Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky

Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125296/bmid_rebel-osobni-zpoved-tomase-repky-nms-125296.jpg 3 83 13

Osobní zpověď jednoho z nejlepších českých fotbalistů posledních dvaceti let. Blikance a plivance v životě i na hřišti a všechno o mimořádné kontroverzní osobnosti Tomáše Řepky.

Přidat komentář

Kosta96
02.02.2024 3 z 5

První kniha kapitána Sparty, rebela, buřiče a muže se samými blikanci. Není to špatné čtení, ale existují i lepší autobiografie. Obzvlášť sparťanští fanoušci si mohou přečíst zajímavější knihy o jejich klubu nebo jeho hráčích.

potok
09.01.2024

Je to Rebel!


Karoley
02.01.2022 3 z 5

Můj bratr jakožto velký Sparťan měl na základce referát na tuto knihu, tak jsem si ji musela také přečíst, abych mu to mohla napsat ;)) Pro fanoušky určitě zajímavé čtivo.

kyssling
31.03.2021 3 z 5

Celkem čtivé memoáry, čekal jsem trochu více zajímavostí ze zákulisí, také musí vše člověk brát s rezervou ...

n.ezn.amy
02.04.2020 5 z 5

Člověk opředený skandály a problémy, které si způsobil svým chováním a jednáním. Tento člověk nenechá nikoho chladným a podle mého názoru má na něj každý svůj jednoznačný názor ač kladný či záporný. Ale pro mě bude navždy jedním z nejlepších českých obránců a hlavně legenda nejslavnějšího klubu světa pražské Sparty, se kterým jsem se nejednou měl čest potkat a který se vždy choval slušně a ochotně.

Venda32
07.01.2020 3 z 5

Řepku buď rádi máte nebo ne. Já patřím do druhé skupiny. To však nestojí v cestě si přečíst životopis úspěšného sportovce, to popřít nejde. A to kniha nabízí. Možná bych čekal ještě více zážítků.

Venda32
02.01.2020 3 z 5

První z několika Řepkových biografií. Nemám srovnání s ostatními, myslím, že psát biografii po jednom roce, dvou letech od sebe je divný a spíš jde o snahu vydělat, co nejvíc. Zpátky k Rebelovi. Fotbalový fanoušek si v kapitolách z Řepkovy sportovní kariéry vždy něco najde.

Hopicek495
25.10.2016 5 z 5

Kniha mě prostě bavila. I z toho důvodu, že mám rád Spartu a Tomáše Řepku. Byl jsem zvědavý, s čím vyjde na povrch. Ani chvilku mě kniha nenudila, byl to prostě ten jeho "styl". Klidně bych si ji přečetl znovu. Za mě palec nahoru.

jprst
03.07.2016 3 z 5

Zajímavé čtení s celou řadou zajímavostí z pozadí velkého fotbalu. Řepka o mnoha z nich hovoří zcela otevřeně, což odpovídá jeho povaze, často mu chybí soudnost a jeho hodnocení je hodně subjektivní, ale to jeho fotbalovým fandům rozhodně nevadí. A také to nijak nesnižuje skutečnost, že byl výraznou fotbalovou osobností a o tom ta kniha především je.

Eidalon
29.04.2014 3 z 5

Kniha je osobní zpoveďí profesionálního fotbalisty Tomáše Řepky, který se v minulosti stal mnohokrát terčem medií pro svojí kontroverzní a výbušnou povahu, jenž ventiloval jak na hřišti, tak mimo něj. Vyprávění zpracoval a literárně zaznamenal pan Karel Felt.

Na hřišti to byl především tvrdý a nekompromisní obránce, velebovaný fanoušky a stranou, za kterou hrál a naopak tvrdě kritizovaný ostatními protihráči či fanoušky jiných klubů. Svou tvrdost si nenechal vzít a do protihráčů „zajížděl“ vždy na hranici pravidel. Patřil k hráčům s největším počtem žlutých a červených karet u nás, své chování nezměnil ani ve svém zahraničním angažmá. Mnohdy zcela zbytečně oslabil svůj klub a sebral tak naději na lepší výsledek v daném zápase.

Tomáš Řepka patřil ke sportovcům, kteří byli vždy dostatečně vidět a slyšet. Jak sám Tomáš připouští, hlavním důvodem je jeho povahový rys – říkat věci na plno – bez diplomatických úhybných manévrů, říkat je otevřeně padni komu padni a pak jeho sklon se nechat mnohdy zbytečně vyprovokovat.

O celé řadě jeho počinů, průserů a momentů v kariéře se v knize dočtete z úhlu pohledu samotného aktéra, dozvíte se řadu zákulisních doplňujících informací, nahlédnete pod pokličku profesionálního života vrcholového fotbalisty a to jak v českých tak zahraničních klubech. Dočtete se o praktikách, o který se na veřejnosti moc neví, srovnání života v českém či zahraničním angažmá.

Kniha má spousty zajímavých fotografií, je rozdělena do kapitol a logických celků a po jejím přečtení získáte ucelenější obrázek o postavě a životě Tomáše Řepky. Dílko je doplněno o statistiky, kapitoly s událostmi v jednotlivých klubech, popisování vztahu Tomáše k řadě spoluhráčů, funkcionářům či rozhodčím.

Speciálními kapitolami je česká reprezentace a Tomášovo působení v ní či Tomášovi záliby v ženách a krásných autech včetně změny partnerky po dlouhé řadě let manželského života.

Jazyk knihy je lidový a autentický, kniha má spoustu fotek a faktografických údajů. Je zpověďí fotbalisty, který to u médií a především bulváru neměl jednoduché a touto knihou chce vše uvést tak trochu na pravou míru . . .

Kniha není nijak vyjímečná, ale určitě svým obsahem přispívá k dojasnění o chování a charakteru jedné z českých ikon fotbalového světa devadesátých let a období první dekády nového tisíciletí.

V těchto dnech (03/2014) vychází její pokračování – Rebel - Neuhnu, které má hlouběji jít do Tomášova soukromí i do informací, které je lépe nevědět a znát . . .

Do jaké míry je kniha autentická si musí každý posoudit již sám, vše má vždy dva úhly pohledu, dle mne je Tomáš samorost, který si za většinu věcí může sám, ale byl uznávaný a vydělal peníze o kterých se většině z nás ani nezdá, takže . . .

rtesarova88
11.05.2013 5 z 5

Doporučuji přečíst všem, kteří Tomáše z nějakého důvodu za všechno odsuzují!! Podle mě je skvělý fotbalista a také člověk.

Mufka
11.09.2012 4 z 5

Zajímavý pohled z druhé strany - holt není všechno jen bílé nebo černé a negativní obraz, který si Řepka sám, ale i pomocí médií, vytvořil, nebude zase tak negativní :-) Stojí za to si to přečíst a popřemýšlet nad "barvami".

KubaKJ
26.08.2012 5 z 5

Parádní čtení. Žádné vymlouvání ani sebekontrola. Prostě pravda. Po přečtení téhle knížky většina lidí názor na Tomáše změní. Ať si každý říká, co chce, ale je to jeden z nejlepších fotbalistů nové éry a reprezentace udělala chybu, že ho nevzala!

Štítky knihy

Sparta (fotbal)

Autoři knihy

Karel Felt
česká, 1957
Tomáš Řepka
česká, 1974

Kniha Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky je v

Právě čtených1x
Přečtených110x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce42x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x