Ruka ruku myje

Ruka ruku myje https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336034/bmid_ruka-ruku-myje-lVy-336034.jpg 4 122 24

Eva Dallasová série

< 42. díl >

Dennis Mira zjistil, že jeho bratranec Edward má v úmyslu prodat dům, přestože slíbil, že dům zůstane v majetku rodiny. Když si o tom šel s Edwardem promluvit, dostal úder ... Poslední vjem, který si pamatuje, je Edward celý zkrvavený a svázaný na židli. Jenže teď je bratranec pryč. Eva Dallasová párá po motivu jeho zmizení, které všechny zaskočilo.... celý text

Detektivky, krimi Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Brotherhood in Death , 2016


více info...

Přidat komentář

Jessybelle
06.01.2024 5 z 5

Lepší začátek roku než s Evou si neumím představit. Parádní díl. Kdo čte postupně vidí vyvíjející se vztahy jak Evy a tak Peabodyové. A také zná minulost Evy.
Ale trochu mě už unavuje, jak se jí to pořád motá do případů. Jo, zažila si toho hodně, ale musí to být v každé díle.
A trochu mě překvapilo, že si v tomto díle tyká s Mirovou. Kdežto s Peabodyovou ne. Já vím, se to tu kolikrát rozebíralo tykání v Americe, ale zaráží mě, že jedné tyká a druhé vyká.
Úžasně dojemná byla scéna s Denisem Mirou. Já ho zbožňuju. On je takový správný bambulinek.
Těším se na další díl.

Marcik7
23.07.2023 5 z 5

Traumatizující zážitek z dětství, kdy ji týral a zneužíval vlastní otec a ona ho v sebeobraně ubodala jako osmiletá, se v tomto případě vrací ve vzpomínkách víc než obvykle. Ale Eva to samozřejmě zvládne i díky svému charismatickému muži Roarkovi. Velmi obdivuji schopnost autorky vymýšlet neustále nové naprosto logické zápletky a popsat myšlenkové pochody Evy při jejich rozplétání. Prostě paráda!


Olga8480
12.06.2022 5 z 5

V tomto díle se Eva musí popasovat nejen s vrahy, ale i se svými vzpomínkami. Takže při čtení ani na chvilku nemůžete pocítit budu a jen si užíváte to co si pro vás autorka zase naprosto skvěle vymyslela.

PetraN17
08.12.2021 5 z 5

Už se blížím ke konci vydaných dílů, na začátku jsem se čtením série váhala a teď mi je líto, že jich není víc. Určitě bych další knihy četla se stejným nadšením jako doposud.
Napsat tolik knížek v sérii, aby se žádný příběh neopakoval a udržela se stejná úroveň …. to je kumšt :)))

Ulala
05.09.2021 5 z 5

Myslím, že bych si chtěla přečíst všechny díly. Rok 2060 není až tak neuvěřitelný a autorka citlivě naznačuje změny, které velmi pravděpodobně budou na dosah. Zápletka tohoto dílu je dobrá a příběh se jako obvykle čte jedním dechem.

anna492
17.08.2021 4 z 5

Tešila jsem se na klasickou detektivku, kde možná vyplave v průběhu vyšetřování na povrch nějaký ten škaredý škraloup z minulosti, který vysvětlí motivy pachatele... Tohle bylo ale úplně jiný, mnohem silnější, kafe. Občas si říkám, že psychicky náročnější knížky by měli mít na přebalu “ministerstvo zdravotnictví varuje…” Zrovna u téhle knížky by se to hodilo, protože ty kriminální činy, co kniha popisuje, jsem si nikdy nechtěla představovat ani na ně myslet. Slabším povahám nedoporučuji. Příjemně mě překvapila práce s jazykem, plná neobvyklých přirovnání a popisů. Naopak celkem mě nudilo všudypřítomné repetitivní pití kávy nebo horké čokolodády, které se mi chvílemi jevilo jako základový kámen knihy.

helenkan
20.11.2020 5 z 5

To byla zas jízda. Naprosto parádní čtení. Od začátku do konce žádná nuda. Autorka má můj obdiv, vymýšlet stále něco nového a nikdy se neopakovat.

georginaa
02.11.2019 5 z 5

Jako vždy perfektní příběh s Evou Dallasovou. Tato celá série je neskutečná. Co kniha to nový případ a nic se neopakuje, stále mě Robb překvapuje.

lifeoptimist
18.05.2019 5 z 5

Jako vždy jízda od začátku do konce :-), když se zapojí do případu víc lidí, je to vždy zajímavější...nic proti Evě a Peabodyové, ale s celým týmem nebo třeba s Mirovými je to lepší:-D :-D :-D
Každopádně zase další docela drsný příběh

Vatter83
13.01.2019

Začátek se zdál být napínavý a zajímavý, pak ale zdlouhavé a nudné, trvalo mi 4 měsíce, než jsem knihu dočetla.

munka
16.11.2018 5 z 5

Priame zapojenie pána Miru do príbehu bol skvelý ťah. Eva ho má rada ako otca, akého by chcela mať. Vyšetrovanie oživuje v Eve bolestivé spomienky na minulosť.
Zase sa môže oprieť o Roarka, Peabodyovu, ale aj Summerseta. Doporučujem.

bekule
20.09.2018 5 z 5

Zase jeden díl který Evě nedovolí zapomenout na její temnou noční můru. Kdo je tady vlastně pachatel a kdo oběť ? Nejsilněji na mě zapůsobily dvě emocionální scény, Evy s Peabodyovou a ještě dojemnější s úžasným panem Mirou. A ta jeho čokoláda.......

TaLu
29.08.2018 5 z 5

Po delším čase kniha, kterou jsem v sérii ještě nečetla.
Větší zapojení manželů Mirových, ke kterým má hlavní vyšetřovatelka Eva blízký vztah, bylo vítané.
Ještě že to přežili, i když se šrámy v srdci.
Zločiny, které opět čtenáře naplňují otázkami, co je spravedlnost, co odplata a co s tím vším dělat. Postoj Evy, které tento případ bolestně připomínal vlastní minulost se mi vždy líbí.
Zlo by mělo být potrestáno zákonnými cestami.
Znovu oceňuji stabilní vztahy dvojic. Nedávno jsem si uvědomila, jak je pro mě důležitá tato stabilita, rozhodně to není v takto rozsáhlých sériích běžné. A čtenář se ani trochu nenudí, i když jsou páry věrní a s pravdivými postoji.
Jedna osobní perlička. : Shodou okolností jsem po přečtení úseku knihy, kdy Eva navštíví pokoj plný panenek a vysvětluje svůj pohled na ně, navštívila jednu dávnou známou a ta mi s hrdostí ukázala svou sbírku panenek. Musím se přiznat, že jsem málem zaječela a dalo mi hooodně práce obdivně žasnout. :o))

sabiburesova
10.03.2018 5 z 5

Za mě skvělá detektivka! :)

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

mirunda
25.01.2018 5 z 5

Klasika. Moje milovaná Eva Dallasová. Nikdy nezklame. Tento příběh byl ale obzvlášť krutý.

konicekbily
02.12.2017 4 z 5

Kriminální román s ženskou vyšetřovatelkou a popisem amerického způsobu života je spíše vhodný pro čtenářky než pro čtenáře. Moje první kniha od Nory Roberts. Možná až moc se věnuje popisu práce policejního týmu na úkor hlavní dějové linie.

alzbeta4340
26.11.2017 5 z 5

Moc povedený díl. Pachatele sice známe hodně před koncem, ale tentokrát to vůbec nevadilo. Doporučuji.

mariva
08.09.2017 5 z 5

Na další pokračování příběhu Evy Dallasové už jsem se dlouho těšila. Kniha se jako obvykle dobře četla, děj má spád, a já se už zase těším, na další díl.

JustWomen
25.08.2017 4 z 5

Do půlky knihy jsem váhala, jestli se mi ty dialogy mezi hlavními postavami líbí a jestli je to dost akční, pak jsem tomu propadla a užívala si i ty neskutečně krásné partnerské vztahy hlavních ženských postav a vtipné dialogy. A bylo to akční a kruté tak akorát.