První kroky na burze

První kroky na burze https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120743/prvni-kroky-na-burze-120743.jpg 4 3 3

Přidat komentář

PietroGrencik
12.03.2021 3 z 5

Táto kniha (ako aj žiadna iná) z vás nespraví zo dňa na deň milionára.
Je to prehľad základných pojmov, doslova "první korky na burze".
Nie je na nej nič zlé.
Prelomová kniha to taktiež nie je.
Všetky informácie v nej sa dajú naštudovať aj zdarma na interete (napr. babypips.com)

Jeronym
15.07.2016 5 z 5

Pro mě první kniha s touto tématikou.
Myslím, že mi dala slušný všeobecný přehled o burze a pár tipů, které mě možná v budoucnu dost pomůžou. Vhodné pro lidi, které burza láká, ale vlastně o ní vůbec nic nevědí.
Čeká mě dlouhá cesta a pořád se ještě ani nerozumím příspěvkům v burzovních diskuzích, přesto jako "první kroky..." povedené.


Cybermud
25.02.2013 5 z 5

Na rozdíl od většiny "amerických" příruček na to, jak se stát miliardářem jakoby mávnutím kouzelného proutku, takto kniha poskytne přehled instrumentů, které lze na burzách obchodovat. Komoditní a akciové trhy jsou při pochopení základních principů jejich fungování jednou z posledních možností, jak legálně vydělat velké peníze. Z nějakého důvodu jsou obestřeny rouškou nesmírného tajemství. Pan Turek zajímavě a jednoduše vysvětlí jak fungují Futures, Opce a další nástroje a tím zažene strašáka jménem "děsně složitá burza - ti milionáři musí být děsně chytří, to bych já nikdy nepochopil". Obchoduji sám Futures na komodity a kniha mi do začátku velmi pomohla také při vytváření strategie, přístupu k analýzám a co je to nejdůležitější - ke zhodnocení rizika.