Město mrtvých

Město mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262643/mid_mesto-mrtvych-1hD-262643.jpg 4 63 9

Resident Evil série

< 3. díl >

Leon Kennedy: energický, dychtivý policejní zelenáč se už těší, až začne nový život v Raccoon City. Nachází ale město podivně opuštěné – strašidelné večerní ticho narušuje jen občasný krok ve stínech a slabé, nadpozemské sténání něčeho poblíž… Claire Redfieldová: vynalézavá, ale bezstarostná mladší sestra Chrise Redfielda, jednoho z pohřešovaných bývalých členů zvláštní jednotky S.T.A.R.S. raccoonského policejního oddělení. Claire přijíždí do Raccoonu najít Chrise stůj co stůj, a také zjistit, co se doopravdy stalo tu noc, kdy bratrův tým vtrhl do odloučeného sídla hluboko v Raccoon Forest. Avšak to, co odhalí, vyvolá jen další otázky a také obavy o Chrisův osud… Tu noc se totiž z Raccoon City stává nekropole. V tajné laboratoři pod dříve rušnými ulicemi totiž zpackaný pokus Umbrella Corporation o vyzvednutí ničivé mutagenní zbraně odstartoval strašlivou virovou epidemii, která proměnila každého muže, ženu a dítě ve městě v oživlou mrtvolu. A všechny mají hlad. Claire a Leon mají jedinou šanci na záchranu: dostat se na místní policejní stanici a najít způsob, jak uniknout. Na místním okrsku ale vyhledali úkryt i jiní lidé a ne všichni jsou na stejné straně…... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

City of the Dead , 1999


více info...

Přidat komentář

yaoiyuri
12.01.2020 4 z 5

Upřímně, na tenhle díl jsem se z celé série těšila nejvíc. Proč? Protože Leon.

Vyprávění se mi zdá lépe vystavěno než v prvním díle. Dost za to může prostředí, ve kterém se tentokrát boj o přežití odehrává, protože celé město dává mnohem víc možností než jeden podivný dům uprostřed lesů. Konečně jsou pořádně vylíčené souboje s bossy. A postavy se nám tentokrát začaly „křenit“ až někdy od strany 126 (nikdy bych nečekala, že se na tohle slovo stanu alergická, ale v překladu téhle série je až nemístně nadužívané, jak kdyby neexistovala žádná synonyma).

Díky bohu (vlastně díky Adě) jsme byli „ochuzeni“ o nekonečné pobíhání labyrintem policejní stanice na cestě za klíči, šílenými hádankami a kdoví čím ještě – protože něco, co funguje ve hře, v knize fungovat nemusí (a jak ukázal první díl, ani moc nefunguje). Těšila jsem se na víc „Mr X gon give it to ya“ momentů, ale to je tím, že jsem rozmlsaná z remaku. Škoda, že na něj Leon vůbec nenarazil. A velitel Irons uchuchúúú… to bylo maso.

PS. C´mon guys, proč má japonské vydání má na obálce sexouše Leona v uniformě a my nechutný zombie… kde je spravedlnost?

Mirin1349
09.04.2019 5 z 5

Opět musím smeknout před autorkou. Příběh vás vtáhne a nepustí, dokud vás nevyplivne úplně vyšťavené zpátky na denní světlo. Plný počet dávám za naprosto skvělé převedení hry do psané podoby. Na druhou stranu si nejsem jistá, jak moc by dílo bodovalo u čtenáře, který herní sérii nezná. Každopádně už se těším na další díly, co na mě čekají v knihovně.


DarthSoren
22.02.2019 5 z 5

Město mrtvých přináší po poněkud vlažnější dvojce (Caliban Cove) do příběhu RE nové postavy, které se díky druhé videohře těší už řádku let mimořádné oblibě. Ano, do Raccoon city přicházejí Leonek a Claire. Nicméně 5 hvězdiček nedávám Městu mrtvých jenom kvůli postavám, ale i kvůli příběhu, jenž sice kopíruje svou (mimořádně zdařilou) videoherní předlohu, vzdává ji ovšem svým provedením patřičný hold a autorka jakoby se po nevýrazném příběhu druhé knihy opět probudila a pálila na čtenáře ostrými z M249-tky. Nové postavy, nová monstra, nový typ viru, nová odhalení a ještě mnohem víc ve velice akčném provedení. Pořád se totiž něco dejě a ani jediná stránka vás nenechá oddechnout. Zamrzí jenom menší, resp. méně výrazný zbraňový arzenál, ale na druhou stranu Leonek ukazuje že i bez RPGček a samopalů, s poměrně malým kašpárkem (Desert Eagle) se dá sehrat grandiózní divadlo.

dobroslav9182
15.08.2017 4 z 5

Do světel reflektorů opět vstupují nové postavy - Leon Kennedy a Claire Redfieldová. Jeden přijíždí do města za novou prací, ten druhý za ztraceným bratrem. Oba ale zažijí největší překvapení svých životů. Uvítací výbor Raccoon city totiž docela zapáchá, je poměrně nemluvný a má pořád hlad. Nebudou to ale donuty z místní pekárny na které se všichni tak těší...
V třetím díle se opět vracíme do Raccoon city, které už se ani trochu nepodobá tomu idylickému městečku, kterým dříve bývalo. Oproti předešlému dílu přibylo akce, ubylo hádanek a opět se rozrostla škála monster. Tentokrát dokonce i o ten druh monster, které nevznikly působením žádného z -virů. Stephani opět zvládla vytvořit velice čtivý díl série a dokázala, že i potřetí zvládne zpracovat tu samou látku opět novým způsobem. Jen doufám, že jí talent vydrží i u čtvrtého a pátého dílu :-)

Nelíísek
15.06.2017 3 z 5

Rozhodně lepší než druhý díl, na první to ale nemá. O tento žánr moc zájem nemám ale nikdy neodolám dalšímu dílu, který se na mě směje Jokerovským úsměvem z poličky v knihovně. Určitě se u tohohle dílů nezastavím a šáhnu i po čtvrtém s otázkou „Tak jaké šílenosti zase vymysleli?“

Tigergirl
29.09.2016 5 z 5

Tuto knihu hodnotím až po přečtení čtvrtého dílů a musím říct, že 1 a 3 byla nejlepší. Celkově hodnotím první a třetí díl jako nejlepší (možná ten první je úplně nej :), následuje čtvrtý a poslední je druhý díl. Děj v této knize byl opravdu napínavý a rychle mě vtáhl do děje. Líbí se mi zombie a nestvůry, hlavně oceňuji popis vůni a pachů, které si ve filmu či hře jen těžko domyslíte či představíte :) Každopádně je celá série velmi chytlavá a super napsaná :) Doporučuji :)

acul.p
08.01.2016 5 z 5

Srovnatelně dobrá s prvním dílem, takže po slabší dvojce příjemné překvapení :)

Nýdnol
11.11.2015 3 z 5

Po Caliban Cove se S.D. Perry vrací k ději dle hry. Konspirace Umbrella, která se držela prvního dílu jde Město mrtvých podle scenáře Resident Evil 2. Tento má oproti prvnímu dílu však jednu nevýhodu a to tu, že scénář je pevně daný a nenabízí možnosti volby. Proto jsem očekával, že tato kniha se bude událostmi pouze inspirovat, ne však, že bude herní scénář čistě kopírovat. Kdo hrál hru, musí potvrdit, že příběh se od hry prakticky neliší. Navíc je tu spousta pasáží, které se z hry daly využít podstatně lépe. Bestiář, arsenál zbraní, sebrané spisy, puzzly jsou zde hodně oškudlené. Konspirace Umbrella dosytosti tyto prvky využila k přetvoření residentovské atmosféry do knihy. Město mrtvých se soustředí výhradně na postavy a ostatní prvky tím proto hodně trpí. Pro mě zklamání, doufám, že další díl bude zajímavější.

Terva
31.10.2015 4 z 5

Noční můra se vrací. Umbrella je opět strůjcem pekla. Tentokráte se vracíme do Raccoon City, pod jehož základy si Umbralla vestavěla podzemní výzkumné laboratoře. Ve městě i pod městem se potkávají různí lidé, kteří do města přijeli každý z jiného důvodu. Poznáváme tak novopečeného nového Raccoonského policistu Leona a jeho první pracovní den v tomto Městěš mrtvých, Clairu, která hledá svého bratra Chrise Redfielda a v neposlední řadě poznáme i záhadnou Adu. Příběh se naštěstí vrátil do svých původních kořenů a pryč je odnož nazvaná Caliban Cove, která mě moc nenadchla. Vrací se i surovost, napětí a samolitr i T a G-Virusy. Vítejte v Raccoon City a dávejte si pozor na věci, které by vás mohli sledovat. Jsou tu nádherné momenty ne nepodobné sérii Vetřelec, spousty mrtvol, kupa zombie a hlavně touha dojít ke svému cíli. Každý má však jiný cíl. Malá ochutnávka: Poprvé od chvíle, co dorazila do Raccoonu, poprvé v životě, byla tak šokovaná, že ji ani nenapadlo zareagovat. Parazitická bestie, která se prožírá hrudníky svých obětí, jako něco ze sci-fi filmu............... Tento příběh se mi zatím z celé série líbil nejvíc. Je krásně surový a akční. Ano, hrál jsem i hru na Play station a tak hodnotím i podle věrohodnosti obsahu. Nejvíce jsem byl spokojen u scény s krokodýlem - byla parádní. A kdo hrál hru, ví o čem mluvím. Kdo nehrál, bude překvapen. CITÁT - Ať to funguje, ve filmech to vždycky funguje............ Na mé straně poklidného domova je velká spokojenost. Není sice na 100%, ale čtyři hvězdy si to určitě zaslouží. A už teď jsem natěšen na další příběh, který vyjde pod názvem "Podzemí".