Proroctví

Proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194191/bmid_prozretelnost-proroctvi-Ze6-194191.jpg 4 170 27

Prozřetelnost série

< 2. díl

Nina se ještě nevzpamatovala z posledního souboje s peklem a už musí čelit dalším výzvám. Vedle svého studia na Brownově univerzitě pracuje jako stážistka v otcově někdejší společnosti Titan Shipping. Je ještě vyčerpaná z otcova nenadálého odchodu a navíc se jí pravidelně vracejí noční můry, v nichž je zabit násilnou smrtí. Vedle ostatních problémů, které musí řešit, však děsivým nočním obrazům nepřikládá patřičnou důležitost. A to se jí může stát osudným. Jsou pro ni totiž varováním… Jared má o Ninu strach a jedinou možností, jak ji zachránit, je získat zpět ukořistěnou knihu kouzel Ars Notoria. Do cesty se mu ale postaví noví nepřátelé a Jaredovy nejhorší obavy se vyplní. Musí se rozhodnout: buď se sám postaví peklu, nebo započne novou válku s nebem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Requiem , 2011


více info...

bozena6557
bozena6557
29.05.2023 5 z 5

Druhý díl stejně dobrý jako ten první.Bohuzel jen že třetího dílu EDEN se nedočkáme.Psala jsem do YOLI zda vydají třetí díl a odpověď zněla. Že v plánu k vydání třetího dílu bohužel není. Sérii se prodejně nedařilo a z toho důvodu v ní nelze pokračovat. Tak to mě teda pěkně štve nerada mám něco nedočteného.

Luigi1
Luigi1
11.12.2022 5 z 5

V této knize je hlavní postavou Nina Greyová a její nerozlučná parta která chce odvrátit válku mezi nebem a peklem.Peklu vládne velký ďábel Sam,který chce zpět knihu kouzel Ars Notoria.Vyvolal válku proti této partě která se ukryla v kostele který doslova zničil.Jsou zde těžce raněni lehce.I přesto se Samovi tu knihu nezískal.


jewel.a34
jewel.a34
11.12.2021 5 z 5

Druhý díl se mi líbil stejně jako první. Ale já chci i třetí!!! Jakto že ho u nás nikdo nepřeložil? Co to má za smysl nedokončená trilogie???

DdeK
DdeK
23.11.2019 4 z 5

Těšila bych se i na 3. díl, tedy závěr celé série. Ale po 4 letech od 2. dílu se očekávání mění v v jistotu, že ani tato (u "nás" 3 vydávané autorčiny série) série nebude ukončena posledním pokračováním jako v originále.

MarryMikuskova
MarryMikuskova
28.06.2019 2 z 5

Táto kniha zaberala miesto v mojej knižnici už aspoň tri roky. Celý čas som odolávala pokušeniu prečítať si ju, keďže ma prvý diel takmer vôbec nenadchol. Nakoniec som si ale povedala, že jej dám šancu a hlavne celkovo tejto sérií, aby som si upravila názor. No, bohužiaľ, nič sa meniť nebude.

Prozreteľnosť odo mňa dostala tri hviezdičky, Proroctvo si odnáša dve. Bohužiaľ, druhý diel bol pre mňa ešte väčším sklamaním, než ten prvý. Dokazuje to aj fakt, že som knihu čítala vyše dvoch týždňov. Takmer vždy keď som knihu vzala do ruky, prečítala som jednu nanajvýš dve kapitoly, pretože ma absolútne ničím nezaujala. Celý priebeh toho, čo sa tam dialo ma nudilo, neprišlo mi to ničím zaujímavé.

Nina sa absolútne nezmenila. Stále rovnako naivná, hlúpa, umrnčaná. Jared, okay, oproti Nine bude vždy ten lepší, ale aj tak mi často liezol na nervy aj on. Za tie jeho ochranárske pudy by som mu niekedy najradšej jednu vrazila. Na druhú stranu sa mu ani veľmi nečudujem, keďže je Nina taká neschopáčka. Jediný kto ma v celej knihe bavil bol Ryan a Claire. Ich rozvíjajúci sa vzťah bol jedinou vecou, ktorá ma dokázala vtiahnuť a pravdepodobne aj posledná. Nebyť ich dvoch, zrejme knihu už ani nedočítam.

No neviem ako je na tom iný čitateľ, ale u mňa séria pohorela už pri prvom diely a tento to už len dorazil. Teraz si trochu nadávam, že aj ja som bola naivná, keď som sérii dávala druhú šancu. McGuireová je jednoznačne skvelá spisovateľka, ale toto jej dielo je pre mňa jednoducho veľkým sklamaním. Takže, aby som to upresnila, jedna hviezdička je za rozvíjajúci sa vzťah medzi Ryanom a Claire a druhá za obálku, ktorá vyzerá lepšie ako pri prvom diely. To je všetko, čo k tomu môžem z mojej strany povedať.

EleanorJane
EleanorJane
11.04.2018 3 z 5

Druhý díl se mi líbil stejně jako první. Ale já chci i třetí!!! Jakto že ho u nás nikdo nepřeložil? Co to má za smysl nedokončená trilogie???

veveronka
veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

KathySK
KathySK
11.02.2018 5 z 5

Providence je skvelo napísaná trilógia. Čo ma mrzí, je že nie je plánovaný preklad do češtiny alebo slovenčiny. Osobne si prečítam Eden aj v angličtine ale verím, že mnohým čitateľom bude chýbať koniec príbehu.
Kniha je presne taká, ako som očakávala. Pohltí vás a dej krásne napreduje.
Super oddychové čítanie.

nikol2178
nikol2178
04.10.2017 5 z 5

Moc krásná kniha, těšila jsem se na další díl, ale prý v Česku nevyjde, takže jsem z toho smutná. Ale miluju hlavní postavy a určitě se někdy k sérii vrátím. :)

stana2224
stana2224
24.12.2016

Skvělá kniha. Ale první díl byl lepší

zuzana1995
zuzana1995
23.11.2016 4 z 5

Napínavé a poutavé čtení, škoda že třetí díl není v ČJ

janet1234
janet1234
31.10.2016 5 z 5

Skvělé čtení, úžasné ještě lepší jak 1.dil.

LutherKing
LutherKing
30.09.2016 3 z 5

Čtivé čtení.

malazluta
malazluta
23.02.2016 4 z 5

Příjemné pokračování v duchu prvního dílu.

Danča:))))
Danča:))))
28.12.2015 5 z 5

Proroctví se mi líbilo stejně jako Prozřetelnost. Postavy jsou fajn (hlavně Jared a Claire) ale Nina je pro mě hrozná chudinka. Pořád aby ji každý zachraňoval. Ale na druhou stranu o čem by to pak bylo.
Trojku budu číst/nebo se spíš pokusím číst v angličtině protože u nás nevyjde. Psala jsem do nakladatelství. Škoda.

Dandulka
Dandulka
17.12.2015 5 z 5

Velmi pěkný příběh, celé se to četlo samo a rychle. Bohužel, ještě musím přečíst 1. díl! Jako vždy.

LyP
LyP
03.12.2015

Podle me tenhle dil se moc nepovedl,prvni dil akcnejsi a také i zabavnejsi. Melo to skoncit tim 1.dílem.Ale i tento dil nebyl k zahozeni

rachel4439
rachel4439
28.10.2015

Za mě snad i lepší, než první díl. Tam mě obrovsky vadila podobnost se Stmíváním, to se tady ztratilo, takže jsem konečně dostala nový příběh místo "andělského Stmívání". I děj se mi vcelku líbil, hlavní postava už nebyla tak och a ach jako dříve, dostalo se nám trochu tajemna a přemýšlení, o co asi jde a jak by to šlo uzavřít. Žádný zázrak, ale četla jsem to v době, kdy jsem měla chuť na YA a byla jsem spokojená, dostalo se mi života mladé dospělé s fantasy prvky v příběhu, to jsem po tom taky chtěla.

luciefeix
luciefeix
27.10.2015 2 z 5

Hodně mě zklamala :( první díl byl nabušenej , tento slabota a trochu jako blbost mi to přišlo .. vše vychází a takový naivní :(

muchomurka
muchomurka
19.10.2015 3 z 5

Druhý díl mě oproti prvnímu dost zklamal. Do čtení jsem se chvílemi musela nutit, vůbec jsem se nemohla začíst, i když ke konci to bylo trošku lepší. Přišlo mi to příliš překombinované a zároveň i o ničem. Pořád se mluvilo o hrozně a hledání, ale nic moc se nedělo. Děj byl jak letem světem - šup a je léto, šup a je po druháku, šup a je zase podzim.
Také mi přišlo, že autorka rozehrála spoustu zajímavých námětů, ale moc je nevyužila. Čekala jsem, co vznikne ze situace se Sashou, Grantem, ve škole když skoro nebyla atd.
Nina mě tu neskutečně štvala, buď byla unavená, nebo na někoho neustále naštvaná. Jared byl skvělý, ale vzahu N. a J. by prospěla větší důvěra a otevřenost. Na druhou stranu jsem ráda, že zde bylo více Bexe, Claire a také Kim.
Ale jsem ráda, že jsem se zde nedočkala dalšího "nemůže spolu být, protože blablabla", ale konečně rozumné uvažovaní.
Nevím, první díl jsem zhltla, druhý mě zklamal. A k mému překvapení má být další díl. Nechám se překvapit, ale doufám, že to bude příjemné překvapení.