Rosiin sladký krámek snů

Rosiin sladký krámek snů https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276989/bmid_rosiin-sladky-kramek-snu-L9o-276989.jpg 4 291 80

Také jste v dětství milovali větrovky nebo fialky? Nebo jste se nemohli odtrhnout od mléčných karamel či ovocného želé? A co takhle mít vlastní krámek, kde jsou cukrovinky a sladkosti nemyslitelných a leckdy zapomenutých druhů? Jednatřicetiletá nezaměstnaná zdravotní sestra Rosie odjíždí na přání matky do malé vesnice Lipton, aby pomohla své staré pratetě uspořádat a prodat rodinný krám s cukrovinkami. Teta Lilian strávila v Liptonu celý svůj život, zažila zde válku, prožila první velkou lásku, a dokud byla při síle, vedla krámek. Nepříliš nadšená Rosie opouští Londýn a svého dlouholetého přítele v domnění, že pobyt na vesnici bude jen bohapustá nuda. Hluboce se však mýlí. I na vesnici se můžou dít věci, což Rosie zjistí hned druhý den po svém příjezdu. A pak už se události hrnou jedna za druhou a Rosie začíná přehodnocovat svůj vztah i své odhodlání vrátit ze zpět do Londýna.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Welcome to Rosie Hopkin’s Sweet Shop of Dreams , 2012


více info...

Marcik7
Marcik7
27.01.2024 5 z 5

Pěkný příběh o tom, že nikdy není pozdě změnit něco ve svém životě a i seberomantičtější představy se mohou uskutečnit, když jim jdeme naproti. Četl se velmi dobře a ráda ho doporučím.

milena8281
milena8281
15.09.2023 3 z 5

Příjemné čtení o jedné životní změně. To je tak, když od života momentálně nic nečekáte a dostanete plnou nůši. Příběh byl fajn, dobře se četl, pobavil, rozesmál.


Margaritta1987
Margaritta1987
22.08.2023 5 z 5

Tuhle knížku jsem si vzala sebou na dovolenou. Na pláži nebo na terase s bulharským sladkým vínem vínem se četla jedna báseň. Rosiie mi byla sympatická a knížka naplnila vše co jsem od ní čekala. Skvělá oddechovka

Minoka
Minoka
10.08.2023 3 z 5

Nesdílím nadšené komentáře. Přišlo mi, že v knize jsou na sebe lidi dost protivní a to se mi fakt nečetlo dobře. Některé postavy mi přišly na facku a tam se to bralo stylem - je prostě takový/á, neřešíme to...ok, nesedlo mi to prostě. Ani ty krátké odstavce o cukrovinkách, nelíbil se mi styl, jakým byly psané a tak jsem je přeskakovala. Docela se bojím přečíst další knihu od stejné autorky, ale asi se ještě přemůžu.

knihovniceS
knihovniceS
29.01.2023 3 z 5

Rosiin sladký krámek snů
Román se prolíná ve dvou časových rovinách. V současnosti se odvíjí příběh pomocné zdravotní sestry Rosie, která jede na venkov, aby se postarala o pratetu Lili, aby jí pomohla prodat krámek s cukrovinkami a postarat se o přesun do domova pro seniory. Druhá časová rovina jsou vzpomínky Lili z válečných let. Rosie se domnívá, že pobyt na vesnici bude jen na pár dnů, ale opak je pravdou. Okolo Rosie se události hrnou jedna za druhou, pomáhá místnímu lékaři, snaží se uklidit krámek, obnovit prodej cukrovinek .... , a co se bude dít dál si přečtěte sami. Kniha se čte dobře, je to tak na 3 hvězdy.

KaMal
KaMal
19.12.2022 4 z 5

Pohodové čtení, místy humorné, hodně romantické, prostě přesně to, co lze od podobné knihy očekávat. A bavila mě víc než "čokoládový" příběh.

tinka1974
tinka1974
21.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Po delší době jsem měla chuť na nějakou oddechovku a tak jsem sáhla po dárku z předpředešlích Vánoc. A světe div se, příjemné čtení na dovolenou. Moc se mi líbilo, jak se Rosie dokázala změnit a přizpůsobit životu na vesnici. Ale to co mě opravdu dostalo, byla Lili. Celou knížku to vypadalo neopětovanou nešťastnou lásku a život v osamění. A až skoro na závěr se z toho vyklube půjčený Felix plus plná almara krásných šatů s poznámkou, že každý musíme mít nějakého koníčka. Tomu se budu smát ještě hodně dlouho

Toňula
Toňula
15.01.2022 4 z 5

První kniha této autorky a hned nadšení. Moc milé vyprávění o životě a všech jeho aspektech, sympatické hrdinky, humor,láska, zkrátka takový koktejl lidskosti ozvláštněný recepty na nezapomenutelné cukrovinky.

Marry123
Marry123
06.12.2021 5 z 5

Autorka Jenny Colganová, se mě rozhodla zruinovat. Třetí knížka od autorky a zase krása střídá nádheru. Dva příběhy v jedné knížce, jeden bohužel se smutným koncem. Plno sladkostí, malé drama, velká láska. Někde jsem četla že děj byl příliš předvídatelný a hlavní hrdinka je dost nesympatická ale kuš. Mě byla Rosie teda sympatická, a vlastně do poslední chvíle jsem si nebyla jistá tím kde a s kým skončí. Bylo to velmi milé počtení...

AlcaLou
AlcaLou
05.12.2021 4 z 5

Od této knihy jsem prakticky moc neočekávala. Vlastně jen milé, romantické a odpočinkové čtení. A to jsem také dostala. Ale co jsem nečekala, že mi kniha po přečtení bude ještě několik dní doznívat v hlavě. Díky příběhu Lillian. Ten knihu činí něčím víc než jen odpočinkovou červenou knihovnu. Moc se mi líbila.

Freedomova
Freedomova
29.11.2021 4 z 5

Třetí kniha od autorky Jenny Colgan, kterou jsem četla a opět milá a pohodová knížka. Ačkoli jsou všechny knížky ve velmi podobném stylu, přesto je každá něčím zajímavá a dokáže vtáhnout do děje. Rušivě na mně působilo prolínání aktuálního příběhu hrdinky s kurzívou psaným retrospektivním líčením příběhu lásky její tety, navíc v kombinaci s tučným písmem vytištěnými popisky různých druhů sladkostí. Chvílemi se mi nedařilo opět najít návaznost s původním příběhem, ale nakonec jsem si zvykla a informace o sladkostech vynechávala. Doporučuji k oddechovému čtení :-)

katynka78
katynka78
22.09.2021 3 z 5

Od Jenny Colganové byla tato kniha první, co jsem zkusila přečíst.
Vtáhlo mě to, protože i dějová linka s jejím povoláním zdravotní sestry mě bavila.
Moc se mi to líbilo, bylo to oddechové, milé, laskavé, plné lásky a i smutku, který občas osud přinese.
Ale i plné naděje, která se postupně stávala skutečností. A to přeci u takových romantických příběhů očekáváme. A tady jsme to dostali.
Fakt roztomilé.
Mě teda trošku vadí to hopsání mezi příběhem z minulosti a dějem v současnosti, ale zvykla jsem si.
Pro úsměv na tváři a lehké čtení doporučuju.

Ewwe
Ewwe
22.08.2021 5 z 5

Pohodové čtení do upršených dnů. Už jen to prostředí bylo krásné a ten popis sladkostí, to je hřích. Měla jsem pořád chuť na karamelky a všelijaké bonbóny. Hlavní postavy vhodně vybrané, dějové linky plynuly, romantika nechyběla.

NannyOgg24
NannyOgg24
22.08.2021 4 z 5

Kniha je místy veselá, vážná, romantická. Pěkně se čte. Správná letní oddechovka

Honey19
Honey19
20.05.2021 4 z 5

Super oddechovka. Romantický příběh, který mi svou zápletkou trošku připoměl film "Before I met you". Jediné co, tak mne nebavila dějová linka Lilian.
Bylo to bohužel i nebezpečné čtení :) - popisy sladkostí v krámku mě dělaly chutě :)

kotatkoz
kotatkoz
05.03.2021 2 z 5

Přiznávám, že jedna hvězdička je za Lilian, ta tomu dávala alespoň trochu šťávu, jinak mi to přislo jako vcelku nijaký naprosto předvídatelný román pro ženy, kterému něco navíc dávalo snad jen prostředí - ať už "staromódní" vesnice kdesi takřka mimo civilizaci nebo i samotný krámek. Rosie mi byla až nesympatická, níže uvedené srovnání s Bridget Jones je docela trefné. Prostě taková zastydlá puberťačka, která se dostává ať už omylem nebo i vlastním přičiněním do až absurdních nezáviděníhodných situací. Knížka snad nikoho neurazí, ale dle mého rozhodně nenadchne, velmi nenáročné čtení...

JointlieKat94
JointlieKat94
07.02.2021 5 z 5

Chtěla jsem dát hvězdičky 4, nakonec dávám plný počet, jelikož mě autorka vlastně vůbec nezklamala. Je to krásná, romantická oddechovka. I když, romantická..

Rosie žije ve zrychleném Londýně, má partnera, mají byt, mají práci, mamka se jí odstěhovala.. ale Rosie 8 let čeká, až jí partner požádá o ruku. Neděje se tak. Když jí zavolá mamka o pomoc pro tetičku Lilian, Rosie moc neváhá a na 4 týdny jede za Lilian do Liptonu, na venkov. Dát dohromady krámek s cukrovinkami a tetičku šoupnout do domova důchodců. Vždyť o nic nejde.. no ale v Liptonu najde klid. Tetičku má ráda a krámek si zamilovala. Tak jak to vyřeší?


Knížka se mi moc líbila. Gordon třeba vůbec. Nesnášela jsem ho a ženskejm se divim, že s něčim takovym můžou žít. Líbil se mi Lipton (když jsem u toho, uvařim si čaj). Líbil se mi klid. Venkov. Počasí. I lidi. Hlavně Edison. :)

Byla to moc hezká kniha. Stejně jako asi všechny autorčiny. :)

Martina1725
Martina1725
19.01.2021 5 z 5

Pohodová oddychovka, mezi textem se nachází pár receptů, některé možná vyzkouším.

Páájinka
Páájinka
06.10.2020 5 z 5

Milý příběh o ženě, která našla svůj život. Nebylo to přeslazené, místy i vtipné. Jsem ráda, že jsem si ji v knihovně podle obálky vzala.

Mychaela
Mychaela
07.09.2020 5 z 5

V rámci svého žánru se jedná o úžasnou záležitost!
Od začátku jsem od knihy raději nic moc neočekávala a snad právě díky tomu se mi odvděčila tím, že mě pobavila, odreagovala, některými hláškami rozesmála, rozněžnila a překvapivě i svým způsobem pošťouchla... Život má člověk jenom jeden a neměl by si žádnou příležitost nechat protéct mezi prsty... A když jde o lásku, platí to dvojnásob!
Nemluvě o úžasně vykresleném (dobře, asi dost zidealizovaném) životě na anglickém venkově... Hned bych se sbalila a utekla do Liptonu do krámku s cukrovinkami, achjo!

Shrnu to - krásná pohádka pro dospělé :-D