Saturnin zasahuje

Saturnin zasahuje https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448797/bmid_saturnin-zasahuje-LI6-448797.jpg 4 254 87

Saturnin série

< 2. díl >

Legendární sluha Saturnin je zpátky – a pojede lyžovat! Do malebného prostředí zasněžených Orlických hor se vydá opět v doprovodu starých známých: věčně nesnesitelné tety Kateřiny, jejího neotesaného synka Milouše, sarkastického doktora Vlacha i laskavého dědečka, který nosí po kapsách nevyčerpatelnou zásobu povedených historek. Kdo tímto dobrodružstvím prosviští s elegantními obloučky? Komu se podaří salto nazad? A pro koho se tentokrát rozezní svatební zvony?... celý text

Přidat komentář

jiri4861
30.03.2024 4 z 5

Krásné rozhlasové zpracování. Zvlášť teta Kateřina a její přirovnání, nebo hlas Milouše opravdu vynikal.

misa.lemperova
07.01.2024 4 z 5

Jelikož pokračování “originálního Saturnina se nedočkáme, je fajn, že se toho pan Macek odvážně ujal a myslím, že poměrně dobře. Kniha je opět tak Saturninovsky sarkastická a cynická! Taková oddechovka, která vás při čtení určitě několikrát pobaví.


Vidlička
25.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Knížka to má být milá, úsměvná, pohodová a saturninovsky prvorepubliková. A přesně taková je. No, a konečně čtenář dostal to, co na konci dobrého příběhu očekává!!!

Já nejsem vůbec proti, že jsou tato tři pokračování.

P_E_T
10.02.2023 4 z 5

Za mě je to lehce slabší než originál, "něco" tomu jakoby chybí, ale neumím vystihnout co. Taková ta třešnička na dortu. Ale vzhledem k tomu, že další originál Saturnin už nevznikne, tak jsem za tohle pokračování velmi ráda.

lenkaabooks
30.11.2022 3 z 5

Budu se znovu opakovat. Saturnin byl, je a bude jen jeden a to od pana Jirotky. Přesto mě tento i předchozí díl pobavil.

mazlak
17.11.2022 3 z 5

Tato kniha se mi dostala do rukou po doporučení jedné kamarádky. Na rovinu. Originálu se to rovnat nedá, ale zase využití různých pořekadel a pranostik a hesel se zde do děje daří. Úsměv opravdu vyvolá a to je to co jsem potřeboval. Trocha oddechu a pohodového čtení.

Barakoudel
13.10.2022 2 z 5

Oproti prvnímu dílu návratu Saturnina od Macka se mi tento díl zdál výrazně horší. Nebo se mi možná jen styl autora rychle "očetl".

Tentokrát mi sice přišlo, že dílo mělo alespoň mlhavý děj (či spíše téma), i tak mi to spíše přišlo jako přepisy rozhovorů u alkoholu či jiných příležitostí. Při čtení jsem se na knížku netěšila, příběhy mě nenutily číst dál. Už jen ta stejná kostra od 2. poloviny knihy snad v každé kapitole: náťuk místa, času a činnosti - příhoda (příběh) jedné (či více) z postav - slovní výpad proti tetě Kateřině (té mi bylo párkrát až líto) - filipika doktora Vlacha (snad v každé kapitole) - okouzlení hlavní bezejmenné postavy slečnou Terebovou.

Co se humoru týče, některé vtipné odstavce jsem již potkala na facebookových stránkách zaměřených na vtipy. Jiné odstavce mě však ke smíchu donutily.

Do čtení posledního dílu jdu s velkou nechutí. Pokud by to měla být podobná rychlokvaška rozhovorů postav ze Saturnina s libovolnou tematikou, tak ji snad nedočtenou hodně rychle nabídnu zájemcům na bazaru.

Oceňuji ale snahu autora zasadit příběh do Orlických hor. Tam je krásně.
A cením si také roztomilých ilustrací od Zdeňky Krejčové.

vladimir5170
23.06.2022 4 z 5

Soubor veselých historek, víceméně bez děje. Odpočinkové. K bazénu to stačilo ažaž.

Haduwig
18.06.2022 3 z 5

Přečteno za horkého letního dne - párkrát jsem se zasmála a pokochala se krásnou češtinou. Ale není to nic jiného, než vyprávění více či méně známých anektod náhodně řazených za sebe bez jakékoli přidané hodnoty. Jen ty anekdoty zkrátka vypráví pan Oulický a jeho přátelé.

jerrymungo
15.06.2022

Jsem trochu v rozpacích... Jako patří Švejk k Haškovi, patří i Saturnin k Jirotkovi. Originálního Saturnina můžu číst pořád dokola a stále se dobře bavím, tady jsem ani nedočetl. Některé knihy by měly zůstat bez dalších autorů.

Marcik7
07.06.2022 3 z 5

Milé, vtipné čtení.

Ivan F
27.03.2022 3 z 5

Bavilo ma to určite menej, ako prvé oficiálne pokračovanie Saturninových príbehov. Chyba je vlastne v tom, že je to také celé nesúrodé a recyklované. Každý z nás počul v živote hromadu fórov a historiek a originalita sa v tomto prípade nekoná, všetko som už niekde inde počul, videl alebo čítal. Jediné, čo mi zostane v pamäti je fakt, že pán Oulický je síce riadne pripečený, no aj tak sa mu podarilo uloviť fajn kosť. No a ešte si dovolím malé zamyslenie: ak by tento príbeh napísal Jirotka, zaujímalo by ma, či by bol velebený alebo zatracovaný - tým myslím aj príbeh, aj Zdeňka.

mia.com
27.03.2022 1 z 5

Tak tento dil uz me v podstate vubec nebavil. Saturnina a jeho vylomenin je tam zalostne malo a celeho deje je tam taktez pomalu. Pulka knihy je zaplacnuta historkami a pribehy postav a pritomnych udalosti je tam minimum. V podtstate je kniha o nicem, stacilo by precist uvody ke kapitolam. Do posledniho dilu se urcite uz nepustim.

aktijnov
08.03.2022 3 z 5

Jako oddychovka fajn, člověk se pousměje, ale je to jen vzdálená ozvěna originální a původní knížky od Jirotky.

Susán888
28.02.2022 1 z 5

Poklidné odpočinkové čtení. Nicméně při čtení prvního pokračování Saturnina, jsem si říkala, úplně je slyším. U této knihy se dej vlekl, někde se opakoval, někde byl příliš okatý. Pro neznalce Saturnina to jiste bude dobre čtení.

Booky84
14.02.2022 4 z 5

Krásné a lehce plynoucí pohodové čtení s mírným úsměvem na rtech a za mne ještě lepší než předchozí díl.

HaHa11
24.01.2022 1 z 5

Asi jsem četla něco úplně jiného než všichni ostatní hodnotitelé?! Těžkopádná nuda, zoufalý pokus vytřískat ještě něco dalšího a dalšího z původního, nedostižně geniálního Saturnina. Jedno zasmání přiznávám - u historky o vylepování plakátů v arabském světě, a díky tomu dám tu jednu ušmoulanou hvězdičku. Jenom ať už mě proboha nikdo nedá (v dobré víře, že je to děsná sranda) další návazné a předcházející Saturniny!!!

Sirina
09.01.2022 4 z 5

Milé, příjemné, žádná věda, Člověk si u toho pěkně odpočine.

peeetta
08.01.2022 5 z 5

Četla se mi mnohem lépe než první díl. Je to vtipná kniha, plná rčení, jak jsme zvyklí od Zdeňka Jirotky.

tatruszka
03.01.2022

Já Saturnina prostě miluju. I když není nad Saturnina od pana Jirotky, tak i tyhle díly jsou super, bavila jsem se, zasmála jsem se. Super.