Ptáci Evropy : určovací atlas

Ptáci Evropy : určovací atlas https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90797/ptaci-evropy-urcovaci-atlas-90797.jpg 5 6 3

Ptáci Evropy – tento, v mnoha evropských zemích osvědčený a stále dotiskovaný bestseller mezi určovacími příručkami nyní vychází s novým textem a zcela přepracovanými obrázky. Kniha nabízí více než 1700 barevných ilustrací samců, samic i mladých ptáků, včetně vyobrazení ptáků v letu, a je tak vhodná k určování všech evropských druhů – hnízdících i protahujících ptáků včetně vzácných hostů. Výstižný text je rozčleněn na popis důležitých poznávacích znaků v různých ptačích šatech, hlasů, obývaného prostředí, rozšíření a dále na charakteristiku výskytu v ČR.... celý text

Přidat komentář

Tasiilaq38
15.03.2018 5 z 5

Nejlepší určovací příručka, co jsem kdy viděl, výborné ilustrace, skvělé popisky zajišťující přesné určení ptáka. Rozhodně doporučuji.

Ellis
26.03.2014 5 z 5

Souhlas s Lavranem. Máme tuto příručku a zároveň Svenssona, a zatímco tlustý a těžký (jinak ovšem nepřekonatelný) Swensson zůstává spíše na domácí studium, tak tato tenčí a neméně šikovná knížka s námi jezdí do terénu. Osvědčuje se velmi dobře, ilustrace jsou věrné a krásné a popis jasný. Naučila nás už hodně.


Lavran
27.02.2014 5 z 5

Už jen při zběžném listování mě velmi zaskočilo, o jak moc dobrou určovací příručku se jedná. Je to takové ideální vyjednání mezi skladností českého Atlasu ptáků (Hudec, Dungel) a obsažností Svenssonových Ptáků Evropy, kteří jsou, přiznejme si, přes všechny nesporné kvality přeci jen spíše na listování v poklidu domácím. Samostatnou kapitolou jsou pak naprosto bezkonkureční - tím myšleno: krásné a výstižné zároveň - ilustrace Paschalise Dougalise, jehož malby si tímto doporučuji najít i samostatně.

Štítky knihy

ptáci, ptactvo Evropa ornitologie určovací klíč (zoologie)

Autoři knihy

Paschalis Dougalis
řecká, 1970

Kniha Ptáci Evropy : určovací atlas je v

Přečtených5x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x