Schůzky s erotikou

Schůzky s erotikou https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50674/bmid_schuzky-s-erotikou-x2d-50674.jpg 3 47 7

Rozdílně přistoupili k tématu „erotika" oslovení spisovatelé v devátém svazku edice Česká povídka. Někteří přinášejí barvité příběhy plné děj, jiné více nahlížejí do nitra svých hrdinů. Dvě věci je však spojují - otevřenost i časté překračování neurčité hranice mezi erotikou a sexem, kterou každý člověk vnímá trochu jinak. Slibný dotyk erotiky i záchvaty žárlivosti prožívá patnáctiletý kluk v povídce Petra Šabacha o první lásce. Irena Obermannová píše o ženě, kterou neuspokojuje její sexuální život; nedokáže však o svých pocitech promluvit s manželem, dlouho jenom sní o změně. Až hororovým koncem zvláštního milování na pronajaté nemocniční posteli překvapuje Ivan Klíma. Erotika a konzumní bezobsažný sex - to jsou protiklady, které vyznávají „hrdinové strhujícího příběhu Edgara Dutky. Jako nit se vine erotický podtón textem Hany Andronikové o Češce cestující londýnským metrem. Velmi otevřeně zachycuje milostný prožitek dvou mladých žen Kateřina Rudčenková. Bouřlivé vzplanutí studenta gymnázia a mladé profesorky zasadil Josef Moník do svého času chátrajících domů na Malé Straně a na zasněžený Petřín. Zdeněk Jizera Vonásek přivádí malíře z Karlova mostu do benátského paláce, aby tu restauroval erotické malby a prožil jednu vášnivou noc.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Listen
více info...

Přidat komentář

Péťa1950
18.11.2018 2 z 5

Povídky často nečtu, knížku jsem si půjčila kvůli Šabachovi a Klímovi. Šabach mě tentokrát zklamal. Různí autoři, takže naprosto různé pojetí, ale celkově mě kniha neoslovila. Zase to někdy s povídkami zkusím, ale nebudu je cíleně vyhledávat.

Damato
25.09.2017 1 z 5

Neurazí,ale ani nenadchne. Celkově spíš zklamání,víceméně jsem pro ni sáhla kvůli Šabachovi.


misssicccka
13.03.2016 3 z 5

Jak uz to byva: neco dobre, neco vynikajici, neco ulitle, neco mimo misu, neco nudne a neco otravne
Za mne nejlepsi Monik, Obermannova a Klima.

nokid
26.09.2014 2 z 5

Souhlas s Weilem.

rose
11.01.2012 3 z 5

Tohle je skvělá edice, ale řekla bych, že zrovna tato knížka je trochu slabší. Některé povídky jsou trochu střelené, některé docela nudné. Určitě se v téhe povídkové edici najde lepší.

WEIL
14.08.2011 1 z 5

Nevím, proč byly vybráni zrovna tihle autoři, když jsou na to u nás jiní specialisti.
Podle toho taky úroveń textů a především jejich obsah vypadá.

Brambu
10.04.2011 3 z 5

Povídka od povídky se liší, některé jsou skvělé jiné průměrné až obyčejné, ale mne tato edice nepřestává bavit.