Punisher: Vítej zpátky, Franku část 1

Punisher: Vítej zpátky, Franku část 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264959/bmid_punisher-vitej-zpatky-franku-cast-1-FUl-264959.jpg 4 85 16

Frank Castle, alias Punisher, se vrací do New Yorku a je připravený pokračovat ve svém neúnavném boji proti organizovanému zločinu. Postupně likviduje jednoho kriminálníka za druhým a chystá se zaútočit na nechvalně proslulou rodinu Gnucciových. Připravte se na pořádnou dávku té nejkvalitnější krvavé spravedlnosti.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Punisher: Welcome Back, Frank Part 1 , 2004


více info...

ludek.n
ludek.n
06.02.2024 4 z 5

„Vítej zpátky, Franku. Zpátky do světa vrahů, znásilňovačů, magorů, úchylů. Každou minutu čerstvý značkový zlo, pořád nový a nový druhy, chrlený mezi lidi rychlostí myšlenky...“ Garth Ennis přivádí cynického a nelítostného Franka „Punishera“ Castla zpátky do zkaženého New Yorku, aby přinesl zhoubu všem nekalým živlům, kterých je město plné. Už to není o pomstě za zmařené životy jeho rodiny, o etice samozvané spravedlnosti či čemkoli jiném hlubokomyslném, už je to jen a prostě o zabíjení! Bez morálky, bez lítosti, bez jediného zaváhání. Dokonce ani Daredevil, muž beze strachu, nedokáže zabránit Frankovi udělat to, co si usmyslel. Garth Ennis vypráví hrubozrnný, přímočarý příběh, který se na nic a na nikoho neohlíží. Jeho zničující jízda šesti sešity je posetá mrtvolami od začátku do konce a zdá se, že se nikdy nezastaví. Na nějaké úlitby bohům a citlivým duším rovnou zapomeňte, tohle je možná ten nejdrsnější New York, jaký kdy poznáte. Už od první stránky jsem věděl, že se mi tenhle komiks bude líbit a nemýlil jsem se (alespoň ne moc). Výtvarník Steve Dillon k tomu přispěl svým dílem. Jeho kresby jsou skvělé, a hádám, že se při nich bavil stejně jako Garth Ennis, když vymýšlel pro toto dílko zápletku.

BrooksWasHere
BrooksWasHere
14.06.2023 5 z 5

Výborná komiksová oddychovka s perfektne ostrým scenárom a nadupaným príbehom.

Prvý Ennisov Punisher, ktorého som čítal ma veľmi slušne prekvapil - celý tento komiks pekne odsýpa a ani chvíľu sa pri ňom človek nenudí, postavy sú vykreslené úplne parádne a (na moje prekvapenie) pôsobia aj celkom uveriteľne.
Najmenej uveriteľná kapitola bola pravdepodobne tá v zoo, kvôli ktorej je môj celkový dojem z tohto Punishera o trochu slabší...

Najväčší problém som však mal s mierne "detským" štýlom kresby, ktorý sa mi, k drsnému scenáru spočiatku ani trochu nehodil, ale po čase som si naň už viac-menej zvykol.

Dávam 85 %, som zvedavý, ako bude tento príbeh pokračovať...


Luigi1
Luigi1
16.05.2023 5 z 5

Pomalý rozjezd,ale pak už to šlo

Deimos
Deimos
22.02.2023 5 z 5

Klidně mohlo být i delší, protože se to četlo fantasticky. Krásná, moderní a stylová kresba dotváří drsný děj, a to takový, jaký jsem ještě v žádném jiném zpracování neviděl/nečetl. Perfektně vytvořené a napsané záporáky si Pusnisher maže na chleba, vůbec se s nimi nepárá, slušně řečeno, a dosti brutálně s nimi zachází. Jestli míváte taky ten radostný pocit, když hrdina vyhrává a mafiánský boss zuří, tak budete chrochtat blahem.

"Nasaďte na něj úplně všechny. Stopněte veškeré akce a začněte ho hledat. Otočte každý kámen ve městě, dokud neobjevíte ten pod který zalezl. Heslo zní Vendetta. Vypisuji deset miliónu dolarů za hlavu toho zvířete co mi to udělalo"

"Vy vy chcete, aby jsme sejmuli toho medvěda"
"Ne Punishera"
"Jo tak"

Podobných dialogů je v knize více a já se neuvěřitelně skvěle bavil. Možná mi tu chybí nějaký zapamatovatelnější příběh nebo zápletka, i tak ale musím hodnotit vysoko. (96%)

Milten
Milten
22.04.2021 4 z 5

Punisher je bojovník se zlem a jeho sluhy, který řeší kriminalitu pomocí drsnějších metod. Vydal se na cestu, která je krvavá a nekompromisní. Slibný rozjezd, těším se na pokračovaní.

Ivan Kučera
Ivan Kučera
23.02.2021 4 z 5

„Punisher není člověk. Je to přírodní síla.“ Zo začiatku som z toho mal zmiešané pocity. Drsný scenár Gartha Ennisona (Ghost Rider: Cesta do zatracení, Spider-Man: Pavučina) plný vrážd vs. „detská“ kresba Stevea Dillona (Preacher, Skalpy 9: Zatni pěsti). K takto poňatému príbehu sa hodila skôr kresba v štýle, v akom nakreslil realistickú obálku Timothy Bradstreet (Vetřelci Omnibus 4, Hellblazer). Ale je pravdou, že som si na ňu pomerne rýchlo zvykol a potom som si užíval jazdu. Punisher je fantastická postava, na nič sa nehral, išiel priamo (možno až príliš?) k cieľu svojej cesty a šlo o ostrého týpka, ktorého síce bolo možné sem-tam trafiť, ale napriek tomu ste nadobudli presvedčenie, že mu nič nehrozí a je len otázka času, kedy to jeho protivníci schytajú. Páčila sa mi aj vedľajšia dejová linka so samozvanými pomstiteľmi. Uvidíme, aká bude druhá polovica, ale prvá je s prižmúrenými očami na 4*.

trudoš
trudoš
29.03.2020 5 z 5

Mé první setkání s Punisherem proběhlo v roce 2004 a hned jsem se zamiloval. Tedy ne že by mi Frank Catle nějak sexuálně imponoval, spíš šlo o tu nekompromisní náturu, s jakou se vypořádává se zločineckým šmejdem. Od dob Paula Kerseyho jsem s žádným samozvaným mstitelem necítil takové sympatie. Přičemž Garth Ennis šel ještě dál a dokázal celou tu myšlenku ukázat v jiném světle - přizpůsobenou Marvelovskému univerzu i morální dvojznačnosti. A ještě si u toho zachovat smysl pro humor.
O devět let - a několik dalších alb - později se mi prostřednictvím Ultimátního komiksového kompletu dostalo znovu do ruky tohle Punisherovo znovuzrození. A já zjistil, že pořád šlape famózně. Ennis, ještě ve vrcholné formě, baví neotřelými nápady, neopakuje se a občas dokáže i překvapit absurdními zvraty. Přitom ale paradoxně pracuje s šíleně obehranou premisou. Steve Dillon celému tomu masakru pak dává perfektní vizuální jednoduchost. Je to hodně vtipná a drsná jízda, končící vpravdě v tom nejlepším.

OldaB
OldaB
07.02.2019 5 z 5

Frank je sadistický zabiják, který vás s úsměvem přilepeným v koutku bez mrknutí oka zmasakruje. Tedy pokud jste členem mafie. Nebo překupník s drogami. Nebo jiný typan, který si to prostě zaslouží. Kdysi to byl velký návrat a dobré je to pořád.

Atak
Atak
23.12.2018 5 z 5

S touto postavou si nejsem jist jestli jsem se kdy setkal, ale zamlouvá se mi :)

Disease
Disease
26.03.2018 4 z 5

Myslel jsem si, že kdo přičichne k Punisherovi MAX, pro toho už není cesty zpátky, ale tohle je víc do humoru, takže i po letech baví.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
03.08.2016 4 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že bych se u komiksu tolik třískala. Při pohledu na na ledního medvěda (a jeho výrazu, nehledě na to, jak mám ráda zvířátka), co dostane pěstí od Franka Castla, jsem se málem počůrala smíchy. Ale přiznám se, hvězdičku strhnu z jediného důvodu. Střechová scéna. Kdo četl ví. Mě jak prostě někdo šáhle na rudýho mufíka, tak vidím rudě. I když jde o Punishera.

Wheelcrusher
Wheelcrusher
06.01.2016 5 z 5

Punisher mě nalákal hlavně proto, páč to zní podobně kchůůl, jako Wheelcrusher a má taky ve znaku lebajznu... naprosto úžasná akční ODDYCHOVKA (na způsob Lobáka), která ale fakt nejni tak připitoměle černobílá, jak se tváří! Perfektní rovnováha černýho humoru s Rorschachovským důrazem na nekompromisní spravedlnost trefně vynahrazuje Frankovu amorální retardaci:)

martinstefko
martinstefko
06.12.2015 4 z 5

Tohle je úvod výborné série, ale doporučuji se k tomuto komiksu dostat jako k jednomu z prvních, pokud s komiksem začínáte. Bude na vás mít většinou mnohem lepší efekt než ve chvíli, kdy už máte hodně načteno. Stejně si ale časem uvědomíte, že se Ennis strašně moc opakuje a že tyhle jeho úchylné postavičky jsou všude, že uznává jen určité hodnoty a o nich pořád píše. Jenže nedá se nic dělat, on píše pořád docela dobře. Pokud chcete akční řežbu, která není úplně tupá, ale má smysl a má v sobě humor, i když ten moc nečekejte od Punishera samotného, je tohle správná volba v každém případě. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/382-ultimatni-komiksovy-komplet-15.html

Kapis
Kapis
18.11.2015 2 z 5

Mě teda nasralo, že zrovna musel vyjít tenhle Punisher. Před 10 lety, když jsem začal pracovat a najednou jsem měl trochu peněz, koupil jsem si jako první komiks právě tohle - a tehdá se mi to docela líbilo, hlavně ty barvičky. Ale to jen proto, že jsem neměl srovnání, od té doby mám přečteno asi o 600 komiksů více a už to holt za takovou pecku nepovažuju. Koupil jsem si tehdá i druhý díl od Crwe - a dále už to nekupoval, protože mi to přišlo celkem infantilní a hlavně, po přečtení Ennisových dalších komiksů jsem zjistil, že se strašně opakuje a používá stejná schémata, charajtery, obraty a klišé. Stačí přečíst Preachera, ten je mnohem lepší. No a mám to doma teď dvakrát, super...

Lumine
Lumine
13.11.2015 4 z 5

Tak jako... jo... super... ale... U NEBESKÝHO THORA nechmatejte mi na Matta. :D

Hvězdička dolů za tu Zoo. To, co tam předvedl by se nestalo. Fakt ne. (A možná i tročku za Matta. Použít ten zvuk bylo fakt podlý).

jirincz
jirincz
21.09.2015 1 z 5

Nemám rád komiksy, kde je nějaký rádoby drsňák, který je strašně cool, že zabíjí těmi nejrůznějšími způsoby. Tady to byla prostě nuda, nijak mě to nevtáhlo do děje.... Pro mě jako katolíka ke všemu problém s pojetím kněze...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Autoři knihy

Steve Dillon
anglická, 1962 - 2016
Garth Ennis
irská, 1970

Kniha Punisher: Vítej zpátky, Franku část 1 je v

Přečtených100x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce53x
Chystám se číst8x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x