Okouzlená nocí

Okouzlená nocí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180038/bmid_revenanti-okouzlena-noci-Zo5-180038.jpg 4 133 38

Revenanti série

1. díl >

Šestnáctiletá Kate Mercierová žije poklidným, zcela normálním životem, dokud jí při nehodě nezemřou oba rodiče. Přestěhuje se i se starší sestrou do Paříže a před bolestí ze ztráty rodičů utíká do světa knih a pařížského umění. Pak ale potká Vincenta. Vzápětí však zjistí, že Vincent není obyčejný smrtelník, ale revenant – zvláštní bytost, jejímž údělem je bojovat proti zlým silám a nasazovat vlastní život pro záchranu lidstva. Kate se ocitá na osudové křižovatce – má se své lásky vzdát, nebo ji následovat?... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Motto
Originální název:

Die for Me , 2012


více info...

Přidat komentář

E.T.007
12.04.2024 4 z 5

Príjemná romantika doplnená fantasy linkou - za mňa fajn oddychovka.

ydnac
26.08.2021 3 z 5

Nejdříve chci říct, že kniha je označena jako pro děti a mládež, tomu přesně odpovídá a s tím jsem počítala :-)
Šestnáctiletá Kate má za sebou smrt rodičů, bydlí se sestrou u babičky a dědy a do jejího života vstupuje první opravdová láska.
Není to ovšem jen obyčejný hezký kluk, není totiž tak úplně živý...
Kdyby se ke mně kniha dostala v mých šestnácti, byla bych nadšená :-)
Pro mladé čtenářky je to hezky napsané, děj je jednoduchý, přečetla jsem ji za chviličku :-)
Na závěr chci pochválit obálku, ta se mi líbí moc :-)


Meginald
15.06.2020 5 z 5

Opět čtu již po několikáté a ještě mě neomrzelo.. Opravdu super kniha!

Kacennnka
09.11.2019 4 z 5

Je to takové Stmívání bez upírů ale z Paříže. Má to pár dobrých hlášek a boží vedlejší postavu.

lucygreen
07.08.2019 4 z 5

Dost se mi kniha líbila. Předčila moje ne moc vysoká očekávání a musím přiznat, že byla dost originální a hlavní hrdinku jsem si oblíbila. I vedlejší postavy byly velice sympatické a prostředí Paříže taky krásné :). Vztah hlavních postav byl takový čistý a příjemný pro čtenáře.

Myška789
07.05.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, hezky se četla, jen mi to připomínalo sérii Stmívání a děj mohl být o něco zajímavější, jinak to bylo skvělé.

janelka2
07.05.2019 5 z 5

Tak po dlouhé době dávám plný počet hvězdiček. Překvapuje mě některé vlažnější hodnocení. Rozhodně nespadám do kategorie mládež ale kniha se mi moc líbila. Láska jak trám, sympatické postavy, trochu akce a nechyběl ani humor. Druhý díl si nenechám ujít, snad bude také tak dobrý.

Annkag
19.07.2018 2 z 5

Nápad s revenantmi bol skvelý,na okamihy romantiky v knihách som si už zvykla-ani nie je nejako presladená.Ale dej tak trocha stagnoval,čakala som nejaký náčrt vāčšej akcie,napatia a tak sa stalo že kniha bola prečítaná za jeden večer a pokračovanie?Nie som si istá či po ňom siahnem...

MiraiYume
24.06.2018 3 z 5

No, tak předně - je to hlavně romance mezi neživým/oživlým a obyčejnou holkou potácející se mezi tragédií a snahou začít znovu žít. Celou knihu se prakticky nic neděje. Jediné, co se dozvídáme je, že se kolem utrápené, naprosto obyčejné holky, začíná motat překrásný kluk s překrásnými kamarády, který se do ní bezhlavě na první pohled zamiluje a co se nestane - ona se samozřejmě taky bezhlavě zamiluje. On jí neustále opakuje, jak je úžasná a skvělá, ačkoliv nic na těch víc jak dvě stě stranách to nic nenaznačuje. Pořád se o Kate mluví jako o té rozumné, předčasně vyspělé, ale drtivá většina jejího chování tomu nenasvědčuje. Vždyť ona pořád jen brečí anebo se bojí! Je to fakt k uzoufání! Vincent si mé sympatie získal snadněji, ale povětšinou se projevuje jako slídič a fanaticky zamilovaný kluk, i když duševně by měl být teda mnohem vyzrálejší. Celá ta jejich romantická linka (což je hlavní děj knihy, a je to vážně škoda) vyznívá neuvěřitelně, nevyzrále a prvoplánovaně. Je to zkrátka čtení pro velmi mladá děvčata. A přitom to mělo takový potenciál! Celou dobu jsem čekala, že se ten nápad s revenanty nějak rozjede, což se rozjelo. Na posledních cca. 20 stranách. Šílená škoda! Dala bych tak 2,5 hvězdičky. Ale protože mám dobrou náladu, zaokrouhluji nahoru ;-)

Ildi
18.01.2018 4 z 5

Nečítam takýto štýl knihy. Ale pre mňa príjemná zmena... niečo nové , niečo fantazy, ale romantika uchovaná :)

Nikoll2
17.12.2017 5 z 5

Kniha mě naprosto uchvátila!
Nikdy jsem žádnou knihu o revenantech nečetla, a proto mi kniha přišla velice zajímavá a ráda jsem se dozvěděla o další nadpřirozené bytosti.
Samotný děj byl poutavý, postavy jsem si velice oblíbila a kniha se prostě četla jedna báseň.
Určitě doporučuji přečíst! :)

Silmarien
19.10.2017 3 z 5

Čitateľný fantasy príbeh z mestského prostredia. Je tam všetko, čo poznáte z podobných príbehov - mladé pekné dievča (tu aj so staršou ešte krajšou sestrou) v náročnej životnej situácii po smrti rodičov začína žiť odznovu. Aby to nebolo zas také strašné, nasleduje presťahovanie z USA do mesta lásky -Paríža. Hlavná hrdinka má totiž po rodičoch príhodne francúzsky pôvod, vitálnych a bohémskych starých rodičov, žijúcich v starom arrondissemente v byte, kde majú obe dievčatá dosť miesta na svoje izby a zjavne aj dosť peňazí na večné vysedávanie v kaviarňach (alebo žúrovaní v kluboch). No a samozrejme je tu aj stretnutie s "osudovým" mužom, či skôr chlapcom, keďže hlavné postavy majú opäť od šestnásť do devätnásť rokov. No a osudový chlapec samozrejme nie je len obyčajný človek a Kate Beaumont Mercierová (skvelé originálne meno!) sa zaplieta do fantasy podsvetia Paríža.

Príbeh prvého dielu je inak pomerne jednoduchý, čitateľ sa väčšinu knihy dostáva do tohto nového sveta a zisťuje jeho zákonitosti (ktorým sa samozrejme hlavná hrdinka opäť v štýle "vyvolenosti a osudovej lásky" tak trochu vymyká).

Ale čítalo sa to dobre a zlupla som to za dve hodiny, takže hviezdy 3.

Dáduše
24.03.2017

Pro mou osobu odpočinková kniha. Mám celkem ráda fantasy, tedy proč ne revenanti. I když na mě trochu moc velká romantika....

Ailee
11.03.2017 4 z 5

Až na ten konec, kde samotný souboj byl zvzhledem k utženým zraněním poněkud... nerealistický, jsem se skvěle bavila. A to i přesto, že se až do samotného konce prakticky nic napínavého nebo akčního nedělo. Ale i tak jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Možná že právě svou "všední nevšedností" mě tak zaujala. Škoda, že poslendí díl série u nás nevyšel.

Andreanis
11.11.2016 4 z 5

I když snadno předvídatelný, je příběh této knihy velmi poutavý a uklidňující. Opravdu poctivé oddychové čtení :) Již se velmi těším na druhý díl :)
PS: Kde se sehnat takhle dokonalý chlap? :D

Davina
10.07.2016 3 z 5

Obálka je přenádherná, ale námět už není tak originální, jak bych si přála. Šlo o průměrný příběh, kde jsem dopředu očekávala snad úplně vše. Na léto je to oddychové čtení, které nenadchne ani neurazí.

Mark.
13.06.2016 5 z 5

A to má být jenom trilogie? První díl má velmi pěkný a čtivý "úvod" (totiž, celý první díl mi přišel jako úvod), je zde plno možností na pokračování, zatím bylo spíš seznamování s postavami, takže i když děj byl, a nedá se říct, že by nebyl zajímavý, ... ale schází trochu akce. Uvidím co bude dál :-)

dqenisa
17.03.2016 5 z 5

Skvele no nemuzu z toho. By la to pro me vitana zmena co se tyka tematu. Knizku jsem precetla behem par dnu. Doporucuji.

Dadula118
15.02.2016 2 z 5

knížka mě vůbec nebavila:-( námět je dobrý,ale to je asi všechno.Rozhovory mezi postavami,zezačátku zdlouhavé,na půl knížky, vysvětlování spojitostí...Je fakt,že je to určeno asi pro jinou věkovou kategorii:-) mladou a naivní:-D
za mě ne a do dalších díl se určitě pouštět nebudu

precisa
31.01.2016

Krásná kniha, kterou jsem zvládla za jeden den. Milé odpočinkové čtení, při kterém jsem se ponořila do příběhu, což mě nutilo číst a číst.

Autorovy další knížky

Amy Plum
americká, 1967
2013  81%Okouzlená nocí
2014  83%Políbená měsícem

Kniha Okouzlená nocí je v

Právě čtených1x
Přečtených182x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených23x
Knihotéce127x
Chystám se číst152x
Chci si koupit25x
dalších seznamech2x