Kniha snů

Kniha snů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12925/bmid_kniha-snu-R0e-12925.jpeg 4 116 11

Sandman série

>

Povídky vybrali a sestavili Neil Gaiman & Ed Kramer. Sandman Neila Gaimana je ve Velké Británii nejúspěšnější a nejoriginálnější comics pro dospělé všech dob. Jako jediný comics získal prestižní cenu World Fantasy Award. Znají ho po celém světě a bude vycházet i u nás. Neil Gaiman pozval nejznámější spisovatele SF a fantasy, aby s ním sestoupili do Sandmanova tajemného království a pomohli je rozvinout ve sbírce povídek. Tad Williams, Barbara Hamblyová, Gene Wolfe, Nancy A. Collinsová – to jsou jen někteří z těch, jež se na vytváření sandmanovského světa podíleli. Sandman: Kniha snů je unikátní moderní klasika. Je to základní čtení pro každého, kdo někdy pocítil potřebu prozkoumat temné království, ve kterém trávíme plnou třetinu našich životů.... celý text

Horory Povídky Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Book of Dreams , 1996


více info...

Přidat komentář

AlexandraBane
04.10.2023 5 z 5

Po krátké pauze jsem se vrátila do světa Sandmana, jak jednou vejdete není úniku.

Některé povídky mě bavily více, některé méně. Ale jinak nemám s žádnou zásadní problém. Byly velmi vydařené.

Hor89
22.09.2023 3 z 5

Povídková sbírka inspirovaná komiksovou sérií Sandmana se mi nakonec docela líbila. Z celkového počtu 18 povídek (plus předmluva a doslov), shledávám zdařilých sedm. Nejvíc se mi líbil Dvůr U Zastavených hodin, Brána ze zlata, Opravář rozbitých snů a Obranný řetěz. Je jen trochu škoda že povídkou nepřispěl i Neil Gaiman.


Thalin
25.07.2023 2 z 5

Zase jsem měla velký oči. Tyhle povídky mi nesedly. Nejsou napsané špatně, ale pro mě to nebyl čtivý styl a vůbec mě to nevtáhlo. A některé mě vůbec nebavily.

Finn69
16.04.2023 4 z 5

Pro mě to bylo velmi příjemné překvapení. Já totiž comicsy vůbec nečtu (opravdu vůbec nikdy) a neznám ani jeden příběh Sandmana. Moc jsem nevěděl, co od téhle sbírky čekat, ale protože mám moc rád Gaimanovy knížky, věřil jsem, že ten svět bude stát za to.
Znamenalo to ale, že jsem se musel do Sandmanova světa napřed tak nějak pročíst, což mi trvalo tak 2-3 úvodní povídky. Pak už mě to ale chytilo a užíval jsem si to až do konce. Nemůžu říct, že bych našel něco nějak slabého, a vypíchnout musím povídku Susanny Clarkové, která byla už v polovině devadesátých let zatraceně dobrá.
Hergot, že bych nějaký ten Sandmanův comics přece jenom zkusil...

cathyblack
21.03.2023 3 z 5

Povídky ze světa Sandmana jsou skvělým nápadem a prostředkem pro nahlédnutí do světa komixového díla Neila Gaimana. Sám povídky nepsal - pouze je vybral, jde o mix krátkých příběhů od různých autorů, najdeme mezi nimi jména jako Tad Williams či Gene Wolf. Některé povídky byly slabší, jiné zase naprosto skvělé, například: Krvák, Silnější než touha, Den narození.
Celkově sbírku hodnotím za tři, ale zmíněné povídky za pět rovných. A všem co se líbil seriál, všem těm by se mohly líbit alespoň některé povídky.

kate9326
27.08.2022 5 z 5

Super, seriál se mi taky moc líbil...
takže jsem chtěla i knihu a zatím první od tohoto autora.
I komiksy vypadají povedeně...na to, že už jsou staršího vydání.

Měnící
02.10.2018 2 z 5

Jako nadšený obdivovatel knih Neila Gaimana jsem zakoupil i tuto knihu. Nikdy jsem ale nedočetl ani první ani druhou povídku. Prostě mi to nějak nesedlo.

Šošán
19.05.2016 5 z 5

Asi neumím být, co se Sandmana a jeho rodiny týče, objektivní. Ač není autorem Gaiman, "pouze" povídky vybírá, jeho výběr byl výborný.Opět jsem byla nadšená a některé povídky parádně pasovaly do komiksové série. Gaiman a jeho světy mi prostě sedí.

parxel
23.08.2015 1 z 5

Vzhledem tomu, že jsem od Neila Gaimana již četl romány Nikdykde a Hvězdný prah, tak jsme se pustil i do Sandmana. Bohužel mne tato kniha vůbec neoslovila. Zřejmě to bylo dané tím, že svět Sandmana neznám a je mi naprosto cizí.

malazluta
24.01.2014 5 z 5

Určené pro fanoušky Sandmana a jeho sourozenců, mezi které rozhodně patřím. Některé povídky z této knihy jsou skvělé, celkově působí sbírka příjemným dojmem a rozhodně stojí za přečtení.

Standa Šebek
18.09.2013 3 z 5

Různé povídky různých autorů různé kvality, které dohromady pojí svět Sandmana Neila Gaimana. Spíše než fanouškům Gaimana tedy doporučuji těm, které přitahuje Morfeova říše, a nechtějí žádné dílko z tohoto světa opomenout.