Sázka na outsidera

Sázka na outsidera https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328587/bmid_sazka-na-outsidera-UuB-328587.jpg 5 16 7

Seabiscuit – příběh dostihové legendy. Malý, nevzhledný a líný kůň Seabiscuit (Suchar) měl to štěstí, že na něj vsadili tři zcela odlišní muži: majitel Howard, podivínský trenér Smith a žokej Pollard, a udělali z něj jednoho z největších šampiónů, jakého jezdecký sport kdy poznal. Příběh o koni, o kterém se ve 30. letech v USA psalo víc než o Hitlerovi, Stalinovi a Mussolinim, je napínavou pohádkou o uskutečněném americkém snu a přitom pravdivě líčí klopotnou cestu k ošemetné slávě. Bestseller Laury Hillenbrandové se dočkal i úspěšného filmového zpracování.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Romeo
Originální název:

Seabiscuit: An American Legend , 1999


více info...

Přidat komentář

4345
02.01.2022 5 z 5

Znala jsem ten příběh, viděla jsem film a přesto a nebo právě proto jsem tuto knihu přímo zhltla. Není to jen příběh slaného koně a lidí kolem něho, jejich vzestupů a pádů, ale je to především úžasně barvitě popsaná doba, ve které žily, se všemi fakty, souvislostmi a svědectvím lidí, co to zažili.
Tleskám autorce Lauře Hillenbrandové, touto knihou mě navnadila i na další její dílo o Luisovi Zamperinim. Opravdu krásně a čtivě napsané. Přesto že kniha čerpá z faktů, máte pocit, že čtete neuvěřitelný román. Počtou si v ní jak milovníci koni co fandí dostihům, tak i ti, co tento svět moc neznají.

BooksLoverAnn8
13.10.2020 5 z 5

Jedním slovem nádherný příběh!
Krásně, dojemně, zajímavě a místy i vtipně napsaný příběh.
Seabiscuit byl úžasný kůň zachráněn třemi muži rozdílných povah, které spojovala jedna vášeň - zachránit a proslavit tohoto jedinečného koně.
Příběh jsem přečetla jedním dechem a určitě se k němu budu chtít jednou vrátit.
Moc doporučuji!


Litocha
09.09.2020 3 z 5

Zajímavý a místy dojemný příběh nejen o výjimečném koni, ale především o lidech kolem něj (a kolem dostihů obecně) - o štěstí a až fanatické vášni, které stojí za případným (a v žádném případě zaručeným) úspěchem. Některé části byly ale přece jen trošku rozvláčné a některých podrobností bylo na mě příliš. Bylo ale rozhodně zajímavé nahlédnout do doby, kdy obliba koňských dostihů v USA válcovala vše ostatní.

yloveiou
04.01.2020 5 z 5

Knížka je velmi čtivá a člověk se dozví spoustu zajímavých a dost překvapivých informací o dostizích ve 30.letech. Vhodná i pro lidi,co se dostihům nevěnují.
Po přečtení už mě ani filmové zpracování nebaví.

Horselen
12.03.2019 5 z 5

Dechberoucí, strhující a legendární oživlá historie s těmi nejmenšími detaily, kde máte pocit, že žijete v minulém století s postavami. Určitě za ní stojí spousta trpělivosti a hledání a já jsem autorce neskutečně vděčná, že si s tímto příběhem dala takovou práci.

samoska
10.05.2018 5 z 5

Pěkné čtení,až me mrzelo,že jsem jí dočetla.určitě ji doporučuji vsem co se pohybují u koní.

Bartys25
07.08.2017 5 z 5

Příběh podle skutečné události. Napínavé a dramatické jako dostihy samotné :-) Skvělé čtení nejen pro fanoušky dostihového sportu.

Štítky knihy

koně koňské dostihy podle skutečných událostí příběhy o koních

Autorovy další knížky

Laura Hillenbrand
americká, 1967
2011  94%Nezlomený
2017  93%Sázka na outsidera

Kniha Sázka na outsidera je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst35x
Chci si koupit7x