Psíkov

Psíkov https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118328/psikov-118328.jpg 4 8 3

Pohádka je lékem první pomoci, je balzámem na dobrou mysl. Pohádková dobromysl ve mně zakořenila natolik, že má občas touhu vylétnout do světa jako džin z láhve, aby dětem přinesla radost. Tak vysvětluje autorka pohádkové knížky Psíkov, proč knihu napsala a nakreslila. Jde o autorské pohádky plné psích příběhů, které se odehrávají ve vesnici Psíkov a v nichž vystupují velcí, malí, chytří, zlobiví, snaživí i hladoví psi nejrůznějších plemen - moudrá Bobina, šišlavý Puf, Asta, Majda, Pajda...... celý text

Přidat komentář

Ishir
04.02.2020 3 z 5

2 psí vesnice a příběhy, které se v nich odehrávají

evasamankova
02.09.2016 4 z 5

Poučné a zábavné psí příběhy pro menší děti. Sympatická kniha.


Temný snílek
29.09.2013 4 z 5

Hlavními postavami tu jsou pejsci, kteří sice chodí po čtyřech, značkují patníky, hrajou štěkanou a jednou za čas se sejdou u velké lípy na štěk, ale zároveň je v nich patrná paralela s lidmi a dětmi.
Všech šestnáct pohádek má za úkol poučit a hravou formou ukázat dětem, že šišlání se dá odnaučit, lhát se nemá, dudlík není nejdůležitější věc na světě, musí se po sobě uklízet, správně jíst a třeba, že se zvířátkům a bezbranným tvorům neubližuje.
Pohádky jsou milé a věřím, že se dětem budou líbit a dospělí si je také rádi přečtou s nimi. Je mi dvacet pět let, ale tahle kniha mě okouzlila svou nádhernou atmosférou, až jsem zalitovala, že mi není o takových dvacet let méně. Děti od tří let si je totiž určitě pořádně užijí.

Autorovy knížky

2012  80%Psíkov

Kniha Psíkov je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x