Ryby - Útok z hlubin

Ryby - Útok z hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335525/bmid_ryby-utok-z-hlubin-qtk-335525.jpg 4 245 45

Horor, při kterém se vyplatí nedýchat. Nad Okinawou se vznáší pach smrti... a z moře vycházejí ryby na kovových nožičkách. A rybami to jen začíná. Skupina přeživších se snaží bojovat s odporným nebezpečím. A smrad, který přináší smrt, se stále šíří. Skvělá hororová manga od jednoho z nejslavnějších tvůrců žánru! Kompletní příběh (plus několik povídek) v jedné knize! 404 černobílých stran.... celý text

Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Gyo , 2001


více info...

Přidat komentář

venomslav
10.03.2024 5 z 5

Příběh je zábavný s minimálním textem na každé stránce. Jediný mínus je nedotažený konec příběhu...

Deya
06.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Ryby byl víceméně takový příběh, jaký jsem od obálky knihy a od Junji Ity čekala. Byl to bizár. Příběh byl čtivý a měl spád, ale ke konci knihy jakoby to autor s nějakým rozluštěním vzdal a naťuknutou zápletku nedokončil.

Dva krátké bonusové příběhy na konci knihy byly příjemným překvapením. První byl zkrátka vtipný a druhý příběh jsem si přála přečíst už nějakých deset let, od té doby, kdy mi o něm vyprávěla kamarádka, ještě dávno před popularizací Junji Ita.


Ronnie68
08.08.2023 3 z 5

Kniha to nebyla špatná... kresby byly i zdařilé... ale chvílemi to bylo takové až šílené... na konci ještě byly 2 bonusové kapitoly, které, ale nesouvisely s původním příběhem...

semmi
04.05.2023 1 z 5

Chtěla jsem vědět , co na tom má dcerka vidí tak úžasného. No nevím, nevim.....

Frizer
11.04.2023 3 z 5

Na to jak byla kniha různě vychvalována mě nijak nezaujala. Ito a body horror mě bohužel nijak neoslovuje, ale chápu co na tom může lidi bavit. Kresba je skvělá, ale na scénáři by to chtělo zapracovat....takový hororový minimalismus.

Andrée
26.03.2023 5 z 5

Děsivé, nechutné a šílené. Bavilo mě to. Jsem ráda, že v tomto případě nelze přes knihy cítit ten smrad, který se postupně šířil Japonskem.

Morbidus
05.01.2023 4 z 5

Ryby jsou tak šílený a skvělý mix žánrových ingrediencí, že mě zaháčkovaly od samého začátku. Zejména první část příběhu je skvěle vygradovaná, napínavá a funkčně absurdní. Mám rád horory, u kterých mi pocukávají koutky. Ale atmosféra pozvolna houstla jak smrad ze zdechliny a časem byla překročena ona hranice, za kterou následuje zvážnění. Druhá část se tak spíše stává jakýmsi vykreslením stavu, ve kterém se svět ocitnul a vpřed ho táhnou zejména vrstvící se bizarnosti. Příběh ovšem končí bez uspokojivého závěru, což je vzhledem k načrtnutým možnostem poměrně mrzuté.
Pachuť z konce titulního příběhu však spravuje dvojice bonusových povídek. Ta první je spíše krátká miniatura, která apeluje na čtenářovu fantazii. Ta druhá je pak chuťovka na závěr, jejíž příběh se krok po kroku nenápadně mění v cosi odporného. Super věc!
Patříte-li mezi čtenáře, kterým horor nesmrdí, dejte této knize šanci.

TeriLin1111
27.11.2022 4 z 5

Další skvělá bizarnost z pera pana Itoa. Strhávám jednu hvězdu, protože mě trochu zklamal konec, ale jinak to bylo opět super. A hodně oceňuji dvě povídky na konci. Ryby byly sice nechutné, ale Záhada zlomu v Amigaře je fakt děsivá.

Davidin
30.10.2022 4 z 5

Film má Hitchcockovy Ptáky, manga Itóovy Ryby. Celým příběhem se táhne odpudivá atmosféra - stupňující se zápach a rozklad. Autor staví spíše na nechutném podtónu, než na hrůzném. Rozhodně jsem ocenil, že se opět jednalo o ucelené dílo (podobně jako Spirála), v českém vydání navíc obohaceno o dva krátké přídavky. Mimochodem Záhada zlomu v Amigaře (jeden z přídavků) je strašidelnější více, než celé Ryby dohromady a to se jedná jen o několik stran... Na české verzi se mi líbí zakomponování českých citoslovcí do scén. Po česku si to hold užívám více!

Atlantis
16.09.2022 3 z 5

Strašně jsem se těšil. Horory i Itó mě vždy obcházely obloukem, a tak jsem byl zvědavý. A ve výsledku asi odcházím spíše zklamaný. Začátek je skvělý. Ryby vybíhající z hlubin oceánu jsou znepokojující a jejich smrad takřka cítíte. Ale pak se vrhneme na kritiku společnosti a válek a příběh jde do kopru. Závěr je pak krásná ukázka "nevím, co s tím, domysli si čtenáři". Takže půl na půl, proto poloviční hodnocení.

vevera6
06.08.2022 4 z 5

Podobně jako Balónky oběšenců a další příběhy a Spirála působí i Ryby jako extrémně random dílo smíchané z bizardních nápadů pana Ita, které nakonec tak nějak částečně dává smysl.
Na všech jeho pracích, co jsem kdy četla mi tedy bohužel vadí jak zvláštně nelogické reakce mívají postavy v mangách mají - respektive nedostatek jejich reakcí - kdy většinou když se něco děje, tak reakce jsou "vlažné". Například když vyystoupí ryby s nohami z moře a reakce postav půobí asi tak jako obyčejné "hups, tak to je zvlášní.....a co jste měli k obědu?"
Jinak samozřejmě skvělá kresba s detailem i na "brutálnější" části a zadky plné plynových trubek.

Kverulant
06.07.2022 5 z 5

Velmi zdařilý pesimistický horor, brnkající na všechny možné fóbie točící se okolo mořského světa. Autor je opravdu génius a ví, jak přikládat do kotle. Černobílá kresba výborně navozuje depresivní stísněnou atmosféru a snadno jsem jsem vcítil do situace postav, kde jsem si s husí kůží neodbytně představoval všudypřítomný zápach rybiny a rozkladu. Jen tak dál.

Syllvanium
12.06.2022 5 z 5

Útok z hlubin je opravdu nevšední čtení, při kterém vás bude jako přízrak neustále pronásledovat pach rozkládajících se ryb. Směsice tragické katastrofy a nechutnosti, vybalancovaná mistrnou kresbou a scénografií, která před očima utíká jako na plátně.
Dvě mikropovídky závěrem jsou výborným doplněním. Přesmutný příběh o nosném pilíři je spíš mírně úsměvný, než strašidelný, ale Záhada zlomu v Amigaře je mistrnou ukázkou Lovecraftovského hororu, který na mě z celého souboru zapůsobil nejvíce.

simon9946
16.04.2022 3 z 5

Junji Ito píše horrory, ale tohle mi přišlo spíše takové "na blití". Nebylo to ani tolik strašidelné, ale prostě nechutné. Gyo tedy moc nemusím, ale zkusím dát Itovi ještě šanci a ještě něco od něj bych si chtěl přečíst.

Mooneylan
01.04.2022 4 z 5

Když jsem o Rybách slyšela (poprvé cca před třemi lety), říkala jsem si, že to bude pěkná blbost. Chodící ryby? Cože? Ale jak už to u hororových mang bývá, tak z původního tématu, které může být tak trochu cringe s přitaženým culíkem, se vyklubal luxusní příběh. V dnešní době by mi vlastně nepřišel ani až tak nesmyslný (ha, ha....ehm). Skvělé jsou i trešničky na dortu v podobě dvou krátkých horůrků na konci titulu. Zcela doporučuji k odpolední kávě, která přerazí ten odporný hnilobný puch...

Shaxx
17.10.2021 4 z 5

Ryby jsou hůř hodnoceny než ostatní díla Junjiho, ale za mě to bylo skvělé.
Ta kniha vyloženě smrdí. Jako hnijící, nafouklé ryby. Ryby nejsou aromatické už ani za čerstvého stavu, natož v pokročilém stupni rozkladu....Jo a Kaori. Ta byla otravná stejně jako všudypřítomný mrtvolný plyn :D
Obsahuje dvě bonusové povídky, první je krátká a spíš humorná, druhá bez prolití jediné kapky krve a přesto mrazivá.

exitus4me
16.05.2021 3 z 5

Nebudu říkat, že Ryby mě zklamaly, přiznám se ale, že jsem od nich čekal víc :) . Setkali jsme se s vrcholně nesympatickým mladým párem, který byl ústředními postavami tohoto počinu, bohužel přehnaná fňukavost slečny a místy až přehnaná hysteričnost a rozervanost chlapce celkový dojem z této jinak parádní jízdy kazili. Nu ale nic není dokonalé a knihu mohu i přes mírnou rozpačitost doporučit dalším čtenářům :)

jonyrico
15.05.2021 4 z 5

Komiks Ryby - Útok z hlubin předkládá čtenáři skvěle vystavěný příběh, který k vyvolání strachu a nejistoty využívá živočichy, jež bereme jako běžnou součást našich životů. Ano, některé ryby nebezpečné jsou i normálně, stačí se však nepřibližovat k vodě a nebezpečí pomine, v tomto případě tomu tak není. Autor navíc děj staví na skutečnostech, které nejsou tak neuvěřitelné a nemožné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Lidé již mnohokrát dokázali, že jejich pokusy a zásahy do přírody mohou ohrozit vše co známe.

Corso
26.04.2021 5 z 5

Gyo som si tahal kedysi z netu uz v roku 2005, kedy som mal net s limitom 2GB :) Fantasticka ciernobiela kresba Ito-a dava vyniknut jeho hnusnym vyjavom. V bublinkach je par slov, takze citane ma neskutocne tempo a nestihate obracat strany aby ste potom minutu cumeli na nieco hnusneeee. Parada. Trosku smiesne mozu pripadat v kazdom druhom paneli VSHUUUM SKVRRRK IIIK HUUUUUSSSSHHHH ale to si musite prehrat v hlave na dotvorenie atmosfery. Inak ako horor, cista jednicka. Proste japonci su spravne zvrateni. To ako Ito vie rozfazovat par sekund deja na celu stranku priam filmovou kamerou, a ze dokaze vycarit strach a hnus z hoci baloniku letiaceho vzduchom, je obdivuhodne. Za mna.. klasika manga hororu.

Gibis
23.01.2020 2 z 5

Uff....tak dočteno. Nejsem nějaký znalec, takže hodnotím jako laik podle toho, jestli se mi to líbí nebo ne. Tak za mě teda opravdu ne. Zpočátku to bylo strašidelné a napínavé, potom už to bylo převážně nechutné a dost hnusné. Ale dvě krátké povídky jako přídavky na konci jsou opravdu dobré, jak už tady zmiňují ostatní.