailů – že dům, ve kterém vyrůstal, připomíná palác; že v dětství cestoval častěji soukromým letadlem než autem; že je zkrátka jednou z nejlepších partií v zemi. Jakmile Rachel vystoupí z letadla, pochopí, že když se ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, okamžitě se stává terčem zkoumavých podhledů, závisti a intrik. Její klidná dovolená se brzy mění v překážkovou dráhu, na které se musí vypořádat se starou i novou garniturou bohatých, s až příliš zvědavými příbuznými a se zákulisními praktikami lidí, jejichž hlavní starostí je šplhat vzhůru po společenském žebříčku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Omega
Originální název:

Crazy Rich Asians , 2013


více info...

Přidat komentář

MartinaCh27
18.09.2023 4 z 5

Kniha či film přináší těžké rozhodování, který formát je lepší, protože obojí má své kouzlo. Bez ohledu na volbu si vychutnáte chvíle smíchu díky humorným momentům. Tento zábavný příběh s romantickou zápletkou a napínavým dějem nabízí skvělý relax, i když není žádným velkým literárním dílem.

alishek
25.05.2022 5 z 5

Skvělé oddechové čtení s romantickou zápletkou a samozřejmě napínavým dějem. Líbilo se mi, ze je kniha napsaná po postavách, tak měl aspoň člověk přehled kdo je kdo. Zároveň se člověk naučí i různé cizí výrazy, které jsou dole pod čarou vysvětleny.


Syssi
28.03.2022 4 z 5

Samozřejmě to není žádný zázrak. Příběh není nijak komplikovaný a celkem se vleče. Nicméně autor se vyžívá v detailních popisech, což je doména této knížky. Lze si tak vyprávěnou scénu představit pomalu do nejmenšího detailu.

Anett48
26.08.2021 5 z 5

Tak tohle jsem si hodně užila! Bylo to trošku jako korejskej seriál v knižní podobě. Bohatej kluk, průměrná holka, nepřející ďábelská matka... Tohle já prostě můžu.

PaniWiga
17.03.2021 4 z 5

Když pominu zbytečně mnoho nepřeložených výrazů, nutících čtenáře neustále listovat na konec knihy k vysvětlivkám (jak už někdo navrhoval, vysvětlivky na spodní části stránky by se hodily více) a fakt, že kniha vážně není humoristická, jak slibuje anotace, pak zůstane docela čtivá oddechová literatura. Není to žádné veledílo, ale k odreagování posloužila skvěle.

pavlusa025
11.08.2020 3 z 5

Spousta nepřeložených výrazů. Jinak fajn čtení...

mina_harker
29.03.2020 3 z 5

Nějak mě to neoslovilo. Na humoristický román (jak knihu označilo nakladatelství) tam bylo až příliš záštiplných lidí a špatných rodinných vztahů.

Edlik
26.02.2020 3 z 5

Co dodat...?
Tady si nejsem úplně jistý jestli je lepší kniha nebo film. U obého se občas zasmějete. U knihy mi trochu chybí více dořešeny závěr. Ale co mi vadí hodně je spousta chyb, překlepů atd... Tímto trpí většina knih z Omegy. Také se mi nelíbilo obrovské množství nepřeložených výrazu pro které je potřeba neustále listovat nakonec a občas i číslování těchto poznámek nebylo správně. Co je naopak dobré jsou rodinné "stromy" které velmi pomáhají v orientaci ve velkém množství postav.

spencer
12.02.2020 3 z 5

Knížce bych dala 3,5*. Poprvé v životě jsem moc ráda, že jsem si jako první pustila film. Nebýt filmu, nejspíš bych knihu v prvních 100 stránkách odložila. Autor to se vším vysvětlováním myslel dobře, ale bohužel jsem se v té spoustě jmen a odboček ztrácela.
Moc mě navíc mrzelo uspořádání vysvětlivek, které byly až na konci knihy a po čase už mě nebavilo neustále listovat tam a zpátky a bylo by o moc jednodušší, kdyby se nacházely v dolní části každé stránky.
Jinak, pokud vás příběh zaujal, ale z nějakého důvodu vás čtení odradilo, zkuste se podívat na film, který je opravdu zpracován jednodušeji a vtipněji:)

Cornelie
05.01.2020 5 z 5

Pokud se člověk přenese přes prvních pár stran kdy se na vás hrne změť jmen a začněte se trochu orientovat začne být kniha velice čtiva. Obal knihy moc neláká přesto doporučuji. V polovině knihy jsem náhodně zjistila, že podle knihy byl natočen film. Kniha dotčena, chystám se na film, ale jen proto, abych zjistila jak se s tím poprali a jak moc se shoduje s mou fantazií :-).

Tala
10.11.2019 5 z 5

Úžasná knížka, pro mě rozhodně jedna z nejlepších. Nevím, jak je na tom český překlad, ale anglický originál je opravdu skvělý. Líbil se mi styl psaní, změny POV i postavy.

haki34
18.07.2019 5 z 5

tak...než se začnete pouštět do Asiatů - jedna důležitá věc : je opravdu, ale opravdu vhodné začít prvním dílem :D já začla druhým a ztratila jsem se v změti jmen, poznámek, vztahů..všeho...
a pak jsem narazila na první díl, který kupodivu vzal jako první do ruky můj muž a dobře se bavil :D dokonce se zasmál nahlas, což nebývá zvykem.... a tak já, skpetická po "bohaté čínské přítelkyni" jsem se pustila do čtení bez větších očekávání..a kupodivu, první díl je psán tak nějak lehce, bez větších problémů zaplujete do rozmazlené a rozmlsané asijské komunity, dokonce se zorientujete ve všech těch Youngových Tsienových, Sungových, Leongových....poznáte SIngapur z úúplně jiné stránky...a ještě ke všemu jsem se fakt dobře bavila !!! (po druhém díle jsem už na ty snoby, obzvláště snobky - Bernard Tai a Eddie Cheng prominou :D byla připravena....)
nejvíc mě bavila Astrid a s napětím jsem sledovala hlavně vývoj jejího vztahu s Michaelem...a jasně, taky Rachel a Nick, vždyť hlavně o nich to bylo...křoví pro celý díl Colin a Araminta potěšili...akorát nabývám dojmu, že kromě Astrid snad, a její sestřenice SOphie jsou ty ženské všechny úúplně mimo ?? a spíše pár chlapů, zůstaly nějaké ty zbytky zdravého rozumu...

v knize pravda trochu ruší množství překlepů...ale jinak se Kevinu Kwanovi se zadařilo...vřele doporučuji a musím si znovu přečíst tu dvojku :D :D

-Endy-
17.07.2019 2 z 5

Boha, to byla snobárna...
400 prázdných stran o prázdných lidech.
Ani ta Rachel mi nebyla blízká - i přestože by se se svým původem nikdy nemohla vyšplhat ani na jejich záchodové prkýnko, mně není blízké ani to její.

Zlatinka.Emilly
18.04.2019 3 z 5

Celým dějem příběhu má čtenář možnost sledovat neuvěřitelný luxus Singapuřanů. Kdo nemá tolik, aby se mohl postavit do rovnice, je pro ně vyvrhel. Nejde jen o bohatství, ale charakter těchto lidí je naprosto zkažený. Kniha nikoho neobohatí moudrostí, tak snad si ji přečtěte jen proto, abyste se dozvěděli, jak se také dá žít. Myslím si, že tito lidé nepoznali nikdy takovou krásnu a takové bohatství, které můžeme načerpat z přírody a upřímných vztahů okolo sebe. Jejich duše je udušená zlatem a drahokamy. Není o co stát. Tři hvězdičky jen proto, že Ráchelin příběh mě potěšil, byla ochotna se vzdát své lásky jen proto, že vnímala, jak by ji toto nepřirozené bohatství dusilo.

Aleen
16.02.2019 odpad!

Nevím přesně, jak popsat svůj odpor k tomuto "románu". Ani jsem nepochopila, co se mi autor snažil sdělit. Příliš mnoho popisů luxusu a příliš málo děje. Žádný vývoj postav, žádná osobnost, nikdo, koho bych si mohla oblíbit. Prostě jsem to odložila a nedočetla. Je mi líto, ale z knihy jsem získala na nějakou dobu pocit, že asijští autoři nepíši pro nás Evropany, příliš poutavě...

tomik2132
07.01.2019 5 z 5

Četla se rychle. Kniha je rozhodně jiná, než ostatní a má hodně co nabídnout. Je psaná velmi svěže a nikde se zbytečně nevleče a dokáže jak upoutat, tak překvapit. MOC DOPORUČUJI!

šneki
05.12.2018 2 z 5

Z traileru na film jsem měla dojem, že Rachel bude Nickovou rodinou totálně terorizováná, což se v knížce absolutně nedělo. Nickova matka ji sice nesnáší, ale to se samotná Rachel dozvída až v druhé polovině, navíc se tak zhruba 250 stran akort popisuje jaké šaty si kdo koupil atd....

miuk
08.10.2018 4 z 5

Super kniha na pobavení, oddychovka z jiného prostředí než obvykle.

eiramka
24.06.2017 odpad!

Nick a Ra chel spolu chodí dva roky a Rachel ani netuší, že Nick je pohádkově bohatý? Mělo mě to zarazit hned na začátku - ale pořád jsem si říkala, že kniha má 400 stran, tak v tom musí přece být ještě něco, než jen líčení přepychu a bláznivých výstřelků nejbohatších lidí světa....ale nebylo, bohužel. Po pár stránkách mě už přestalo bavit, jestli tato postava má kabelku či náušnice za půl milionu dolarů - postavy mi připadaly ploché a v podstatě hrozně nudné. Přemýšlím, pro koho byla tahle kniha napsaná - letní čtení?! No nevím, nemá to vtipu ani za mák , jen mnoho postav, které spojuje láska k penězům - pro mne naprosto odstrašující obraz světa...děkuji, nechci.

Aktak1
01.03.2017 5 z 5

Kniha se dobře četla, ze začátku jsem měla problém zorientovat se v jednotlivých postavách a rodinných vazbách, ale k tomu pomohl rodokmen uvedený na konci knihy. Zábavné a pro mne inspirující ( nebylo by marné vyzkoušet si pobyt, ovšem bez intrik).