Rozpolcení

Rozpolcení https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146518/bmid_rozpolceni-a3B-146518.jpg 4 434 60

Svět Tryllů / Trylovia série

< 2. díl >

Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel? Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení. Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry. Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Torn , 2010


více info...

Artep071
Artep071
02.03.2024 4 z 5

Skvělé a čtivé :)

kalinka99
kalinka99
11.12.2022 4 z 5

Pokračování příběhu ze světa trollů mě nijak moc nenadchl. Sice se pěkně četl, ale chyběl mi dramatičtější děj.


Dela90
Dela90
12.03.2022 5 z 5

Jestli jsem říkala, že první díl byl super. Tak tohle je tak 10x lepší. Spoustu se toho stalo, od toho, kdy byla Wendy unesena Vittrou, přes poznání Lokiho, přes zjištění, kdo její skutečný otec a co po ní vlastně chce. Já být na jejím místě, tak by toho na mě asi bylo opravdu dost. Rozpolcení se knížka nejmenuje jen tak, opravdu je rozpolcená mezi tím, co by chtěla a co musí. Má povinnosti, ale srdce jí bije pro něco jiného. Navíc ten okouzlující markýz. Pak taky to, že ovládání a cvičení své moci ji opravdu dost vyčerpává. Její matka je unavenější dnem za dnem, a proto se musí připravit na to, že se z ní brzy stane královna. A pak je tu královská svatba s mužem, který je jen její kamarád. Je to magický svět plný tajemství, akce, náznaků romantiky, přátelství. Rozhodně se nebudete nudit, za mě jedno velké doporučení!

vladka16
vladka16
09.05.2021 5 z 5

NEDIVÍM SE, taky bych byla rozpolcená, kdyby se mi takto během pár měsíců změnil život. Příběh jede dál a myslím, že to má spád. Vše se řeší za pochodu, jak jinak, není čas. A nemůžou to přeci prožívat sami beze mě, proto musím rychle na další díl.

Pedruska01
Pedruska01
17.07.2020 4 z 5

Vrhla jsem se na druhý díl vlastně obratem po dočtení toho prvního, protože jsem prostě byla zvědavá. Stále si to udrželo svou neskutečnou čtivost, kde stránky mizí samy. Je to ta milá fantas oddechovka, která mi mnoha směry sedla, v tomhle autorka rozhodně nepolevila. Musím říct, že mi tam ale něco chybělo. Nechápu to, protože se tam toho stalo poměrně hodně. Dost překvapujících, až šokujících věcí. Ale i tak. Prostě mám ten pocit. A nejsem si jistá, zda je to nějakým chybějícím obrovským dějovým zvratem anebo nějakým zásadním romantickým boomem. Každopádně mě to ve výsledku ovlivnilo tak, až jsem musela snížit hodnocení.
Hlavní hrdinka Wendy i tady byla/zůstala jako fajn holka, která už konečně nějaké odpovědi získala bez ohledu na formu. Dokonce v sobě objevuje schopnosti, se kterými jsem tak úplně nepočítala, ale budiž a taky jí hlavu zamotal ne jeden ale rovnou dva chlapci. S tím druhým mi to možná přišlo unáhlené, ačkoliv ho mám ráda a trojúhelníky taky. Nemůžu si pomoc, tady ty vztahy byly neúplné, zvláštní, cosi...? Nebylo to špatné, to vůbec ne, ale nejspíš to něco pořádného postrádalo.
Druhý hrdina Finn si dal pauzu alias odstup od naší Wendy a vlastně celé věci. Měla jsem ho ráda a vlastně jsem jeho důvodům rozuměla, jenže tím distancováním jako by mi něco sebral. Malinko mě a moji romantickou duši to mrzelo.
Třetí hrdina Loki - postava mimo jiné i z mini povídky z minulé knihy. Zaujal mě. Hodně. Oblíbila jsem si ho. Ještě víc. Je to postava, kterou mám ráda, cítím z něho takového tragického hrdinu, kterého si čtenář musí oblíbit, i kdyby nechtěl, ale je opředen pořád velkým množstvím nezodpovězených otázek. Chci o něm vědět víc. Chci o něm zjistit proč a jak, atd. Co se týče jeho citů... Jak jsem již psala viz. výše - byly unáhlené. Ne úplně důvěryhodné. Zmátlo by mě to, kdybych si to neodůvodnila tím, že autorka chtěla přiostřit hru a zamíchat kartami - ten krok chápu, ale mohla to vykreslit lépe. Tohle je pro mě akce "hrr" ušitá horkou jehlou. Škoda.
Na královně Eloře bylo poznat, že pomalinku roztává, ale stejnak žádná sláva. Oren je pěknej parchant a dost mě překvapilo, kým je. A Tove? Akceptovala jsem ho jako postavu, žádné sympatie jsem k němu extra neměla, ale zase dost mě překvapilo, co jsme se o něm dozvěděla. A Duncan, ten mě vážně bavil.
Mrzí mě, že se dějově nestalo něco víc, i když se to na první pohled nemůže zdát. Psala jsem již, že nějaká akce tam byla, dost zajímavých a šokujících informací, ale asi jsem čekala víc? Možná bych to nazvala už takovým tím dílem, který je "vycpávkový" či přechodovým můstkem k finální akci a vyústění. Rozhodně to mohlo být lepší, ale i tak se mi to líbilo. Dokázalo to držet moji pozornost a bavilo mě to. Navíc jako první kniha i tato obsahovala bonusovou povídku o třech kapitolách, respektive o třech úhlech pohledu. Ten nápad se mi líbí, je zajímavý i vlastně přínosný. Tentokrát bylo společné jedno - všichny tři postavy byly nešťastné.
Ale ještě že máme tu poslední knihu, kde se všechno snad zlepší, vysvětlí, ustálí, spraví. Doufám pro ten svět, pro ty postavy, pro ten samotný příběh. V hodnocení oproti Dědičce musím srazit hvězdičku, ale rozhodně doporučení tohle pokračování dostane a už se těším na závěr - vážně jsem zvědavá. :)

nikiss76
nikiss76
28.06.2020 2 z 5

Druhý díl byl nijaký, protože se tam vlastně v podstatě nic nestalo. Tento díl byl spíše doplněním některých míst v ději. Stále se točíme kolem chvilkových romantických momentů s Finnem a do toho všeho se ještě opět objevil okouzlující Loki, takže klasický milostný trojúhelník. Postava Wendy se ke všemu stala ještě panovačná a stále ze sebe dělá mučednici a mé nesympatie k ní se ještě prohloubily.

Tridenti
Tridenti
17.12.2019 3 z 5

Druhý díl Tryllské trilogie mě bohužel zklamal. Všechna “akce” nebo nevím, jak to nazvat, se odehrála na prvních 30 stranách cca. Zbytek byl stejně nudný a předvídatelný jako v první knize (ale v první to tolik nevadilo, protože jsem to brala jako úvod...). To, co mě bylo jasné od půlky prvního dílu se tu zjevilo jako veliká a hlavně nečekaná zápletka na konci. Jediné, co mě nutí trilogii dočíst, je Loki. Jinak mě vlastně nic jiného nezajímá, nezaujalo, nenadchlo...

Elize
Elize
15.10.2019 5 z 5

Super díl! Loki byl úžasný a dodal tak čtivému ději navíc šťávu, kterou trochu postrádal první díl. Moc se mi líbil vývoj hlavní hrdinky Wendy a trochu mě rozčilovalo jak se neustále dohadovala s Finnem, i když jsem ji vlastně chápala. Zajimavý příběh, velmi čtivý, vpodstatě jednorázová záležitost, kterou rozhodně doporučuji.

zinon
zinon
06.04.2019 4 z 5

Musím říct, že druhý díl se mi zdál o dost lepší jak první....spousta věcí tu byla konečně vysvětlena a já jsem zvědavá, jak to celé dopadne :)

Safira55
Safira55
17.03.2019 5 z 5

Tak jen treti díl

andrejci
andrejci
27.08.2018 4 z 5

Pro mě to byla taková oddychovka. Čekala jsme teda víc akce. Ten začátek šel a ke potom to už byla celkem nuda. Doufám že další díl bude lepší

verulik196
verulik196
04.05.2018 4 z 5

Příjemné čtení.

ReziEngli
ReziEngli
08.04.2018 4 z 5

Nejslabší díl ze série.

Tenebien
Tenebien
26.03.2018 2 z 5

Já jsem z téhle série tak nějak rozčílená. Ani se mi nechce psát znovu proč. Byla to prostě blbina. Napsala jsem to všechno na goodreads, takže pokud umíte anglicky, klidně si to přečtěte tam. Odkaz je v diskuzi, ježto databáze je evidentně žárlivá a odkazy v komentářích mi maže nebo přesouvá. :) (čteno v originále)

Annnysek
Annnysek
27.02.2018 5 z 5

Druhý díl byl už mnohem lepší než první.. Líbilo se mi že se Wendy konečně sblížila s matkou a matka jí vše vysvětlila. Jinak nevím ja ostatní ale já si stojím pořád za Finnem. Je to smutný a nespravedlivý ale bohužel vím jak to dopadne neboť mám přečtený Kroniky Kaninu které můžu taky všem vřele doporučit, příběh je možná ještě lepší než tento. :)

Klarsik3
Klarsik3
09.11.2017 3 z 5

Nějak mi přišlo, že se tam toho moc nestalo.. Jinak se čtě kniha dobře.. Akorád prostě zkončila a mě přišlo že se nic nestalo...

Arianne
Arianne
11.10.2017 3 z 5

Tak tohle už bylo lepší, konečně se Wendy začala chovat trochu jako dospělá a ne jen jako rozmazlený fakan. Takový trolsky Deník princezny, ale proč ne. Troly jsem si vždycky představovala trochu jinak, ale na tom nezáleží, fantazii se meze nekladou a je fain, když se autorka snaží být trochu originální.
Co mi vadí, je romantická linka příběhu. Nějak ji tam nemůžu najít, nic moc se neděje, než sem tam nějaký povzdech nad Finnem a najednou je na dvou stránkách tolik vášně... Přitom vůbec nedává smysl, kde se jako najednou vzala. Takové škody. Ale chápu, proč je Loki oblíbenější než Finn, ani já jeho kouzlu neodolala :-)

Andynka
Andynka
03.10.2017 3 z 5

Konecne se zacalo vse vice vysvetlovat, ale pro zmenu mi chybelo vice napětí v knize. Ale i tak se moc tesim na posledni dil. Kde uz se vse vyjasni a rozhodne. :-)

TerezaMondeková
TerezaMondeková
28.09.2017 3 z 5

Skvělé pokračování. Zajímavější, napínavější. Je zajímavé, jak jsem v prvním díle fandila Finnovi a teď fandím Lokimu. Těším se na poslední díl.

Ulrika
Ulrika
31.08.2017 3 z 5

Souhlas. Wendy je strašné jméno:D Druhý díl měl mnohem větší spád a rozhodně mě závěr navnadil na pokračování.