Rytířská čest

Rytířská čest https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17169/bmid_rytirska-cest-jdy-17169.jpg 4 166 18

Lochlan MacAllister vyrůstal s vědomím, že musí pro dobro svého lidu obětovat vlastní štěstí. Když se k němu ale donese zvěst, že jeho ztracený a oplakaný bratr je možná stále naživu, Lochlan neváhá a vydává se ho hledat do Francie. Catarina je sice nemanželskou dcerou francouzského krále, ale při své svobodomyslnosti zcela odmítá, že by se měla podřídit mocenským praktikám mocného otce. Stejně silnou vůli má ovšem i král, a tak svou neposlušnou dceru nechá unést, aby ji mohl následně nechat provdat pro dobro koruny. Na Lochlanův vkus je Catarina až příliš soběstačná a průbojná, když ale spatří, jak ji kamsi vlečou královi pohůnci, rytířská čest mu nedovolí ponechat dívku v rukách únosců. Dobře ví, že se proti němu obrátí králův hněv a že šlechetný čin může zhatit jeho plány na bratrovu záchranu. Jak daleko bude ochoten zajít kvůli ženě, s níž ho od samého počátku pojila pouze nevraživost?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Warrior , 2007


více info...

Přidat komentář

Ála1968
05.03.2023 5 z 5

Tak opět nádhera.Na konci jsem už brečela,že jsem neviděla na písmenka.Škoda,že není další kniha o Kieranovi.Myslím,že by ho autorka mohla oživit.Stejně mě mrzí,že nejsou všechny příběhy.Jak Bratrstva meče,tak MacAllisterových.Přesto celá série byla skvělá.U mě zaručeně vítězí Pán touhy,Čas na lásku a Cizí nevěsta.Prostě romantičky,které jste nečetly, jděte do toho,budete nadšené.

Kačka227
24.03.2021 5 z 5

Ok. Asi to nepatří mezi mé nejoblíbenější z této série, ale i tak je to zatraceně dobře napsané. Smekám klobouk před autorkou, že dokázala tak poutavě napsat celou sérii. Už teď se mi stýská. Ale vím, že si chci ještě přečíst příběh Simona, který je spíše povídkou než samostatnou knihou. ❤❤❤


Verunka4444
07.11.2020 5 z 5

Zakončení série se povedlo,ale pořád budu mít nejraději Sina,Strydera a Ewana.Ráda si samozřejmě přečtu všechny díly,které budou v mé knihovně kralovat dlouhá,předlouhá léta :)

Kamila1991
17.09.2020 5 z 5

Poslední díl této série a opět velice povedené! Četlo se jedním dechem.

vcielka
02.01.2020 5 z 5

Catarina velmi pekny charakter. Aj Lochlan, i ked osobne mam radsej typy ako jeho brat Sin alebo Draven. Inak fajn citanie az na to ake to bolo cele nekompatibilne s predchadzajucimi castami serie. V predchadzajucich castiach jeho otec nebol tyran, jeho mama nebola utiahnuta pred otcom a nevybijala si zlost na svojich detoch. Kieranovi Lochlan o Isobail nic take nepovedal pretoze Ewan spominal ako potom co povedal Kieranovi, ze sa s Isobail miluju, neveril mu ani Lochlan, ktory ani len naznakom nenaznacil, ze by si myslel, ze Isobail je mala suka. A nevernik jeho otec, ktory splodil sice Sina, ale cely zivot sa snazil svojej zene dokazat, ze mu na nom nezalezi, aby odcinil svoju neveru. To je ako o uplne inej rodine. Vsetko az v tejto casti si autorka zacala cucat z prsta. Aj o Catarine sa zmienuje ako o sesternici jeho svagrovej este skor ako povedala Lochlanovi, kto je jej otec. A takychto preslapov je kniha plna. Ak to budem brat ako uplne samostatny roman, ktory nema so seriou nic spolocne tak ok, ale aby sa uplne odklonil od znamych faktov v serii len preto, aby dala autorka Lochlanovi dovod byt zlomenym hrdinom... Cela seria by sa mala volat bratia tragédi. Inak pribeh dobry :)

petraj30
04.12.2019 5 z 5

Krásné zakončení celé série, sice to bylo trošičku slabší než předchozí díly, strach ani čest by mi nedovolili dát jen 4 hvězdy :-)
Hlavní hrdinové se sice od začátku nemohli vystát, ale později to byla láska jako v minulých dílech - prostě "ta pravá"
Trochu mě mrzelo, že nejsou všichni bratři pohromadě, ale tak to někdy chodí.
Jen na konec bych dala nějaký pořádný závěrečný epilog pro všechny sourozence a hlavně se všemi hrdiny z Bratrstva obecně.
Z celé série jsem byla nadšená, sice mi k přečtení chybí ještě jeden díl, ale ten mě určitě nezklame. Velmi ráda se pustím do čtení znovu. Škoda, že není víc dílů:-)

keiko33
07.07.2019 5 z 5

Tak to bola taka nahanacka macky a mysi, teda kral Filip nahana svoju nepolapitelnu dceru, ktorej pritom pomaha suchar Lochlan, ktory po ceste hlada strateneho brata. Zo suchara sa postupne vykluje zamilovany muz, ktory by urobil pre milovanu Catarinu vsetko. Dokonca aj o hlavu prisiel, hoci na zaciatku ju nemohol ani vystat.

maco01
04.05.2019 5 z 5

Škoda že spisovateľka nedala šancu aj poslednému z bratov inak celú sériu hodnotím ⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Enny4
29.03.2018 5 z 5

Příběh o Lochlanovi a Cat mě nezklamal. Oba se zpočátku nesnášejí, přesto Lochlan neodmítne pomoc Cat při útěku před jejím otcem. Přitom pátrá po svém bratrovi Kieranovi po kterém všichni bratři léta truchlili, nakonci příběhu se dovídáme co se s ním vlastně stalo. Během cesty se do sebe Lochlan s Cat zamilují přestože to vypadá, že nemají šanci být spolu...

Lembac
27.03.2018 3 z 5

Pro mě nejslabší díl ze série MacAllisterovi. Případá mi, že autorka vystřílela v předešlých knihách důvody traumat hlavních mužských hrdinů, takže Lochlanovy životní pochybnosti mi přišly už trochu moc nadsazené. Chápu, že zodpovědnost za celý klan a rodinu není vždy lehké nést, stejně tak by táta MacAllister jistě nevyhrál cenu otce roku, ale proč je z toho všeho Lochlan tak rozháraný, to moc nechápu. Alespoň Catarina vnese trochu toho vzruchu do Lochlanova života.
Jako samostatný román by to bylo na hvězdy čtyři, v porovnání s ostátními příběhy v sérii pouze tři.

DUNIKO
28.02.2017 5 z 5

Nádherné čtení.

Nibiru
07.08.2016 5 z 5

Krásný a nepovrchní příběh, a i když ty Skoty moc nemusím, tato romance je velmi zdařile napsaná. Je zde šlechetný hrdina, půvabná a přiměřeně inteligentní i emancipovaná dívka, a navíc ještě zajímavá zápletka a překvapivé i napínavé rozuzlení záhady se ztraceným bratrem.
Nechybí ani dějové vyvrcholení, které má přiměřený spád a je tak dojemné, že jsem i já byla dojatá. Tuto knihu oceňuji i proto, že je zde na osudech několika vedlejších hrdinů nepřímo, ale o to účinněji poukázáno na tragickou absurditu tzv. křížáckých válek, které v důsledku zcestného náboženského fanatismu, vyprovokovanému katolickou církví, zničily a tragicky poznamenaly životy a osudy statisíců lidí.

havrmoni
11.05.2015 5 z 5

Opět pěkný příběh,není co dodat,mohu jen doporučit.

Paithe
08.07.2013 4 z 5

Od příběhu jsem očekávala víc, přesněji řečeno od Lochlana. Přišel mi najednou tak trochu nudný, než se jevil v Rytíři mnoha srdcí. Já nevím, prostě najednou pozbyl něčeho, co se mi na něm líbilo. Ale na druhou stranu nezapřel zemana. Na srdci mu leželo blaho klanu - ten pro něj byl nejdůležitější a neváhal by se za něj obětovat. Proto mu zprvu dělalo potíže s lehkovážnou Catarinou soucítit. Ta bořila všechny zásady, které si on vybudoval a porušovala konexe společnosti – vdát se podle otcova přání a být poslušnou dceruškou a politickou figurkou. Jenže kdo by se jí divil, že? I když si to Lochlan nechtěl přiznat, něco ho na té její vzpurnosti přitahovalo. Podle jejich názorů se k sobě nehodili a lišili se jako den a noc, jenže zákon přitažlivosti se začal uplatňovat
Teda musím říct, že Lochlan rychle obrátil karty, když mu Catarina podlehla. Veškeré svoje plány zahodil a teď mu záleželo jenom na ní. Nějaký klan se zařadil na druhé místo a bylo mu jedno, jestli kvůli ní bude muset zemřít, aby se král uspokojil. Lehkovážným se stal zase spíše on a jaksi zapomněl na tu svou rytířskou čest. Nerozpakoval se ignorovat své povinnosti, jen aby mohl s Catarinou utéct. No, tak nějak to dopadlo a oba se dočkali nečekaného rozuzlení.
Kniha se mi svým způsobem líbila, ale určitě jsem od této spisovatelky četla lepší. Trochu mi vadilo, že tam nebylo něco podrobnějšího skrz jeho bratra Kierana, o což vlastně mělo v knížce jít. Ale za přečtení určitě stojí, zvlášť jestli jste si oblíbili sérii o bratrech MacAllisterových. Dostalo se mi navnadění i z jiného konce. Zalíbil se mi tam jistý rytíř Stryder a jeho manželka, takže knihu o nich si zaručeně brzy přečtu.

luci2
04.06.2013 4 z 5

Knížky téhle autorky se vyznačují čistou romantickou, která má své kouzlo. Příběh krásně plynul a dobře se četl. Jen jsem si pořad myslela, že se Kieren objeví a marně jsem doufala, že by to mohl být Daimien, ale třeba autorka někdy v budoucna Kierena oživí. Na konci jsem se neubránila pláči. Nějak mě Lochlanovo jednání vzalo za srdce. Víc už neprozradím zbytek si musíte zjistit sami :-) Jen dodám, že tato knížka navazuje na sérii MacAllisterových a spíše bych to brala jako další pokračování.

mac.martina
11.04.2013 5 z 5

krasný příběh o tom co je člověk schopen udělat kvůli milované osobě. a v tomto připadě platí pořekadlo "co se škádlívá, rádo se mívá"

malazluta
15.03.2013 2 z 5

Příběh Lochlana mi z knih o bratrech z klanu MacAllistrů přišel jako nejslabší.

maryzka
12.05.2012 2 z 5

středověké intriky, souboj meče a chytrosti.