Půjčovna babiček

Půjčovna babiček https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183506/bmid_pujcovna-babicek-183506.jpg 4 18 4

Každé dítě potřebuje babičku – malé, větší, dokonce i tak velké, že se to stydí přiznat. Vždyť babička je úžasná bytost, která má vždycky čas, bývá trpělivá, dobře vaří a umí vyprávět pohádky… Ale co děti, které ji nemají? V této knížce si malí hrdinové poradí – babičku si vypůjčí. Ale zas tak úplně jednoduché to není – potřebujete k tomu trochu odvahy i pomoc.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Wypożyczalnia babć , 2013


více info...

Přidat komentář

simca9342
02.03.2023 5 z 5

Edice Druhé čtení.
Rereading po letech. Do půjčovny dochází parta kluků. Podle výšky jim říkají Maličký, Větší a Velký. Chtějí si půjčit babičku, ale nevědí, že sice jsou v půjčovně, ale knih tedy knihovně:) Paní Světlá , ochotná knihovnice ale zařídí, i to, co je nemožné. Setkání babiček a "vnuků" se blíží...

lizavett
15.04.2019 3 z 5

Laskavá a krátká knížka vhodná pro druháčky k vlastnímu čtení, ale i pro mladší děti k předčítání. Příběh je velmi jednoduchý. Malý chlapec jménem Maličký přijde do půjčovny knížek a chce si půjčit babičku, ale ne tu slavnou knihu od Boženy Němcové. Domnívá se totiž, že jde o půjčovnu opravdových babiček a rád by jednu měl, protože ta jeho bydlí moc daleko a rodiče na něj nemají čas. Naštěstí se setká s pochopením paní knihovnice a ta mu slíbí, že když přijde za pár dní, pokusí se s tím něco udělat. Postupně však přijdou ještě další dva chlapci a mají stejný požadavek jako Maličký.... Jak to dopadne, si přečtěte. Líbilo se mi, že autorka použila nomen omen jako charakteristiku všech protagonistů. Takže nejmladší chlapec, který ještě chodí do školky se jmenuje Maličký, starší Větší a nejstarší Velký. 3 dámy z příběhu se zase jmenují Světlá, Šedivá a Černá. Milý příběh s krásnými pestrobarevnými ilustracemi, avšak četla jsem i lepší. Rozhodně však doporučuji.


TerJac
17.04.2015 1 z 5

Byla jsem moc zklamaná. Naivní, bez pořádné pointy ... já vím, dětské knihy jsou naivní, ale tohle bylo trapně naivní, i pro předčítání dětem. Nevím, co si o tom mám myslet.

MartinaF
16.12.2013 4 z 5

Tahle útlá kniha mi přišla v poledne. A za půl hodiny už nebylo co číst. Kniha má jen padesát stránek, velká písmenka a někdy i obrázky přes celou dvoustranu. Ideální kniha pro malé čtenáře nebo pro rodiče, kteří rádi čtou svým dětem pohádky.

Štítky knihy

senioři prarodiče babička

Autorovy knížky

2013  74%Půjčovna babiček

Kniha Půjčovna babiček je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x