Rozvíjej se, děťátko...

Rozvíjej se, děťátko... https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56377/bmid_rozvijej-se-detatko-WgS-56377.jpg 4 84 26

Kniha rozvíjej se děťátko je určena pro všechny nastávající rodiče, rodiče s dětmi a odborníky, kteří sledují, ovlivňují nebo stimulují psychomotorický vývoj dítěte do 1 roku. Přehledným, srozumitelným a poutavým způsobem popisuje, co, kdy, jakým způsobem, v jaké posloupnosti a proč by se mělo dítě do jednoho roku postupně naučit a jak mu můžeme přiměřeně pomáhat, aniž bychom je ve vývoji přetěžovali nebo omezovali. Publikace se skládá z knihy, do které je vložen plakát s přehlednou tabulkou psychomotorického vývoje dítěte do jednoho roku a brožurka ke každodennímu přehledu a záznamu rodičů. Kniha obsahuje 384 stran a přes 800 názorných ilustračních fotografií a obrázků.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
02.11.2022 5 z 5

Tygrik, klokanek, klubicko.

Souhlasim s teyachan. Misty hodne radikalni a pro prvorodice zavazujici,na druhou stranu nabite informacemi a kdyz se otrkate a zacnete verit sve rodicovdke intuici, je kniha supr navodem na handling vaseho mimca. Doporucuji.

teyachan
24.10.2022 4 z 5

Poucna knizka, obsahuje hodne dulezitych informaci, ktere maji hlavu a patu, psana ctive a prehledne. Nekdy mozna trochu vystrasi (ze co vsechno dela clovek spatne), misty jsou tam zakomponovane reklamy na autorcine knihy a kurzy, ale celkove hodnotim prinosne.


DenisaM.
12.08.2022 5 z 5

Super, kniha která hodně dá

Lucienka
12.03.2022 5 z 5

Další studijní materiál, který pomůže získat přehled, co kdy s mimčem trénovat a rozvíjet. Paní Kiedroňová píše, že termíny dovedností jsou pouze orientační, takže nechápu stížnosti v komentářích na její dogmatičnost.

T.erez
17.03.2021 4 z 5

Kniha je vynikající, co se týče popisu psychomotorického vývoje - jaké pohyby by mělo dítě zvládat a které, jsou špatné. Dokonce mi ji doporučovala rehabilitační sestra, když jsem s malou chodila na vojtovku.
Nicméně zpracování textu není nic moc. Dost často se tam informace opakují a je to zbytečně zdlouhavé. Také je to psáno zbytečně dogmaticky, jako kdyby všechny děti měly zvládat to samé.

ZůzaSomolka
05.01.2021 4 z 5

Za mě dost užitečná kniha, neboť do mateřství jsem vstupovala ne moc informovaná, však ono to nějak dopadne. Kniha mi dala přehled, co by dítě mělo umět a co s ním kdy trénovat, aby se správně vyvíjelo. Kniha hodně odkazuje na Něžnou náruč rodičů, která podle mě stojí také za přečtení, ale Rozvíjej se, děťátko pro mě byla podnětnější. Jenom člověk musí přetrpět (nebo přeskočit) začátek, který připomíná reklamu na kurzy pro rodiče.

FlLys
10.10.2020 3 z 5

Obsáhlá kniha plná nápadů jak se svým dítětem pracovat. Ale dost málo respektuje individualitu každého dítěte. Obdobné věty jako je: pokud dítě bylo v prvních měsících zahrnováno láskou, osmiměsíční úzkost má pak mírný průběh. To pak pro matky citlivějších dětiček může být docela depresivní. V podstatě je celá kniha postavena tak, že pokud dítě není pohybově podle tabulek, tak s ním rodiče dostatečně nepracujou.

Kajami
16.09.2020 5 z 5

Velmi uzitecna kniha. Rada jsem ji kazdy mesic cetla, co bude mala umet noveho a jak ji v dovednosti podporit a ejhle uz ji mam doctenou.

veronika9761
14.09.2020 2 z 5

Rozsahla kniha, ktera pomuze, kdyz clovek nevi o detech vubec nic. Je ale potreba se od ni odrazit a zakotvit u mnohem pratelstejsi literatury k detem. Tohle je jak ze stredoveku.

Jana N.
04.06.2020 4 z 5

Dobrá knížka, aby si rodiče udělali představu co by jejich miminko mělo v určité vývojové fázi zvládat. Včetně rad jak s miminkem komunikovat, zacházet, hrát a co rozhodně s miminkem nedělat... Knížku ale nelze brát jako nějaké dogma, kterého by se měl každý rodič přesně řídit, vždyť i každé dítě se vyvíjí jinak... Tato knížka splnila mé očekávání a určitě mi pomohla. Co se mi nelíbilo je často opakující se obrázky, texty, někdy příliš zdlouhavý popis.

PavlineCZka
06.05.2020 2 z 5

Kniha pro me byla jeste vetsim zklamanim jako Nezna naruc rodicu.
Roztahane informace, opakujici se informace, opakujici se fotky, ty same jako v predchozi knize. ... celkove se to spatne cte a cloveka to ubiji...
Bohuzel je tam tak strasne mnozstvi opakujicich a i prebytecnych informaci, ze pak podle me neni laikovi jasne, co je opravdu dulezite. Myslim, ze by se kniha dala obsahnout na 25 % stran.

Gabi13
18.02.2020 4 z 5

Lépe zpracovaná kniha než první od paní Kiedroňové o vývoji dítěte. Tato použita jako pracovní materiál při mé práci lektorky.

L_Into
03.01.2020 3 z 5

Šikovná knížka s tipy na aktivity, které podpoří motoricky vývoj miminka. Víc bych v ní ale nehledala. Paní Kiedroňová je odbornice ve svém oboru, to jistě, jinak ale má své osobní názory, se kterými člověk nemusí úplně souznět. O tom, kdy začít svému dítěti nastavovat režim a jak se k němu chovat, si každý rodič rozhodne sám. Pokud by si chtěl nechat poradit, doporučuji spíše knihu dětského/vývojového psychologa než fyzioterapeutky a plavkyně :)

Anya636
23.10.2019 3 z 5

Kniha určitě poučná co se psychomotorickeho rozvoje týče,a jako taková bohužel nemá na českém knižním trhu konkurenci. Je potřeba s ní však pracovat s nadhledem,mnoho informací v ní již nemusí být aktuální a také úplně neodpovídá kontaktní výchově.
Nicméně velmi dobře ukazuje správnou manipulaci a stimulaci dítěte,aby se dobře vyvíjelo a podporovalo se posilování správného svalového aparátu. Netřeba se řídit tabulkami, ale dodržování určitých zásad určitě neuškodí. Pro manipulaci a další informace doporučuji FB stránku paní Kiedronove a na YT lze najít i videa se správnou manipulací.

jjirkafranek
06.06.2019 5 z 5

Super knížka, pro všechny mladé rodiče. Dozví se zajímavé věci ze života, co v kterém měsíci dělat s dítětem, aby správně prospívalo. Knihu jsem koupil na oficiálních stránkách kennyshopu https://www.kennyshop.cz/rozvijej-se-detatko-kniha-plus-brozur-plus-plakat/ a dostal jsem aji plakát, takže spokojenost. Člověk má vše na očích a ví, co má dělat.

Daenerys.Tar
13.04.2019 5 z 5

V knize je podrobně popsané co všechno by miminko mělo ovládat v jakém měsíci, doplněné spoustou fotografií. Zároveň je tam i hodně tipů jak si s dítětem hrát a zároveň ho správně rozvíjet. Souhlasím ale s ostatními, že některé informace se opakují stále dokola.

dark.ma93
25.07.2018 4 z 5

Užitečné, nicméně berte to s rezervou :)

knih.sasa
01.06.2018 3 z 5

Četla jsem jako vzdělávací materiál jak se má mé rozvíjet dítko. Vše beru s rezervou, není třeba se tímto dogmaticky řídit, ale jako první kniha pro získání náhledu vývoje dítěte, je to velice dobře zpracovaná knížka. Mnoho obrázků. Někdy pro mě trochu nesrozumitelný popis vs. obrázek, ale mě nikdy moc návody nešly. Občas rozvláčnělý popis nebo se opakující pasáže teoretické informace, i proto je kniha opravdu tlustá. Pro rychlou orientaci bych ocenila někdy větší zkratkovost. Přiložené CD a mapu vývoje hodnotím kladně. Odkazy na předešlý díl mě moc nepotěšily, vzbuzovaly ve mě pocit, že ji taky musím přečíst a když jsem se k ní dostala, moc nového jsem se navíc nedozvěděla. Informace/celé pasáže se opakovaly i napříč oběma knihami.

JessieEx
10.04.2018 3 z 5

Na mě příliš nepřehledná publikace, mnoho informací se opakuje nejen v této knize pořád dokola, ale objevují se tu i informace z předešlé publikace Něžná náruč rodičů. Tabulky "co by mělo dítě už umět v určitém věku" jsou dle mého zbytečné a tolik se tu opakující. Naopak si cením důležitých informací, které rodiče učí, jak jemně rozvíjet jednotlivé dovednosti, zda je vůbec rozvíjet a jak na sebe jednotlivé pokroky navazují.

simona5r
30.01.2018 3 z 5

Užitečná kniha pro novopečené rodiče radící ohledně psychomotorického vývoje. Samozřejmě ne všechny rady jsou ideální a je potřeba mít svůj rozum a na vše si udělat vlastní názor. Co mě ale značně rozčilovalo, byly častokrát se opakující informace. Kniha tak mohla být mnohem kratší, což by určitě rodiče ocenili, protože času na čtení je málo. Vhodné číst měsíc po měsíci tak, jak se vám zrovna vyvíjí vaše dítko.

Štítky knihy

péče o děti vývoj a výchova dětí kojenci psychomotorika

Autorovy další knížky

Eva Kiedroňová
česká, 1963
2005  73%Něžná náruč rodičů
2010  81%Rozvíjej se, děťátko...
2012  74%Jak se rodí vodníčci - 1.díl
1991  73%Jak se rodí vodníčci

Kniha Rozvíjej se, děťátko... je v

Právě čtených4x
Přečtených138x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených8x
Knihotéce42x
Chystám se číst17x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x