Dračí posel

Dračí posel https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266440/bmid_serafina-serafina-draci-posel-Gv5-266440.jpg 4 193 44

Serafína (R. Hartmanová) série

< 2. díl

Pokračování mezinárodního bestselleru ověnčeného mnoha cenami! Rachel Hartman a její Serafína vzaly knižní svět útokem a se silou draka ovládly žebříčky prodejnosti v několika zemích. Netrpělivě očekávaný 2. díl je konečně tady! Království Gored: země, ve které po dlouhá desetiletí žili lidé a draci v křehkém míru. Rovnováha ale byla narušena, a hrozí válka. Draci po čtyřiceti letech vycházejí z ústraní a jsou připraveni převzít vládu nad světem. Serafína – napůl člověk, napůl drak– je jednou z mála, kdo rozumí uvažování draků i lidí a kdo by mohl pomoci válku zastavit. Vydává se proto na cestu do sousedních zemí, aby našla další polodraky. Věří, že jejich společné úsilí dokáže vyvolat mocnou magii, s jejíž pomocí bude možné nemilosrdné draky porazit. Dokáže ale Serafína vzdorovat všem nástrahám, které ji na cestě čekají? Ubrání se tajemnému polodrakovi, který dokáže vstupovat do lidských myslí a ovládat je? Vzdá se svých jedinečných schopností a zachrání si život, nebo přijme výzvu osudu a postaví se nebezpečné budoucnosti čelem?... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Shadow Scale , 2015


více info...

Přidat komentář

vaskajiras
13.01.2021 3 z 5

Druhý díl mé milované Serafíny mě bohužel dost zklamal. Těšila jsem se, že se důkladněji seznámíme s ostatními polodraky, ale mrzelo mě, že pátrání po nich bylo rozplizlé přes celou knihu, aniž by se tam většinu času dělo něco důležitého. Byla jsem zvědavá na Jannoulu, že se konečně dozvíme, jak to s ní bylo. Z nějakého důvodu jsem si ji původně představovala jako jakousi chlupatou obludku, takže mě překvapilo, že je ve skutečnosti úplně lidská. Její postava mě však nakonec moc neoslovila, nepřipadala mi uvěřitelná a ty její geniální strategické schopnosti mi přišly dost přitažené za vlasy.

Co se týká samotného zakončení, celé to působilo uspěchaným a poněkud odbytým dojmem. Jako by autorka najednou nevěděla, jak splést dohromady všechny nitě příběhu, které rozházela všude kolem, a tak je na konci prostě zašmodrchala a vytvořila tam jakési abstraktní cosi, co postrádalo jak logiku, tak napětí a akci.
TAK TROCHU SPOILER 》》》》 (Jakože: Serafína si konečně uvědomí, jak osvobodit svůj oheň duše, zjeví se jí nebesa či co, pak se odkudsi vynoří svatý Rosoláč a místo plánované finální bitvy se všichni vrátí domů k mamince?!)

Nicméně jsem ráda, že svůj prostor dostala v této knize i Eskar, kterou jsem měla ráda už od prvního dílu. Zde jsem si tuto dračí ženštinu opravdu zamilovala.

Ale jestli to stálo za přečtení? Nevím, nad odpovědí stále váhám a čím dál tím víc nabývám dojmu, že kdybych se k druhému dílu nedostala, o nic bych nepřišla.

LussyP
26.12.2020 4 z 5

3,5 hvězdičky.

Je obrovská škoda, že jsou první dvě třetiny knihy utopené v nezáživných věcech, ze kterých jen maličko prosakují pocity hlavní postavy. Konec byl uspěchaný, moc se nevysvětlilo a epilog vysvětlil ještě méně. První díl se mi líbil více, ale doporučuji přečíst oba. Ta poslední třetina za to stojí.


Lionis
15.11.2020 4 z 5

Rozhodně zajímavé.
Do příběhu se člověk musí dostat, protože má ohromnou hloubku. Každá stránka jako by měla několik další stránek příběhu a děje, které se pod ní ukrývají. Někteří lidé píší, že je to celé takové zdlouhavé, s čímž nemůžu souhlasit, ale ani plně nesouhlasit.
Za mě je to kniha, která má tak hluboký skrytý děj, že když se do něj člověk plně neponoří, může mu přijít zdlouhavá, protože ta pravá akce, nění přímo na papíře. Některé knihy to mají tak, že mají tu vždy pro všechny viditelnou akci na papíře a pod ní se odehrává další příběh, který však většinou není tak hluboký jako tu. To se mě na této knize hrozně líbí.
Rozhodně doporučuji lidem, co se do ní chtějí v klidu hluboko ponořit a vnímat vše, co se v knize skrývá. A že toho je.

Badass_girl
17.08.2020 4 z 5

Velice čtivá kniha. Líbila se mi více než první díl, ale ani ten nezklamal. Zamilovala jsem si hlavní hrdinku a Abda a jeho skotačivou povahu.
Doporučuji

veronique115
30.04.2020 5 z 5

Krásná kniha, pěkně navázala na první díl. doufám, že autorka ještě něco napíše.

jaruva
28.04.2020 2 z 5

První díl se mi moc líbil, druhým jsem se nemohla pročíst. Celé se to táhlo, a pak náhle konec snad na 10 stranách...

LadyCotton
05.04.2020 3 z 5

Druhý díl se mi četl rychleji než ten první, ale musím říct, že jsem ráda, že další díl už autorka nenapíše. Ta sága byla dobře "rozjetá" ale příběh ve druhém díle dostal takový... zvláštní rozměr, měla jsem pocit, že autorka v půlce knihy dostala od nakladatele pokyn, že další díl nebude a musí to nějak ukončit. Což samozřejmě mělo za následek to, že nejhorší byl konec, kdy si říkáte: to jsem vážně musela přečíst více jak 400 stran aby to skončilo takhle??

linda_pauer
11.12.2019 3 z 5

Druhý díl byl lepší, než první. Děj lépe odsýpal a během čtení mě zajímalo, co bude dál a jak to dopadne. Opět hrozně hezky napsané. Co mi to zkazilo, byl konec. Prostě jsem ho autorce nevěřila.

Killlerka3031
11.08.2019 3 z 5

Příběh byl peknej ale zbitečně zdlouhaví a na posledních dvaceti stranách hrc, pic a všichni zachráněni.. takové nedomyšlené.

ainekarlickova
24.04.2019 5 z 5

Druhý díl dělá všechnu čest tomu prvnímu. Přiznám se, že jsem nikdy pořádně nepochopila, co dělají velvyslanci a politici v zahraničí. :-D Tato kniha mi to krásně vysvětlila. XD
Nádherné zpracování pokračování příběhu Serafíny a jejích královských a dračích přátel. V některých chvílích mi naběhla husí kůže a chvílema mi ukáplo i pár slz (chudák Orma). Úchvatný příběh jen utvrdil moji lásku k fantasy žánru. Doporučuji přečíst.

Lucas.94
14.01.2019 1 z 5

Dal jsem tomu šanci... Ale konec? Jako kdyby Rowlingová napsala: "Harry stanul proti Voldemortovi a připravil hůlku ke konečnému střetu. V tom se zničehonic z lesa vynořil obr a Voldemorta snědl. A tak bylo zlo poraženo."

Misa25
08.11.2018 4 z 5

Druhý díl série navazuje těsně na první, tudíž se člověk neztrácí v postavách. Hlavní hrdinka je stále svá, ale ke konci knihy začíná být lehce ukňouraná, ale povede se jí, z toho dostat dřív, než to celé pokazí. Jsem ráda, že jsem oba díly četla, bylo příjemné strávit nějaký čas s draky :)

zazvorka
13.09.2018 1 z 5

První díl se mi líbil, četla jsem s lehkostí a potěšením. Druhý díl - do čtení jsem se nutila, bylo to nudné. Třeba to autorka měla stejně - první díl v pohodě, druhý díl velká dřina, je to takový kolovrátkový děj, ale určitě to byla makačka. Měla smlouvu a termín, tak prostě každý den vypotila předepsaný počet stran - a tady to máme. Děkuji, nechci.

Fortuna
09.08.2018 5 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátila do děje mého vysněného světa. První díl je pro mě srdeční záležitostí, příběhem, který mě poznamenal.
U druhého dílu tomu není jinak, děkuji.
Jediné, co mě velmi zklamalo, je bod, na kterém se zasekl Serafínin a Lucianův vztah..

jesterka.as
01.06.2018 3 z 5

Po přečtení některých komentářů, jsem se do druhého dílu pouštěla s trochou obav, ale nezklamala mne. Příběh pěkně pokračoval, zajímavě vyústil a ještě zajímavěji dopadl. Chybí mi tam sice doladění pár drobností, ale knížka byla čtivá a já jsem spokojená.

Veramark
11.04.2018 3 z 5

Na tuhle knížku jsem se strašně těšila. První díl byl dlouhou dobu mou nejoblíbenější knížkou, a proto jsem měla vysoká očekávání i pro tento druhý díl. Je pravda, že jsem první díl četla již před několika lety a trochu jsem pozapomněla, co se dělo, ale po několika stranách jsem si rychle vzpomněla. Ostatní tu píšou, jak jim vadil zdlouhavý začátek, což mě třeba vůbec nevadilo. Kniha mě bavila úplně od začátku. Asi do tří čtvrtin jsem ji přečetla jedním dechem, ale ten konec mě ani nelákal, abych četla dál. Knížku jsem dočetla vlastně jen, abych zjistila, jak to dopadne. Konec byl dost odfláknutý a divný. Vůbec se mi nelíbilo řešení závěrečné bitvy, kde se autorka vyhnula jakémukoliv popisování, přestože celou knihu popisovala dopodrobna. Nebo závěrečné řešení milostného trojúhelníku, to mě naštvalo možná i víc. Proto mě tedy konec zklamal a kniha si kvůli němu nezaslouží víc než 3* a to jsem ještě málo přísná, protože na tuto sérii mám (měla jsem?) slabost. Jinak ještě dodám, že se mi strašně líbí pojetí draků, politika a využívání myslí, je to originální pojetí fantasy.

Atropa
12.03.2018 1 z 5

Nezapírám, první díl mě vcelku nadchl, zajímavý a rozmanitý svět, hlavní hrdinka, která byla sympatická a uvěřitelná, a zápletka, která se jevila jako začátek něčeho velkého. Líbilo se mi, že autorka předestírá politickou a občanskou situaci ještě před začátkem velkého konfliktu. Vzhledem k tomu jak popisovala svět kolem Serafíny do nejmenších detailů, se zdálo, že má vše promyšlené na dlouhou dobu dopředu a že se můžeme těšit na epickou událost, která se zapíše do dějin. Jaké zklamání na mě čekalo v podobě druhého dílu, ve kterém dokonale pohřbila všechno, co v první knížce autorka nastínila a rozpracovala...Vleklý začátek bych bezevšeho odpustila, ale ten odfláknutý konec nikdy. Ještě jsem nečetla knížku, která měla takový potenciál a autor se rozhodl ji poslat do kopru. Nemohla jsem tomu do poslední stránky uvěřit, pořád jsem doufala, že přijde na poslední chvíli zvrat a když už nebudeme číst o napínavých intrikách a dobrodružstvích Serafíny na diplomatických cestách, tak aspoň vypukne ta epická válka o všechno. Takhle se ale autorka elegantně vyhnula všemu, co bylo jen trochu zajímavé a na sílu to celé během kapitoly ukončila. Škoda.

knihomolka_eli
17.02.2018 4 z 5

Mám rada fantasy, a mám rada, keď autor ten fantasy svet v svojej knižke tak postupne jemne odkrýva, tu sa autorka snažila všetky pojmy a výrazy o tom, čo to a to znamená, natisnúť hneď na prvých stranách. Takže som mala nielen chaos v postavách, ale aj v pojmoch a celkovo som sa v tom strašne strácala, na konci knižky sú síce vysvetlivky, v prvej časti pojmov, v druhej tuším len o postavách, ale fakt ma nebavilo listovať celú knihu po každom druhom riadku. Prvých cca. 150 strán ma k tomu všetkému ešte aj nudilo, takže som chcela knižku nechať ako nedočítanú. Ale potom sa to už začalo rozbiehať, keď sa už čitateľ ako tak začne vyznať v tom prostredí, ide to čítanie už ľahšie. Prvú časť by som hodnotila na 2*z 5, najmä kvôli tomu kostrbatému začiatku, druhá časť ma bavila podstatne viac a dám jej 4* z 5. Nápad to bol dobrý, asi som ani nič s podobným motívom nečítala, záver som čakala trochu iný, niektoré postavy som si dosť obľúbila, a hoci tam bolo minimum romantiky, celkom ma to bavilo, a bola som zvedavá ako to dopadne, ale nevtiahlo ma to do deja tak, ako iné fantasy, ktoré som čítala, také tie, že ich čítate jedným dychom a nakoniec je vám ľúto, že to už skončilo :-) .
Keď si to celé zhrniem, neľutujem, že som knižky prečítala, ale čítala som aj podstatne lepšie :-)

simi28
30.12.2017 2 z 5

Opravdu nerada dávám tak slabé hodnocení, ale nemůžu jinak. Již prvním dílem jsem se stěží prokousávala, ale tohle? Šíleně zdlouhavé, nudné a poměrně zbytečné popisy zařídily, že jsem knihu četla s nechutí. V textu jsem často přeskakovala, a proto se sama divím, že jsem to vůbec dočetla. Jediné, co knihu zachránilo od mé touhy dát jí odpad, byl konec. Byl sice podivný, ale alespoň se něco dělo. Za mě teda hodně slabé dvě hvězdy.

Jeanine186
07.11.2017 3 z 5

S knihou jsem ze začátku bojovala stejně, jako s prvním dílem, ale konec mě mile překvapil.

Štítky knihy

draci magie

Autorovy další knížky

Rachel Hartman
americká, 1972
2013  76%Příběh draků
2015  70%Dračí posel

Kniha Dračí posel je v

Právě čtených11x
Přečtených301x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených15x
Knihotéce161x
Chystám se číst94x
Chci si koupit39x
dalších seznamech3x