Zapomnění

Zapomnění https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174077/bmid_zapomneni-Lhu-174077.jpg 4 92 18

Síla Pětice série

< 5. díl

Pátá kniha série Síla Pětice. Země byla téměř zničena silami temnoty. Ti, kteří přežili, už skoro nejsou lidmi a bloudí po světě zmítaném hladomorem, terorismem a válkou. Poslední naděje závisí na pětici výjimečných teenagerů: Strážcích brány. Pětice se musí znovu sejít a naposledy se postavit Chaosu, králi Starých... Avšak Chaos je všude. Láká je do Antarktidy, kde shromažďuje vojska a chystá se v ledové pustině Zapomnění na rozhodující bitvu. A jeden z Pětice se stane zrádcem. Jenže ostatní vědí, že bez něj nemohou vyhrát.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , BB art
Originální název:

Oblivion , 2011


více info...

Přidat komentář

Michael23
29.11.2023 3 z 5

Po delší době se mi podařilo sehnat 5. díl, tak jsem přečetl znova 1.až 4. knihu opět se zájmem, ale u tohoto 5.dílu jsem se poněkud trápil. Kniha 2x tlustší než ty předchozí, děj mi připadal "roztahaný" a od závěru knihy, jako ukončení celé série jsem čekal tak nějak něco jiného... anebo jsem za tu dobu už asi trochu zestárl..:-)

Witchann
30.05.2022 4 z 5

(SPOILER) V rámci příběhů zaměřených na mládež velmi slušné zakončení povedené série.
SPOILER - Hvězdu dolů dávám hlavně za tu Mattovu (a potažmo i Scottovu) mučednickou linku, kterou nástup jejich starších alter verzí na scénu zrovna moc nevylepšil. - Konec SPOILERu
Jinak nemám, co bych panu Horowitzovi vyloženě vytkla. Bavilo mne to víc než předvídatelný Alex Rider.


sydneysage04
20.06.2020 1 z 5

Předešlé díly nebyly úplně skvělé a rozhodně si je nebudu chtít přečíst znova, ale nejhorší nebyly. Říkala jsem si, že ten poslední díl to třeba zlepší. Bohužel. Od této série jsem čekala, že bude napínavá, děsivá a nebudu se od moct odtrhnout. Nestalo se tak a tento díl to pokazil ještě víc. A ten konec? I šmoulové by bojovali líp.

Monča91
14.08.2017 5 z 5

Pocity, které ve mě čtení posledního dílu zanechalo, ve mně zůstanou ještě hodně dlouho, hlavně ten všudypřítomný neklid a beznaděj, kterou je kniha naprosto přesycená, a to i přes to, že se hlavním hrdinům zdánlivě daří. Celá kniha pro mě byla oním temným zakončením příběhu, ke kterému se v náznacích schylovalo v podobě předcházejících čtyř knih a osud hlavních hrdinů pro mě nemilosrdně odtikával s rostoucím počtem přečtených stránek. Poslední díl je poněkud obsáhlejší, než jednotlivé předcházející díly, ale i přes množství prolínajících se dějových linií působí stále uceleně a čtivě. Pro mě naprosto strhující, napínavé a dechberoucí zakončení celé série.

makynka911
14.08.2017 2 z 5

Přečetla jsem první čtyři knihy a říkala jsem si, že se ještě stále těším na to, jak to všechno dopadne.
Moc se mi líbili první dvě knihy, ale třetí se čtvrtou už pokulhávaly nejen dějově, ale i složitostí a čtivostí. Ale i tak jsem je přečetla a konstatovala, že to nebyl ztracený čas.
Ovšem posledním dílem jsem se prostě neprokousala. U 80 strany jsem to prostě vzdala. Příběh byl moc překombinovaný a ať jsem se snažila jak jsem chtěla, nešlo to. Za mě tedy za dva a to díky předešlým dílům :)

Shinju
25.09.2016 5 z 5

Velmi krásné zakončení. Opravdu moc čtivý díl. Škoda, že poslední. Jsem ráda, že jsem si mohla takhle úžasnou sérii přečíst, protože to bylo úžasné čtení.

alwa
17.04.2016 4 z 5

Kniha byla hezka. Chudak Matt, znat celou svou budoucnost, vedet, jak bolestivou smrti zemrete a presto do toho vseho jit, protoze je to nutne - to je odvaha. Nemohla jsem uverit, jak snadno se Scott pridal ke Starym, ale za to se mi ulevilo, kdyz si sve selhani uvedomil a dokonce obetoval svuj zivot. Mozna byla kniha trochu moc dlouha, dala by se zkratil. Zajimalo by me, co se stalo s Jizvou, Intim a jestli byl Knihovnik spolecnym otcem celle Pětice...

simix001
10.01.2016 5 z 5

Wow, tak na tenhle díl si vyplatilo počkat. Neuvěřitelně napínavý, úžasně nabušený a kapku depresivní (postapokalyptický svět) závěr celé série. Jedna z mála knih (ale opravdu z mála) nad níž jsem téměř brečela a bylo mi líto, že končí.
Co k tomu dodat, snad jen: Milý pane Horowitzi, napište prosím další takovouto skvělou sérii. A rychle.

daryna
17.10.2015 5 z 5

Nejlepší!!! No dobře, nejvíc se mi líbila nekropole, ale tahle je na druhém místě. U týhle knížky se vyskytl menší problém: prostě jsem ji nemohla odložit. Normálně mě rozbrečela smrt Matta. Chápete to? JÁ U TOHO BREČELA! Ale to je jedno.... Ta bitva. Sice bych čekala něco delšího, ale i tak luxusní (normální lidský jatka). Prostě vše, doporučuju, ať si to přečtou. Anthony píše prostě nádherně...

Elern
08.02.2015 5 z 5

Zapomnění mě nezklamalo! Knihu jsem hltala úplně stejně jako ty předchozí. Jen ta délka no. Oproti těm ostatním vypadá na té poličce poněkud vtipně. Měla zvraty, napětí, dech beroucí popisy a úžasné postavy, i když Richarda nikdo nepředčí. Jen zas to finále! Bitvu mezi Starými a pěticí jsem si představovala trochu delší, drastičtější, epičtější. Vždyť jsem na něj čekala pět dílů, ale to je jedno. To je jen malá vada oproti tomu zbytku. Bavila jsem se, bála se, napjatě četla dál a tak to má být. Jen tak dále Anthony. Těším se na další tvé knihy a snad i novou sérii podobného zaměření :)

Ellstra
30.01.2015 5 z 5

Výborný závěr série pro dospívající, poměrně drsný pro děti. Klobouk dolů před autorem, který se nebál udělat hodně radikální krok, řešení celé situace bylo velmi zajímavé. Popisy postapokalyptického světa byly dost děsivé a se správnou měrou představivosti se člověk stal součástí příběhu.

Kaka.cs
31.08.2014 5 z 5

Krásný závěr série. Postapokalyptický svět byl skvělý nápad, i když sama bych ho rozhodně zažít nechtěla. Konec, ačkoliv vše dobře dopadlo, mi přišel dost smutný.
Ale knížce, ani celé sérii, nemůžu nic vytknout. Moc se mi líbila.

Marthas
22.07.2014 2 z 5

Toto byla má první a musím podotknout, že nikoliv s lítostí, poslední dystopie!!
I když mám normálně tohoto autora velmi ráda a neříkám, že byla tato serie špatně napsaná, protože kdo jsem já, čeho jsem dosáhla, abych mohla kritizovat, tak úspěšného autora... Měla bych přesto říct, že vlatně od prvního dílu této série, se stala mou neoblíbenou a já při jejím čtení trpěla, dočetla jsem ji snad jen proto, abych se dozvěděla, jak to autor zakončí a ani ne proto, abych se dozvěděla, jak to dopadne s jejími postavami, prostě mi nepřirostly k srdci!!!
Udělala jsem tu chybu, že jsem neřešila žánr, ale sáhla po svém osvědčeném autorovi...
Knize nepřidalo ani to, že má přes 400 stránek, ( nemluvě o tom, že byla vydána asi tři roky po předchozím díle, kdyby autor místy nepřipomínal děj, asi bych se v ní úplně ztratila), kdyby se mi líbila tak nic neřeknu ale takhle, prostě, i když jsem byla asi druhá čtenářka, co ji četla, tak asi padesát stránek před koncem, vzala vazba málem za své, a podotýkám, že já čtu knihy velmi opatrně, a nezacházím s nimi jako s kusem hadru, takže potřebovala zachránit...
Na knize proto shledávám pozitivním tedy pouze to, že tuto serii ukončila, tedy alespoň v to doufám, protože se mi ke konci zdálo, že má snad autor s totou sérií ještě další plány!! Za mě tedy jen 2 hvězdy a doufám, že nebude žádná spin-of serie...

anibeni
21.05.2014 4 z 5

Poslední díl série, víceméně bylo od začátku jasné, jak kniha dopadne, ale i tak se to četlo dobře.

Issiriana
18.05.2014 5 z 5

Komentář obsahuje spoilery:

K poslednímu dílu Pětice jsem se dostala až po roce. Dějové ppodrobnosti z předchozích dílů jsem trochu pozapomněla, ale to vesměs nevadilo. Chvíli trvalo, než jsem se dokázala začíst, poté však děj ubýval rychle.
Pět hvězdiček si knížka určitě zaslouží, už jen proto, jak reálné mi některé scény přišly. Klepala jsem se, když Pedro procházel kanalizací, a živě jsem si uměla představit, jak se musel cítit. Nebo když si Matt v knihovně přečetl svou budoucnost... Vezměme v potaz, co si musel vytrpět. Musela jsem se zamýšlet nad otázkou, jestli bych chtěla znát svůj osud a příčinu a čas své smrti.
Příjemně mě překvapil konec, kdy se Anthony rozhodl zabít některé z postav. Musel to být těžký krok, ale knížce to jenom prospělo a přidalo na reálnosti.
Celkově jsem si příběh užila, jediné mínus bych viděla v ich-formě, kterou vyprávěla Holly. Pro příběh to byla docela nepodstatná postava a ich-forma se vymykala ostatnímu vypravování. Ale chápu, že si to Anthony chtěl zkusit.
Doufám, že brzy napíše něco podobně úžasného, jako byl Alex Rider nebo Síla pětice.

Karoli282
08.04.2014 5 z 5

Skvělé zakončení série, i když mě vždycky zamrzí, když umřou někteří hlavní hrdinové :D.

Grafoy
26.10.2013

No, čekali jsem zatraceně dlouho. Snad to bude stát za to, protože předchozí díly mne pohltily svou čtivostí!

AjťačkaTýnka
29.08.2013 5 z 5

Moc se těším, jak nakonec děj skončí... :)