Proti umění

Proti umění https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/189342/bmid_proti-umeni-lB2-189342.jpg 4 12 1

Proti umění je esejistický román o člověku, který tvrdě pracuje, aby se stal spisovatelem. V nemilosrdně přítomném čase autor píše zdánlivě nedějový příběh o proměnách života a každodenní práci, o pohybu a klidu, o stěhování a zabydlování, o knize vlastní i o knihách jiných autorů. A kromě toho vypráví o rodině a o tom, jak se předcházející generace otiskují do svých potomků. Děj, skrývající se spíše mezi řádky, vytváří mistrovskou etudu na dané téma, jež osloví každého, kdo má rád skutečnou literaturu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Havran
Originální název:

Imot kunsten , 2009


více info...

rikke
rikke
06.04.2014 4 z 5

"Odvahu vyžaduje i takový úkol: zůstat." - "Myslím na to, že bychom měli bydlet jinde, v jiném domě, že bychom měli žít jiný život, ale jakmile projdu po štěrkové cestě a zamknu za sebou, jsem nesmírně rád, že jsem doma."

Opakující se myšlenky, situace, strohost vět, naléhavost Jona Fosseho; na straně druhé prozaická báseň pod kterou padnete na kolena. Tíseň, pochyby, vyrovnání se se smrtí. Ústřižky vzpomínek, zrcadlení životů jeho rodiny do života autora. Jak moc jsme stejní? Do jaké míry nás ovlivňují životy našich předků?

Štítky knihy

norská literatura

Autorovy další knížky

Tomas Espedal
norská, 1961
2010  83%Jít
2013  80%Proti umění

Kniha Proti umění je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x