Půlnoční anděl

Půlnoční anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86918/bmid_pulnocni-andel-86918.jpg 4 239 25

Stokehurstovi série

1. díl >

Rok 1870, Anglie a Rusko. Mladou a krásnou ruskou šlechtičnu Tašu nutí rodina ke sňatku s bohatým, ale zhýralým aristokratem. Dívka se zdráhá, ale vývoj událostí vezme nečekaný obrat. Nastávající ženich je těsně před svatbou nalezen mrtev a Taša se nedokáže ubránit obvinění z vraždy. V předvečer popravy se jí díky lsti podaří uprchnout z vězení, aby unikla oprátce za zločin, který nespáchala. Za pomoci strýce uprchne pod falešným jménem do Anglie, kde nachází útočiště v náručí pohledného ovdovělého lorda, jehož dceři dělá vychovatelku. Poprvé v životě poznává, co je to být šťastná, ale klidné dny rázně ukončí další zvrat: bratr zavražděného ruského šlechtice ji najde, a protože je stále přesvědčen o její vině, unese ji zpět do Ruska. Taša je znovu uvržena do vězení, a zatímco čeká na soud, klade si spoustu znepokojivých otázek: Najde se skutečný vrah? Pokud ne, mohla by být podruhé odsouzena k smrti? A přijde jí její anglický manžel na pomoc? Román Půlnoční anděl je příběh o vášnivém milostném vzplanutí, které přerůstá v trvalou lásku, ochotnou podstoupit jakoukoliv oběť a poprat se s nepřízní osudu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Midnight Angel , 1995


více info...

Přidat komentář

haWranka
02.12.2023 2 z 5

Miluju knížky Lisy Kleypas, ale s tímhle příběhem jsem prostě měla problém. Postavy mi nic moc neřekly a zhruba od poloviny jsem se vyloženě nudila. Nechápu proč, třeba při příštím čtení budu spokojenější. Dám šanci i pokračování.

kacenka6144
23.10.2023 4 z 5

Po přečtení pár knížek ze současnosti jsem se rozhodla, že zabrousím zase o pár století dál. A knížka od Lisy Kleypas je vždycky dobrou volbou. Po pár stránkách jsem si uvědomila, že jsem knížku už kdysi dávno četla, ale už bylo tak dávno, že jsem si celý děj přesně nepamatovala. Proto jsem si užila celou romanci znovu. Jenom ten hák se mi zdál trošku zbytečný. Stačilo pár jizev. Protože kam ho dával, když byli spolu v posteli?! To nám autorka úplně nevysvětlila.


rampapa
04.01.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Příběh jsem si zamilovala.

Mesačnica
12.08.2021 1 z 5

(SPOILER) Ach, Lisa, Lisa. Aj to po autorke niekto číta, predtým než to ide do tlače? Tieto posledné knihy od Lisy sú už vytvorené ako na bežiacom páse. Mám z toho taký dojem, že má zmluvu s vydavateľom a kniha musí stoj, čo stoj vyjsť, aj keď samotná autorka s tým nemusí byť spokojná. A ja som tiež nebola, pôsobila na mňa tak prvoplánovo, bez nejakej hlbšej myšlienky. Chcelo by to podrobnejšie prepracovať. Toľko erotiky a sexu a do najmenších podrobností... Mne to prišlo až vulgárne. Ale tak už mi je aspoň jasné, kde sa nahrabalo tých vyše 80%. Najviac sa mi páčili opisy Ruska a ako si Taša spomínala na svoju domovinu. Vôbec mi nebude za touto knihou ľúto, ak ju posuniem ďalej.

lucie.dc
28.02.2021 4 z 5

Zajimave tema, i kdyz vse tam doresene neni, treba jakoze jejich snatek nemuze byt pravoplatny...? Vdala se vlastne pod kterym jmenem? Matka mela mit vetsi zapletku, nez jaky byl jeji "konec." Cely zaver byl nejak hrrr, hrrr a dost jednoduchy. Kazdopadne na oddech fajn. ;)

Katka313
10.02.2021 2 z 5

Asi nejslabší historická romance od LK a hrozně smutná. Taktéž se mi aspoň hodila do výzvy.

DUNIKO
20.07.2020 5 z 5

Nádhera ❤️❤️❤️

MonaLisa42
02.06.2020 4 z 5

Velice pěkná kniha, přečtená jedním dechem.
Moje první kniha o historickém Rusku - překvapil mě obrovský rozdíl mezi kulturou v Londýně a Petrohradu (nechápu, jak v Rusku mohla daná politika fungovat...). Začátek knihy mě okouzlil a vtáhl do příběhu. Střed nebyl takový - postavy se do sebe zničehonic velice rychle zamilovali, i když se ani pořádně neznali. Konec byl velice napínavý a prostě skvělý, s krátkým epilogem by byl však dokonalý. Taša byla vnímavá a velice zajímavá dívka. V postavě Luka bylo hodně rozporů, takže jsem si ho příliš neoblíbila. Zato Emma a Nikolaj byli úžasní a těším se na jejich příběh.
Při čtení jsem se několikrát dost pobavila např.: "Některé části Petrohradu byly evropštější než Evropa sama." nejvíce jsem se řehtala u darovaného koťátka. :-D Děkuji!!!

Han-nah
01.06.2020 5 z 5

Příběh o milostném vzplanutí ruské šlechtičny Taši, které se po obvinění v Rusku podaří dostat do Anglie. Dožene ji její minulost a najde opravdovou lásku? Zajímavé bylo číst o carském Rusku, jeho historii s porovnáváním života aristokracie v Anglii. Krásná kniha,

tatjana1737
13.05.2020 2 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILERY!!! (Částečně i k pokračování)

Knížku jsem četla až po jejím pokračování, takže jsem se v podstatě ochudila o "překvapení", jak to všechno dopadne :-). Zápletka byla taková hodně z červené knihovny, ale to bych skousla. Vadily mi spíše "nedodělky": Jak Stokehurstovi vyřešili, že Natašin majetek v Rusku? To se ho vzdala jen tak? A co její matka? Tak, jak byla ruská policejní a soudní mašinérie v knize líčena, se mi nechce věřit, že by z toho vyvázla jen tak. Podobně mi u autorky začíná vadit opakující se motiv předmanželského sexu. Jasně, hrdinové se chovají v podstatě jako z moderní doby, ale pořád je to viktoriánská Anglie a nevěřím, že by tam každý druhý hupsnul do postele bez ohledu na konvence a puritánskou morálku. A že zatím, pokud se nemýlím, z toho všeho, co jsem četla, do té postele pokaždé skočili ještě před zásnubami.

Protože jsem nejprve četla následující díl, Nikolaj na mne v knize působil jako sympaťák. A on v podstatě svým způsobem byl, i když byl po celou dobu líčen jako temný anděl pomsty a Tašu nakonec odvedl do Ruska (což nám vydavatel prozradil už na přebalu), uznal však svoji chybu a pomohl jí zase zpět do bezpečí. Oproti tomu jeho bratr, který je ve 2. dílu líčen jen Nikolajovýma očima a v podstatě jako oběť, tu sympaticky nepůsobil ani zdaleka. Proto moc nechápu to smířlivé vyznění vůči němu. Vždyť Taša si sama byla vědoma toho, co s ní hodlá po svatbě provádět. (V tomhle kontextu se mi líbila Nikolajova věta ve smyslu, že pro bratra hledal takovou ženu, která by ho dokázala změnit a obrátit zpátky k dobru.)

"Chtěl jsem ji pro bratra. (...) Míša potřeboval nějkoho, kdo by se o něho staral a porozuměl démonům, které v sobě nosil. Potřeboval manželku, která by byla dobře vychovaná, schopná všechno vytušit, inteligentní, velmi trpělivá a statečná a navíc ženu, jejíž smysl pro povinnost by jí velel zůstat s ním bez ohledu na jeho týrání. A všechny ty vlastnosti jsem viděl v Taše."
"Nenapadlo tě, že místo aby ona pomohla Michailovi, mohl by on zničit ji?"
"Samozřejmě že napadlo. Ale na tom nezáleželo, pokud tady byla naděje, že to Michailovi pomůže."

Tak jako se v Síle osudu neustále opakují zahrocené bradavky, zde to zase byly Tašiny kudrliny, kterých se Luke neustále dotýkal. Protože jsem po sobě četla poměrně rychle tři knihy od LK, nejsem si jistá, ale myslím, že to bylo právě zde, kde hrdina hrdince provedl orální sex hned po sexu klasickém. To už bylo trochu moc i na mne, protože mám příliš silnou představivost. (To se předtím ani neumyli??) Ostatně: vadil mi i ten jeho hák ;-).

"Nech mou macechu na pokoji, ty parchante!"
"Obávám se, že to nepůjde, ty okouzlující nevychovanče. Kde ses naučila tak sprostá slova?"

Díky za to, že jsem nejprve četla druhý díl, protože v tomto na mne Emma působila jako nevycválaný spratek, který si v podstatě dělá, co chce, aby jej zázračně srovnala do latě na první pohled milovaná guvernantka. O to víc se mi také líbilo její první setkání s Nikolajem a hláška, kterou jí okomentoval. Závěr knihy z Tašina pohledu působil hodně temně (předtucha, že Nikolaj Emmu táhne do propasti), což může ve čtenáři vyvolat očekávání k pokračování (která jsou z mého pohledu nenaplněna).

/Mimochodem: teď jsem si to ještě ověřovala a druhý díl, kde Emma Nikolaje oslovuje Nikki, překládal někdo jiný. Protože po přečtení dvojky mne hned trklo, že ta zdrobnělina v téhle knize zní jinak./

Vztah mezi Tašou a Lukem byl, jak jsem zmínila výše, jako z červené knihovny. Včetně otřepaných okamžiků, kdy ona se poprvé líbá s mužem, ale zjišťuje, že je z toho úplně hotová, lorda Stokehursta se bojí, ale zároveň je k němu šíleně přitahovaná, a nebo on ji v afektu škrtí, ale zároveň je silně vzrušen. Škoda, že LK místy neubrala - pokud má někdo hodně načteno z tohoto žánru a od obdobně píšících autorek (a nebo více knih od LK), tak tato klišé víc vidí a ruší ho při čtení.

Za zatím nejlepší stále považuji Čekanky, tohle byl - za mne - spíše takový průměr v rámci žánru. 2,5 *

Mimochodem: Asi první obálka, kde vzhled aktérů vcelku sedí ke knižnímu popisu hrdinů.

luci2
09.02.2020 5 z 5

Moc hezká knížka se zajímavým příběhem. A popravdě z počátku jsem si rikala, ze bylo zbytečné Lukovi připsat hak. Ale jak jsem cetla dal a dal vůbec mi to nevadilo. A dokonce si myslím, ze to Lukovi přidalo na charakteru. Nebyl bez chyby na kráse a tak se pro Natašu stal přitažlivým. Určitě stojí za to si ji přečíst. A vzhledem k tomu, ze kniha je jednou ze série už moc se tesim na příběh Emmy a Nikolajeva. Všem vrele doporučuji a určitě se neobavejte po téhle knize sáhnout. Opravdu stojí za to ;-)

petraj30
15.08.2019 5 z 5

Krásný romantický příběh. Knihu jsem dlouho odkládala, protože nemám moc ráda historii Ruska, ale kniha velmi mile překvapila a nebyla by to Lisa, abych neměla slzy v očích, překvapující pro mě bylo majetkové porovnávání obou zemí. Doporučuji

Ivetaa
28.03.2019 3 z 5

Příběh hezký, čte se dobře - jen ke konci trošičku zdlouhavý.

avalonek
04.08.2018 5 z 5

Přečteno a jako vždy krásné čtení..Spisovatelky knihy se čtou samy...A za sebe můžu říct,že se těším na pokračování o Nicholajovi a Emmě..Já si ho fakt oblíbila,i když to byl docela hajzl.Ale Lisa mě navnadila..Tak uvidíme.

Lembac
03.06.2018 4 z 5

Tahle knížka je zajímavá hlavně tím, že se její děj částečně odehrává v carském Rusku (nezvyklé prostředí a reálie) a že hlavní hrdina Luke má místo jedné ruky kovový hák (a přitom to není pirát).
Hlavní hrdinka Taša je nadpozemsky krásná dívka (jak jinak), zkoušená osudem, jejímuž šarmu podlehne i životem už dost okoralý vdovec Luke, markýz Stokehurst. Čím Taša o šestnáct let staršího muže tak zaujala, to v knížce moc podrobně popsáno nebylo. Asi na něj zapůsobila dívčina svěžest, dobrota srdce a široká ruská duše. Každopádně se oba do sebe zamilovali a krátce poté i vzali. Jejich milostné sbližování je popsáno docela vkusně, bohužel mě víc než toužící milenci zajímalo, jak to autorkou popisované miliskování Luke zvládá jen s jednou zdravou rukou.;-)
I přes drobné mouchy se mi příběh docela líbil, a proto mu dávám čtyři hvězdy.

Adelin239
09.05.2018 5 z 5

Opět jsem nadšená! Lisa Kleypas nám zde zase předvedla svou skvělou představivost. Moc se mi líbila zápletka s vraždou a ani ke konci jsem si nebyla jistá, kdo je vlastně vrahem. Moc zajímavá byla také kapitola s vědmou, to bylo takové bezva zpestření knihy, nápověda do dalších dílů.
Sice kniha nebyla tak dobrá jako série ČEKANKY, ale i přes to nebyla špatná. Opravdu skvělá kniha :)

TerezaB
03.04.2018 4 z 5

Prijemna knizka. Me dost zaujala, urcite se k ni zase nekdy vratim.

isner
29.01.2018 4 z 5

Příběh to je zajímavý, místy dost nepravděpodobný, docela se mi to líbilo. Ale nejnovější serie o Ravenelových je proti tomu krásná.

Luccy78
25.11.2017 4 z 5

Moc pěkná knížka, dobře se četla. Příjemná romantika na zimní večery..

PerlaZP
09.06.2017 4 z 5

K této knížce jsem se vrátila po několika letech, protože se mi velice líbila a navíc jsem si po přečtení několika špatných knížek musela zase spravit chuť…
Knížce dávám čtyři hvězdičky, protože tady se autorka téměř trefila do mého vkusu…