Servírka

Servírka https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292727/bmid_servirka-5w8-292727.jpg 4 27 10

Truchlící vdova… nebo černá vdova? Po nečekaném úmrtí despotického manžela při autohavárii si krásná Joan Medfordová musí rychle najít práci, aby nepřišla o dům. Získá zaměstnání jako servírka v baru, kde si jí brzy všimnou dva muži – mladý, pohledný, ale nepříliš movitý Tom a postarší, velmi zámožný Earl White III. Ten Joan nabídne nejen 50 000 dolarů, aby splatila hypotéku, ale také velmi neobvyklou nabídku k sňatku. Nebude však cena za nově nabytý pohodlný život příliš vysoká?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Cocktail Waitress , 2012


více info...

JointlieKat94
JointlieKat94
21.11.2020 4 z 5

Nebylo to zlé, ale já taky nevěděla, co od toho čekat. :)

Na začátku je kniha psána z pohledu třetí osoby a postupně se to přehoupne do osoby první.
Kniha je o krásné Joan, (zlatokopce?) která nešťastnou náhodou přijde o manžela, který ji i syna týral, byl to alkoholik. Joan se dostane do tíživé situace a hledá práci, kterou později najde, stane se servírkou. Syna musí dát do péče švagrový, která syna moc chce. Joan se snaží postavit se na vlastní nohy a vydělávat, dokud se nepřihodí další tragédie..

Kniha byla napínavá a zajímavá. Jak bych se já dostala z takové situace? Netuším. Bylo to dobré.

A moc dobrý mi přišel i doslov. Kniha totiž neměla být vydána, protože autor umřel, na nemoc, se kterou se zde léčil i p. White, líbilo se mi taky, jak se rozhodlo o znovuvydání všech Cainových knih, a tahle se objevila jako nevydaná, jen s několika poznámkami a se spoustou odlišných závěrů.

Moc dobrý.

squirrel2.O
squirrel2.O
28.08.2019 4 z 5

Příběh za 7 z 10, přebal za 11 z 10. Femme fatale jako nespolehlivý vypravěč tu knížku zvedá dost nahoru, ale jinak je to typický noir, který ničím moc nepřekvapí ani nezklame: zaplivaný bary, milostnej trojúhelník, záhadná úmrtí, pitomí policajti.


zbožňuju_knihy
zbožňuju_knihy
13.07.2019 4 z 5

Příjemná kniha, oddychová. Detektivku si představuji trochu jinak, ponechala bych žánr "Román".
Zakoupeno v Levných knihách za 49Kč, za ty peníze počtení vynikající. Četla jsem už lepší knihy, ale i mnohem horší.
Pořád mi vrtá hlavou, jestli náhodou opravdu všechny nezabila sama. Celkem by se jí to hodilo ...
Spisovatel se ve svých knihách drží jednoho scénaře a to: mladá žena, která má dilema se dvěma muži: jednoho miluje a druhý jí dává pocit finančního bezpečí.
Dávám 4*

pegasek
pegasek
02.06.2019 5 z 5

Kniha me naprosto nadchla od prniho pismenka,precetla jsem ji behem jednoho dne,dej byl zajimavy , napinavy a nepredvidatelny,Velice dobre cteni

broskev28
broskev28
02.02.2019 3 z 5

Možná to nebyla hodnotná literatura, ale autor určitě umí psát. Občas mě sice rušily některé překlepy, ale za ně J.C. určitě nemůže a hlavně jich nebylo tolik.
Můžeme hlavní hrdince věřit? Stejně jako orinka3, i já jejímu vysvětlení věřím, tím spíš, že kniha má takový konec. Ale zase na druhou stranu: kolik tablet dostala a kolik jich použila hned po svatbě? A nevzal jednu i někdo jiný? Takže kolik jich vlastně zbylo? Zkrátka nic nebylo řečeno jednoznačně, což má rovněž své kouzlo, ale mně byla Joan sympatická a přála jsem jí vše dobré.

orinka3
orinka3
02.07.2018 5 z 5

Hlavou mi vrtá: je to chudák ženská, které jen náhodou všecko vyšlo, anebo je to docela jinak? Kloním se k tomu uvěřit jí. Proč ne? Vždyť všecko logicky vysvětluje. Je ale pravda, že jsem rozhodně nečekala Tomův konec. A nejhorší ze všeho je otevřený závěr, protože to, co přijde po porodu, může být ten největší horor. Thalidomid....kdo ví, ten má husí kůži, kdo ne, může být v klidu a spolu s hrdinkou se těšit na pěkné děvčátko. Bezvadně se to četlo, stránky ubíhaly a než se člověk nadál, přišel otevřený konec.

ThomasRuhe
ThomasRuhe
26.08.2016 2 z 5

Na obálce je napsáno detektivní román, ale o klasickou detektivku ve smyslu pátrání po pachateli se nejedná.Spíše jde prostě o příběh ženy, která se dostane do tíživé situace a musí si nějakým způsobem pomoci.
Po pravdě řečeno je zde spousta románových klišé a je to příliš předvídatelné.To co si myslíte, že se stane, se následně opravdu stane.
Souhrně tak knihu hodnotím jako lehký podprůměr.40%.

JessieEx
JessieEx
07.08.2016 4 z 5

Toto je moje první knížka od Jamese M. Caina, zatímco jeho je poslední. A hned musím uznat, že se k tomuto autorovi ještě vrátím. Není to klasická detektivka. Je vyprávěna v první osobě, z pohledu hlavní hrdinky. Ovšem, že se tu trochu odrazilo, že autorem je muž a snaží se mluvit za ženu. Ale nebylo to tak hrozné, hloupé ani nevkusné. Musím se přiznat, že jsem to Joan všechno zbaštila, ať už to bylo jakkoliv. Pravda, chvílemi mi byla na hlavní hrdinku až nesympatická, ale hodně se to v průběhu děje měnilo a závěr se povedl. Celkově byla novela velmi čtivá, se zajímavými postavami a celkem napínavou zápletkou (zápletkami). Jelikož miluju doslovy, musím pochválit také tento, editorův. Ráda jsem se dozvěděla něco nového.
http://bookaholicjessie.blogspot.cz/2016/11/dnes-bych-vam-rada-doporucila-dvevelmi.html

Modrásek16
Modrásek16
05.07.2016 5 z 5

Hodně dobrá kniha, dobře se četla a byla tak nějak jiná než detektivky, kterých je všude plno.

encyklopedie
encyklopedie
29.05.2016 5 z 5

Servírku jsem dočetl, hodně zajímavé a dobré. Cain povýšil tvrdou Hammettovu romantiku a Chandlerovu tvrdou nesmlouvavost o kousek do jiného levelu, vo kapánek víc tvrdých erouškových scén.
Podle toho vypadá moje hodnocení - 100%