Šifra

Šifra https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174061/bmid_sifra-Wh4-174061.jpg 5 155 27

Tory Brennanová série

< 3. díl >

Tory Brennanová měla odjakživa smysl pro dobrodružství; koneckonců je praneteří proslulé soudní antropoložky Temperance Brennanové a vrací se spolu s viráty ve třetím dobrodružném příběhu. Hiram má novou zálibu - geocaching a viráti na ostrově Loggerhead nacházejí první kešku - záhadnou zdobenou krabičku. Uvnitř je vzkaz s podivným podpisem: Hermistr. Sheltonovi se podaří rozluštit zašifrovanou zprávu, která je dovede k dalšímu nálezu. Jsou viráti připraveni zapojit se do nebezpečné Hry? To, co zpočátku vypadá jako zábavné dobrodružství, se ovšem rychle mění v noční můru. Někde venku čeká bomba a čas ubíhá...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Sci-fi

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Code , 2013


více info...

Luigi1
Luigi1
21.03.2023 5 z 5

Je překvapivé kde se ty děcka objeví tam se něco semele přečetl jsem to na jeden zátah

Bekynóza
Bekynóza
29.06.2021 4 z 5

Za mě ještě napínavější příběh než Poklad. Třetí díl mě nezklamal, i když mi částmi přišel trochu naplněný vatovými scénami, co nijak nepřispívaly k ději.
Na druhou stranu se mi děj opravdu velmi líbil, bylo to opravdu tajemné, člověk vůbec nevěděl, jak to skončí a všechny moje odhady byly nakonec úplně vedle. Příběh se mi opravdu velmi líbil, hra byla napínavá a dokonce jsem se i bála, jak to nakonec bude.
Za minus považuji to, že se stále nerozvedla romantická linka, nehledě na to, že už to mezi Benem a Tory vypadalo zvláštně už v druhém díle. Konec trojky mne v tomto případě tedy vůbec neuspokojil. Je to takový cliff hanger. Tak snad se to už ve čtvrté knize nějak vysvětlí.
Ale jinak moc doporučuji!


janelka2
janelka2
01.05.2019 4 z 5

Je neuvěřitelné jakou mají ty děcka smůla a vždycky se připletou k něčemu nebezpečnému :-) a všechno vyřeší. Doufám, že v dalším díle dojde konečně už na romantiku. Knihy jsou asi pro mladší čtenáře ale i tak se mi líbí a další díl si přečtu.

EleanorJane
EleanorJane
17.06.2018 5 z 5

Případy Tempe? Skvělé. Ale Tory? Prostě boží!!! Okamžitě jsem se zamilovala. Kniha má děj, zápletku a hlavně humor! Jediná chyba je, že je tak krátká...

mirdaz
mirdaz
11.12.2017 1 z 5

Čekal jsem mnohem více, přečetl jsem to jen z přemáháním a proto, že nemám ve zvyku knihy nedočítat

Scharks
Scharks
04.08.2017 5 z 5

Napínavé, zamotané a zábavné - skvělá kniha :D A rovnou si jdu do knihovničky pro pokračování :)

Calla2002
Calla2002
04.07.2017 5 z 5

(SPOILER) Řekl jí to!!Řekl!! Jooo! Už jí Ben řekl že chce být víc než kamarád a že jí chtěl ohromit aby si myslela že je vyjímečný....a já na to musela čekat celé 3 díly KONEČNĚ!! I když to byl pěkně mizernej nápad a ještě si to celý zvoral tím že nikomu nic neřekl asi by jsem ho zadupala do země tak mě to naštvalo!ale když To pak řekl nějak jsem změkla a skákala radostí že už by tam mohlo něco být, takže jsem byla dojatá,vytočená a šťastná :-D Mám strašnou radost z tohohle i z celé knihy tohle byl suprovej díl a Mega se těším na další díl jak se to bude mezi nima vyvíjet a jaký budou mít tentokrát případ... ;-)DOPORUČUJI

Karoli282
Karoli282
25.02.2017 5 z 5

Opět úžasný příběh. Samozřejmě ne bez chybičky, ale to vůbec nevadí. Četlo se to rychle a snadno.
Chance mi bylo líto. Ani se nedivím, že se chce dozvědět víc.
A možná by neuškodilo trochu více té mužské dominance, přece jen jsou tam tři kluci. :D

Misa25
Misa25
22.11.2016 4 z 5

Další super díl, některé věci se daly čekat, ale některé bych vážně neřekla, jsem zvědavá na další dobrodružství :)

Nikkisa
Nikkisa
23.09.2016 5 z 5

Další díl poutavé a napínavé knihy o Tory Brennanové, autorka mě neustále překvapuje v knize je spousta očekávaní, stále napětí. Takového vraha jakého si Kathy napsala mě doslova vyrazil dech, jeho hádanky jsou mi velice blízké, protože jsem na škole s oborem, který uvádí v jedné hádance. Kniha nemá chybu a já jdu na čtvrtý díl! :)

Žblabka
Žblabka
16.07.2016

tento díl byl pro mě asi zatím nejnapínavější...plno zápletek, napětí...no co dodat, prostě bomba

pavla9879
pavla9879
10.12.2015 5 z 5

Spousta hádanek a napětí, nedokázala jsem se odtrhnout, dokud jsem nebyla na poslední straně.

AnykaLovesBooks
AnykaLovesBooks
20.11.2015 5 z 5

Super knížka :) ten epilog mě hrozně nalákal na další díl, a při nejbližší příležitosti pobežím do knihovny si ho půjčit.

Nelly
Nelly
06.11.2015 5 z 5

Zatím nejlepší "virátský" díl - příběh šlape jako hodinky, spousta hádanek, napětí, pro mládež super knížka - ale i dospělý se samozřejmě nudit nebude...

endroo25
endroo25
17.08.2015 3 z 5

Na knihu jsem narazil v jednom supermarketu ve slevě. Jelikož s manželkou lovíme kešky, tak jsem se těšil, jelikož jsem ještě žádnou knihu s touto tématikou nečetl.

To, co hráli viráti za hru, bylo všechno, jen ne geocaching. Myslím že autorka využila populárnosti této hry aby jejím názvem přilákala víc čtenářů. Pokud pominu to, že geocaching v knize nebyl geocaching, tak se mi i tak příběh celkem líbil. Je to taková sci-fi verze rychlých šípů. :-) Další díl už ale k životu potřebovat nebudu.

Layss
Layss
24.07.2015 5 z 5

Tak si takhle nakupuju jídlo na delší dobu a před pokladnou spatřím tenhle klenot! Prvnídva díly série virus jsem spolkla rychlostí blesku a to, že se začala prodávat i Šifra, jsem nepostřehla. Nákup byl jasný, zvlášť, když jsem ještě zahlédla v obsahu slovo GEOCACHING. Hned druhý den jsem si knihu vzala do vlaku, kde jsem zvládla přečíst půlku knihy a druhou půlku knihy jsem přelouskala ještě v noci. Já vím, že to není zrovna nějaká kdovíjaká četba, ale je zábavná, napínavá, a to je důležité. Těším se na pokračování

Attia
Attia
17.01.2015 5 z 5

Pořídila jsem si knihu domů a rozhodně toho nelituji. Celou partu jsem si oblíbila již v prvním díle a navíc má autorka příjemný, svižný a čtivý styl, čtenáře nutí vytrvat, dokud nemá přečtenou i poslední stránku. Těším se na další díl.

Brus
Brus
13.10.2014

Přečteno na jeden zátah. Jasně, nevěřím schopnostem virátů, beru to jako "příběh". ALe je to čtivé. Už se těším na další

Lucinda566
Lucinda566
09.08.2014

Tohle se nedalo. Knihu jsem nedočetla, nelíbilo se mi to. Hlavní hrdinka mi neskutečně vadila. Věřím, že se ale bude kniha někomu líbit. Ale mně nesedla :)

Verrrunka
Verrrunka
04.08.2014 3 z 5

Já nevím, tohle už mi prostě přišlo trochu moc. Sice už to nebylo tak černobílé, ale schopnosti virátů začínají autorce trochu přerůstat přes hlavu. Navíc, geocaching mě v knize připadal trochu jinak pojatý, než je tomu ve skutečnosti.