Chladnokrevný ničema

Chladnokrevný ničema https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324646/bmid_chladnokrevny-nicema-xQj-324646.jpg 4 495 87

Devon Ravenel, nejúchvatnější a nejničemnější zhýralec v Londýně, právě zdědil hraběcí titul. K vysokému společenskému postavení však patří i nepříjemné povinnosti… a nejedno překvapení. Panství je zadlužené a dům dosud obývají tři neviňátka, sestry nebožtíka hraběte… a také Kathleen, lady Trenearová, krásná mladá vdova, jejíž inteligence a odhodlání z ní činí Devonova rovnocenného soupeře.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Cold-Hearted Rake , 2015


více info...

Přidat komentář
bezzink
bezzink
06.02.2024 4 z 5

Nemam co vytknout. Bavilo me to. Lisa je skoro vzdycky sazka na jistotu. :)

Damonka12
Damonka12
25.12.2023 4 z 5

Autorku mám hrozně ráda, její knihy jsou to, co potřebuju, když chci číst historickou romanci, která mě bude bavit od začátku do konce.


Senza Jenka
Senza Jenka
04.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Žili byli dva bratři. Namyšlení, sebestřední flákači, kterým záleželo jen na vlastním prospěchu. Jednoho dne ten starší z nich zdědil titul a spoustu povinností, které nechtěl a mávnutím čarovného proutku se z něj stal zodpovědný vlastník panství, citlivý správce naslouchající svým nájemcům. Jeho mladší bratr alkoholik přestal nasávat, šel do sebe, objevil lásku k zemědělství a úctu ke všemu živému.
Neurotická vdova našla zalíbení v novém hraběti, a erotika se stala náplní jejího života, kdekoliv, kdykoliv.
Staršího z bratrů, nyní hraběte, postihla série šťastných náhod - přežil útok železného draka, zachránil pannu (před panenstvím) a našel poklad - tedy přivinul k hrudi milovanou vdovu a... zazvonil zvonec, pohádky byl konec (pokračování v druhém díle).

Uff - vím, že červená knihovna jsou pohádky, ale tahle kniha je hodně mimo uvěřitelnou sféru. Ravenelovci jsou vzteklí a sobečtí, Kathleen jim - minimálně v té vzteklosti - ovšem zdárně sekunduje (nejdřív vyvádí, pak se teprve ptá). Dvojčatům je 19, ale chovají se na 12.
A přiznávám - nemám ráda imperativy typu - jsi vzrušená, takže mě chceš! Tělo nemusí být vždy v souladu s hlavou a tohle v mých očích prostě hraničí s obtěžováním.
Pár vtipných glos a Hamlet to sice vylepšili, ale bohužel ne dost.

malýčtenář
malýčtenář
06.06.2023 4 z 5

Takové pěkné oddechové čtení, trochu zápletky, trochu romantiky. Kniha na pohodu. Asi se pustím do dalšího dílu, ať vím jak vše dopadne.

Fidibus
Fidibus
06.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Sice je to červená knihovna, ale s příběhem a vtipem. Mladý hrabě si dosud jen užíval života a teď neví, co se zděděným panstvím a ženami, které tam zbyly. Chce ho prodat, ale nakonec mu to nedá a snaží se ho zachránit. Zároveň se sbližuje s mladou vdovou, která se cítí vinna na smrti exhraběte, a zároveň bojuje za panství a svou svobodu. Tři sestry by potřebovaly do společnosti a najít si ženichy, tu nejstarší Devon nakonec zasnoubí s majitelem obchodního domu, ale... o tom další díl.
Některé scény jsou vtipné, hlavně dvojčata působí jako uragán. A mezi Devonem a Kathleen to jiskří.
Těším se na pokračování.

Jessybelle
Jessybelle
21.01.2023 4 z 5

Oddychové čtení, romantika se špetkou erotiky. Pěkné nastínění dalšího dílu. Tuším, že mnohé to navnadí k jeho přečtení. Já jsem rozhodně mezi nimi.

evismaior
evismaior
03.10.2022 4 z 5

75% - V rámci žánru eroticky laděné historické romance tohle dílko přívrženkyně žánru rozhodně nezklame a za sebe mohu říct, že mi čtení prvního dílu z cyklu Ravenelovi přišlo mnohem zábavnější než prvního dílu Bridgertonových, kteří ve srovnání s mnohem propracovanějším scénářem seriálu vycházeli dost jednoduše a nezáživně - myslím, že kdyby se nějaká televize chopila této knížky, nemuseli by si zdaleka vymyslet 80 % příběhu jako u Bridgertonových, protože tady je děj vcelku barvitý už sám o sobě. Samozřejmě musí čtenář už od počátku sladit svá očekávání s autorčiným vnímáním společnosti poslední čtvrtiny 19. století - já si třeba neumím představit, že by slušně vychovaná dívka a toho času vdova takhle rychle podlehla (a že se svůdník zas nemusel podle mě až tak moc snažit). Natož abych popustila fantazii do té míry, abych uvěřila v zázračnou proměnu dvou povalečů v zodpovědné muže schopné se najednou osudově zamilovat pomalu na život a na smrt. No ale tak už to koneckonců v tomto typu literatury chodí a my ženy si podle všeho rády představujeme, že svým osobním kouzlem a silou charakteru a morálních zásad dokážeme napravit i toho nejhoršího bad guye bez ohledu na to, jak velká iluze to je. Kromě vývoje vztahu mezi Kathleen a Devonem a načrtnutím jeho bratra Westa, jakož i dvojčat Pandory a Cassandry, se mi navíc líbila i počínající dějová linka mezi sestřenicí Helen a obchodníkem Winterbornem, pročež nebudu váhat a hned sáhnu po dalším dílu. K filozofickým úvahám o smyslu života člověka sice tahle literatura nepřiměje, ale na dobu nemoci a sníženého vnímání je ideální :-)

sebemi
sebemi
28.05.2022 4 z 5

Fajnové počtení. Lehce a rychle se čte, mylord a lady mají skvělou chemii, celá domácnost mě bavila, romantika, erotika, doporučuji.

Bergerac16
Bergerac16
23.04.2022 5 z 5

Necitlivě přeložený název – Devon nebyl ničema, ale spíš hejsek/prostopášník, „a rake“ jak je v originále. Chladnokrevný ale byl, rozhodl se porvat o rodové dědictví, o budoucnost pro sebe i bratra Westa. Ale krásně cynicky dokázal uplakané Kathleen říct, že její hruď je pouze skrovná (scéna ve stájích), nebo ať přestane předstírat, že Thea oplakává, a sundá ten „hromský vdovský hlavokryt“. Naprosto negentlemansky se baví při scéně s vanou a západkou na dveřích.
Chemie obou hrdinů prostě funguje, jejich dialogy jsou svěží a sexy. Oba „drží pozice“, Kathleen rozhodnutá se citově neangažovat u protějšku, který není stvořený pro manželství. Oba mě moc bavili.
Sblížení Helen a Rhyse je taky znázorněno originálně, Rhys by ji k sobě nikdy nepustil, kdyby mu nebylo tak zle - Helen by nikdy nedokázala být komunikativní, kdyby se nestala Rhysovou ošetřovatelkou. Za žádných jiných okolností si neumím představit, jak by k sobě tihle hrdinové našli zalíbení. Helen nezvyklá se projevovat, velkoryse respektující Rhysovo chování, on syrově nebezpečný a vlastně trochu zamindrákovaný. Krásně rozehrané pro druhý díl…

pat4157
pat4157
14.04.2022 5 z 5

Potěšilo a moc . Pět hvězdiček.

Nikei
Nikei
22.01.2022 3 z 5

Chladnokrevný ničema je lehký, nenáročný, odpočinkový románek. Ideální pro čtenáře, kteří potřebují na chvíli vypnout, nebo mají rádi červenou knihovnu. Souhlasím s předchozím komentářem, že název úplně nesedí, Devon se rozhodně nechoval jako největší zhýralec a ničema v Londýně, naopak byl slušný a inteligentní. Jinak se knížka dobře četla a děj nikde neváznul.

haWranka
haWranka
16.08.2021 3 z 5

Velmi sympatická romance, která se četla sama. Jen jsem trochu nepochopila, proč by měl být Devon chladnokrevný ničema, byl to milý sympaťák. Bavily mě i osudy ostatních členů rodiny, takže si ráda přečtu pokračování.

Jass
Jass
11.07.2021 4 z 5

Tentokrát jsem si zvládla přečíst první díl před druhým a užila jsem si je ještě více než poprvé! Kathleen s Devonem mám vlastně hrozně ráda. Historické romance, které píšou o muži, který musí... násilně potlačovat neuvěřitelně silné touhy, které vzhledem k hrdince má mě obvykle neskutečně iritují. Stavějí hrdiny do role jakýchsi hrdinů, za to, že hlavní hrdinku neznásilnili, případně ospravedlňují sexuální styk, na který hrdinka ještě není připravená (ano, dívám se na tebe Vikomt, který mě miloval). Ale tahle kniha to dělá skutečně dobře, protože Devon skutečně dává Kathleen prostor, který potřebuje. Nebo alespoň většinu... A... to je vážně sexy XD Když se jí na začátku nenápadně ptá, jak dlouho, že vdovy musí držet smutek a pak ji skutečně nechá skoro půl roku na pokoji... Přiznávám, že to ve mně vzbudilo přesně ty emoce, které autorka zřejmě zamýšlela.

“Those aren't my favorite," Helen admitted. "But I hope to love them someday. Sometimes one must love something before it becomes lovable.”

Nechápejte mě špatně, Kathleen mám taky ráda, rozhodně je z těch dvou rozumnější, ale Devon (spolu s Westem) má tak krásný vývoj charakteru. Obzvlášť, když se na to díváte ve světle pozdějších knih, kde vidíte, jak o svoji rodinu pečuje... a srovnáte to s osobou, kterou byl na začátku téhle... *chef's kiss* zkrátka krása.
Navíc je celý tenhle díl úžasně rodinný a na to já si potrpím. West patří mezi moje nejoblíbenější postavy série, dvojčata jsou zkrátka geniální a navíc dostaneme začátek romance mezi Helen a Rhysem a... zkrátka naprosto skvělé. Zvyšuji hodnocení :D

"Pro gentlemana musí být těžké sehnat peníze bez práce," poznamenala Pandora. "zvlášť, když se o totéž snaží všichni zločinci."

katkaq
katkaq
23.03.2021 3 z 5

Odpočinková červená knihovna. Nenáročné na čtení a přesně to, co jsem od Kleypas očekávala. Našlo by se tam tak 60 stran, které bych vytrhla a knize by to možná prospělo. Kupodivu se mojí oblíbenou postavou nestal hrabě, ale jeho bratr, takže už vím, kterou knihu z téhle série si vyberu pro další čtení.

Alíša236
Alíša236
15.03.2021 5 z 5

Tohle je boží vymývárna mozku. Když už máte všeho dost a chcete jen něco nenáročného na čtení, co není úplně pitomé, je to milostné a zároveň jemně vtipné. Dostala jsem přesně to co jsem očekávala a díky za to.
Určitě ale doporučuji těm, kteří tento typ literatury mají rádi, není to nic pro ty kteří hledají náročnou literaturu, skvěle vystavěný příběh, hluboké sociologické sondy...

zinon
zinon
10.03.2021 5 z 5

Kniha od Kleypas je vždycky sázka na jistotu a ani teď nezklamala.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
03.03.2021 5 z 5

Hlavná postava tohto romantického príbehu je Devon, ktorý sa zaprisahá, že urobí všetko pre to, aby mu Kathleen patrila.
Kathleen sa zase márne bráni jeho prefíkanému zvádzaniu.
Kniha je výborne napísaná, ľahkko sa číta, je na jedno prečítanie, netrpezlivo som čakala ako sa príbeh skončí (samozrejme vždy láska zvíťazí :) ). Mám rada romantické príbehy tejto autorky, odporúčam prečítať všetkým, ktorí majú radi takýto žáner.
ODPORÚČAM❤

Aduša2603
Aduša2603
06.02.2021 5 z 5

Milujem túto sériu. Kniha splnila moje očakávania, romantika a humor. :)

Pralinka1910
Pralinka1910
13.12.2020 4 z 5

Celá série začíná tímto dílem - což nevěda- jsem jej cetla jako předposlední, ale nijak mi to nevadilo a jsem spokojena.

Aracely
Aracely
10.10.2020 5 z 5

Tuto sérii jsem si zamilovala a dávejte si pozor, je vysoce návyková! Čtu dnem a nocí až jsem zdolala všechny díly. Skončila jsem se zarudlýma očima a sotva mžourám. Díky bohu že poslední díl o Cassandře ještě nevyšel :-D.

Dlouho jsem nečetla tak povedenou sérii, okamžitě jsem si zamilovala všechny postavy. Všechny ženy i muže. Tady poznáváme mnoho vedlejších osob, které mají své samostatné díly, ale zároveň nás po celou dobu četby provází i hrdinové z prvních dílů. To je velice milé a já hltala opravdu díl za dílem. Nedokázala jsem přestat. Kathleen a její 3 svěřenkyně, Helen a dvojčata Pandora a Cassandra.
Postupně poznáváme jejich osudy.
Samozřejmě i Devona a jeho zhýralého bratra Westa.

Není zde co vytknout, dala bych klidně 10*!

Užijte si všechny díly a já si trochu odpočinu než vyjde poslední díl, na který se taky moc těším!