Vábení krve

Vábení krve https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87086/bmid_vabeni-krve-87086.jpg 4 69 14

Savannah Vampire série

1. díl >

Je to už dávno, kdy William Cuyler Thorne přesídlil z rodné Anglie do Ameriky. Upírem je déle než pět století a nic mu nebrání žít bonvivánským životem plným zábavy a krásných žen. V Evropě zanechal i svého stvořitele Reedreka, bezcitného chladnokrevného upíra zabijáka, jehož z celé duše nenávidí. Má k tomu dobré důvody - když ho Reedrek probudil k životu nemrtvého, nemilosrdně vyvraždil jeho rodinu a Williama si na dvě stě let zavázal bezpodmínečnou poslušností. Lhůta sice již uplynula, ale žádný upír se svému stvořiteli nemůže postavit. A nyní k Williamově nelibosti přijíždí mocný upír do Nového světa... Jack McShane není upírem zdaleka tak dlouho. Jako raněný voják byl již na pokraji smrti a Williamova nabídka, že ho promění v úpíra, zněla více jako pozvánka do věčného života než do věčného zatracení. Ač je nyní podle zvyklosti vázán i on svému stvořiteli poslušností, je jejich vztah spíše pouto otce a syna než poměr pána a jeho služebníka. Mají tito dva šanci porazit Reedreka a čiré zlo, které představuje? Může zvítězit slušnost a city téměř lidské ve světě temných predátorů? A jakou šanci má naděje a láska?... celý text

Žánr:
Horory , Pro ženy , Fantasy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

The Vampire´s Seduction , 2006


více info...

Přidat komentář

LucijeT
23.08.2020 3 z 5

Není to špička, ale čitelné je to dobře :)

Milky92
07.08.2017

Super napínavé čitelné, krásá!!!!


jankaander
23.07.2017 5 z 5

Do knihy jsem se začetla až když se objevil stvořitel Reedrek,pak to bylo super,pokračuji v dalších dílech.

combatgirl
13.08.2016 5 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátila k upírům a tento zatim první díl se mi velmi líbil.Tato upíří serié má uplně odlišný příběh od jiných serií.Příběhy Jacka a Wiliama hodnotím plným počtem hvězdiček.

Laf
03.03.2016 3 z 5

Zajímavý děj plný napětí a zvratů. Sice nic nového o upírech se nedozvídáme, přetrvává taková klasika, ale jako odpočinkové čtení to není špatné.

miska98
24.10.2015 odpad!

Ne, tohle tedy nedávám. Nikdy, nikdy bych nezničila žádnou knihu. Ale tohle je výjimka. Zničte to dřív, než si to nějaký chudák pořídí! Ještě štěstí, že mám krb a budu moci knihu (+druhý díl) obřadně spálit za dlouhých zimních večerů stránku po stránce. Jiný důvod v jejím vlastnění nevidím.

Richie1
18.01.2015 3 z 5

Další z řady moderních romantických upírských hororů (hodní upíři x zlí upíři). Nebylo to až tak špatné, občas mě to i bavilo a nenudil jsem se. Té romantiky v knize není tolik, aby mě to otrávilo a i množství násilí či sexu bylo na hranici snesitelnosti. V té současné záplavě upírských "hororů" průměrná kvalita.

Beruška80
05.03.2014 2 z 5

zajímavá kniha ..těším se na další díly.

Selket
31.03.2013 3 z 5

Někdy trochu přemíra dlouhých a rozvleklých rozhovorů, které zdržovaly děj.

Senza Jenka
13.01.2013 3 z 5

Celkem slušné. Líbí se mi, že touhu po krvi nerozpitvává do nekonečna - prostě si dojdou do lednice pro sáček z transfúzky a když je možnost, loknou si čerstvé. Trocha ohnivého sexu - bez toho by to nešlo, že?! Jinak zajímavě pojato. Oproti knihám, kde je vše podřízeno romantické lince... Nutno ovšem podotknout, že znám lepší a čtivější vypravěče.

finka
08.01.2013 4 z 5

Souhlasím s pet-kyval a to ve všem.
Milé překvapení, není to blbost. Prostě se to dá číst. Překlad děsný. Prčice?!? Strašná škoda, že se na knize šetřilo. I když na druhou stranu cena v LK je víc než příjemná :-)

ciniminisek
04.12.2012 2 z 5

Nepřekvapí ani neurazí.

Vendulik
04.04.2012 2 z 5

Taková odpočinková kniha. Těším se na další díl.

pet-kyval
26.10.2011 4 z 5

[107/11] Nevím sice přesně co se stalo, ale nejspíše jsem narazila na sérii, která není tak úplně blbá. Na sérii, kterou stvořila autorka píšící knihy atmosférou ladící do romantiky klasického vampyrismu, ale přitom si u mě zachovala respekt a toleranci. Nejsem sice tak naivní, abych hned a teď odpřísahala, že tuto sérii nemůže nic pokazit, ale nechám si maličkou naději, že možná u našich vydavatelů svitlo na lepší časy i v této tématice a je úplně jedno, že je to dílo Levných knih, a.s..

Korektura zase mizerná. To říkám JÁ, naprostý ignorant. A říkám to hlavně proto, že se mi hnusí lidé, kteří neumí používat mě a mně a přitom si užíváním těchto slov přivydělávají/vydělávají na živobytí. Další věc, která mi naprosto narušila čtení, byla zmínka o české komerční televizní stanici, jako by zrovna taková věc potřebovala počešťovat. Fuj, hnůj a zlý pryč.

Hlavním tahounem této knihy je fakt, že obě vůdčí postavy jsou muži a celá mytologie krvesajců se navrací do původních kořenů, suverénní klasiky a málem rozevlátých černých plášťů. Není to ovšem žádné homosexuální duo, ale naprosto „bezproblémová“ upíří společnost otec a syn (s.r.o.) se stovkami let na krcích, háklivostí na bronzovou pleť, rakvemi ve sklepě, voodoo oltáři za pecí a spánkovým režimem přes nádherné slunečné dny. Milenky mohou zabít, ale nezabíjí a přitom si dodávají rozkoší jak nejvíce mohou. Sex, krev smíchaná s alkoholem a rychlá auta, pěkné oblečení a pár lidských přátel, kteří díky penězům naprosto respektují původ jejich pánů a zaměstnavatelů, milenců a zákazníků. Chce to jen trochu té dárcovské krve a osikové stromky nechat dál klidně růst a dá se vyjít i s predátorem.

Jediný problém, který mi brání dát plné hodnocení je ten fakt, že autorka myslí jako žena a přitom se dívá skrze hlavy dvou dospělých mužů. Sex popisuje zkrátka jako něžné pohlaví a to mi hrozně vadí. S postupem se to ovšem lepší, upouští od povrchní romantiky a nechává si své dávné sny někde daleko od psacího stroje, ale stejně… Pustit se do popisů skrz mužské myšlení a nebýt muž, to je hodně odvážné a většinou to ani nevyjde. Líbí se mi ovšem, že nechává s přehledem odstranit postavy, které se k tomuto účelu vyloženě nabízí a i když se okolo motá neuvěřitelné množství žen, ne každá hned chce prokousnout hrdélko.

Má to něco do sebe. Je tam trochu té originality a vlastních prvků, které mohou přinést do života upírů něco nového, ale zároveň se tam nachází vyšeptané kýče, které ale zase nepůsobí nijak nadbytečně. Zkrátka, možná jsem si něčeho šlehla, svezla se nevědomky na nové verzi šňupacího prášku, ale tahle kniha mě nenaštvala, nechtělo se mi ji vyhodit z jedoucího autobusu a škrtnout pod ní napalmem. Četla jsem ji docela ráda a vůbec… je to změna nečíst o tupých a naprosto vypatlaných hrdinkách, které si úzkostlivě střeží své pannenství před každým prudším pohybem.

Štítky knihy

sex upíři pro ženy 20.-21. století Amerika voodoo

Autorovy další knížky

Raven Hart (p)
americká
2011  71%Vábení krve
2011  73%Polibek upíra
2011  72%Upírovo tajemství
2013  76%Upírova odplata
2013  75%Upírova zrada

Kniha Vábení krve je v

Právě čtených2x
Přečtených112x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce134x
Chystám se číst65x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x