Se(x)znam

Se(x)znam https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217854/mid_se-x-znam-k3D-217854.jpg 4 160 48

Sexy, inteligentní a skandální! Se(x)znam líčí pouť pohledné třicátnice neprozkoumanými místy její ložnice – a je to docela jízda. Značně nemravné, ale skvělé čtení z něhož budete jednu minutu lapat po dechu a vzápětí se hlasitě smát. Co se stane když si pohledná třicátnice napíše SEZNAM deseti věcí, které chce stihnout v oblasti sexu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The List , 2013


více info...

Přidat komentář

Evka27
21.10.2021 2 z 5

Nejvíc se mi asi líbilo vtipně použité x v názvu knihy Seznam.

Qmisulka
25.01.2021 5 z 5

Pecka, kniha mě Vážně pobavila. :-) Autorčin styl psaní mě Vážně sedí ! :-)


tatjana1737
01.08.2020 2 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILERY !!!

CITÁT: Hazel se konečně přestala smát a pronesla: "Ty sis udělala seznam, o kterém většina žen jenom sní, a vážně na něm pracuješ. Možná nebudeš princezna, ale jsi inspirace."

Že by právě tohle byl důvod, proč byla knížka napsána? ;-)

Patřím mezi ženy, které z pusy vypustily takové věci, za které by se i dlaždič rděl, ale ani po druhém přečtení se nemohu zbavit dojmu, že těch vulgarismů v knize bylo moc. Možná je to ale dané překladem - angličtina není tak bohatá jako češtině, slovo fu*k jde přeložit na 101 způsob, možná že ten originál až tak sprostý není? Anebo jsem už jen moc úzkoprsá :-).

Kniha je svižná, je vtipná, některé příměry jsou naprosto odzbrojující, právě i tou mírou sprosťáren, a hlavní hrdinka je sympatická asi tím, že zapadá do oblíbeného konceptu, který přinesla Bridget Jonesová: single, bez servítek (i sama k sobě), řeší vztahy (zde spíše sex), kouří a pije, často jí trápí kocovina, zejména v zaměstnání, dělá práci, ve které se nějak extra nepředře a vlastně ji ani moc nebaví, její kolegové jsou banda figurek a má spoustu hubatých, ale upřímných přátel. I Phoebe se snaží zapomenout na svého Daniela Cleavera, který ji ranil (ti ex jsou teď nějak hodně oblíbeným tématem!), aniž by tušila, že Mark Darcy je vlastně celou dobu vedle ní (ačkoli se chová spíše jako ten Cleaver...).

Kdo by podle anotace a celého příběhu čekal lehké porno, ten se moc nedočká. Joanna Bolouri na rozdíl od jiných nepopisuje sexuální scény moc explicitně, ba spíše je - řekla bych - odbývá a shrne pár větami. Její síla ale stojí na popisech očekávání, jiskření a hlavně na slovním humoru a eskapádách, které se jejím hlavním hrdinkám dějí (zpravidla i proti jejich vůli). Přesto má Se(x)znam v mnoha momentech silný erotický náboj a může příjemně polechtat v podbřišku.

Když se od tohohle všeho oprostím, Phoebe se z mého pohledu vrhala i do situací, které byly na hraně (Frank), nutný konflikt v příběhu (návrat k Alexovi) mi po tom všem, čím si prošla, přišel hrozně nevěrohodný. (Ach proč jen ti padouchovští ex musí být napsaní vždycky jako hrozní ubožáci a anti-hrdina musí být oproti hrdinovi vždy takový nedomrlý? Hrozně moc bych si chtěla přečíst něco, kde se hrdinka rozhoduje mezi dvěma důstojnými soky!) Moc nevěřím Oliverově náhlé proměně a obratu o 180 stupňů k zodpovědnému taťkovi. Ale zase myšlenka na to, že JENOM sex BEZ lásky vlastně neexistuje, je vlastně povzbudivá.

Přeji hodně zdaru všem, které se rozhodnout splnit si vlastní seznam!

CITÁT: Když mi dá život kousnout do citrónu, přidám ho do ginu a přestanu se chovat jako hromádka neštěstí.

Kyparis
14.02.2020 5 z 5

Líbí se mi styl psaní autorky :-) Takové lehce drzý, ale vtipný, člověk se odreaguje a pobaví :-) A kniha byla fakt luxusní :-)

Leniii
20.09.2019 5 z 5

Mě to bavilo! Hrozně moc! Pohodová oddychovka:)

PetiJelinkova
08.12.2018 3 z 5

Nebylo to špatné čtení. Jako oddychovka dobrá.

adela2230
01.05.2018 5 z 5

Zajímavý humor, řekla bych taková oddechovka, člověk se pobaví a možná i trochu zamyslí.

Becky.mr
22.04.2018 5 z 5

Dobře jsem se pobavila :-)

Tesinka_Laufey
24.02.2018 odpad!

Na tenhle typ knížek asi nikdy nebudu...V půlce jsem knížku odložila a už se k ní nechci vrátit.

Marekh
08.02.2018 3 z 5

Knihu byl ohodnotil jako průměr. Přestože je tato kniha spíše určená ženám, tak jsem knihu přečetl.

Dresia
05.01.2018 2 z 5

Slabé, o hodně horší než jednička.

VílaElvíra
05.01.2018 3 z 5

Toto čtivo není úplně můj šálek kávy, ale dostala jsem ji, tak jsem se vrhla do čtení. Nejdřív mě to nebavilo, ale pak jsem se do děje dostala a nakonec byla kniha zábavná a dobře se četla. Jsem ráda, že patřím mezi dočítače a neodložila jsem ji po prvních stránkách. Doporučuji jako oddechové, vtipné a nenáročné čtení.

AnetV
28.12.2017 3 z 5

Podle pravidel se mi líbilo víc

Petusa242
28.12.2017 4 z 5

Škoda toho předvídatelného konce, čekala jsem něco skandálního.....Jinak velice zábavná oddychová kniha.

Zabka27
30.06.2017 5 z 5

Tak tohle jsem potřebovala... Tahle knížka mi naprosto zvedla náladu, super vtípky i humor a bože, já miluju sarkasmus! Knihu jsem zhltla a pokud by mi to můj malej syn dovolil, tak nejlépe na jeden zátah. Každopádně, nemůžete v tom hledat nějakou hloubku či filozofie života... Je to prostě parádní kniha pro odreagování a kdoví, třeba i pro inspiraci.

Chika
10.05.2017 3 z 5

Něco mezi Deníkem Bridget a 50 odstíny něčeho. Líbila se mi forma knížky. Tyhle deníky mě baví a dobře se mi to čte. Co se tématu týče, tak mě to lehce zaskočilo. Samotný příběh nebyl úplně převratný, nic extra. Čekala jsem od této knihy trochu jiný konec a ne klasický happy end. Nebylo to špatné. Asi bych ji i doporučila.

tatjana1737
17.04.2017 2 z 5

Všichni jsme strávili pár odpoledních hodin průzkumem ostrova a předstíráním, že zažíváme dobrodružství, jako postavy z románu Enid Blytonový, ale z takovýho toho plnýho nadávek, kouření, homoušů a lidí, co neustále šukaj.


Knihu mi doporučovala švagruška, takže jsem si ji rezervovala v knihovně. Ještě, než se mi dostala do ruky, vypůjčila jsem si od téže autorky "Podle pravidel". Tenhle titul se mi líbil hodně a nastavil laťku, takže Se(x)znam mne neoslovil tolik jako švagrovou. Ale možná to i bylo tím, že ona si po rozvodu s mým bratrem užívá života, zatímco já jsem od svých 17 kontinuálně v nějakém vážném vztahu a s výjimkou zrušené svatby jsem se nedopustila žádného odvazu (čehož ve skrytu duše hluboce lituji), tudíž mne "Podle pravidel" sedlo víc.

Pravdou je, že i přes anotaci knihy a skandálem zavánějící název se žádné chvění či znehodnocené spodní prádlo nekonalo. Hrdinka si sice užívá sexu, ale protože jde většinou o sex neplánovaný a bez citů, aby si mohla odškrtnou položky na svém seznamu, chybí knize to, co mám na tomhle typu literatury ráda - pozvolný nárůst touhy, očekávání, napětí, kroužení kolem sebe, oťukávání... než dojde na věc.

Knížka má vtipné momenty, dobré hlášky a sympatické hrdiny (každý, kdo má trochu načteno, tuší, jak to nakonec dopadne), ale nějak to nebylo ono. Ovšem čekat romantiku ve chvíli, kdy si hlavní hrdinka na seznam píše sex s cizím člověkem apod., je holá naivita :-).

Loovenka
19.06.2016 odpad!

Vlastně ani nevim, co jsem od knihy čekala, už sám název značí o tom, že to nebude nic extra. A taky to tak bylo. Nepřislo mi to ani nijak zábavné, prostě nuda.

z1631984
17.05.2016 4 z 5

Zábavné čtení před spaním, spousta hlášek mě opravdu pobavila.

medvidek
08.05.2016 3 z 5

Asi jsem divna, ale nic z toho mi neprislo ani divne, ani sokujici. Konec se dal tak trochu cekat ale jako oddechovka postaci.

Štítky knihy

sex třicítka (věk)

Autorovy další knížky

2018  80%Nejkrásnější čas v roce
2014  75%Se(x)znam
2015  76%Podle pravidel

Kniha Se(x)znam je v

Právě čtených3x
Přečtených239x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených10x
Knihotéce54x
Chystám se číst78x
Chci si koupit16x