Bohyně

Bohyně https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225976/bmid_proroctvi-bohyne-Ngc-225976.jpg 4 291 45

Proroctví série

< 3. díl

Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos. Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silnější ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona. A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Goddess , 2013


více info...

Přidat komentář

knihomolkaMist
09.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Jako bylo to fajn... ale asi jsem čekala něco víc? Druhý víc mě bavil víc, i když tady mělo být víc akce... Jinak to vůbec nebylo špatné, jen prostě samé klišé a až moc dobrý konec :D
Ale jako celek to není vůbec špatná série. Ta řecká mytologie tu je fakt hezky prokreslená a ten příběh jako celek je vlastně taky moc fajn :)

Markett
16.04.2023 5 z 5

Krásný závěr božské trilogie.
Je mi tak líto, že není další díl, aspoň nějaký povídkový, protože se mi s tímto světem vůbec nechce loučit. Závěrečný díl byl plný akce, napětí, trošku vychytralosti, a hlavně zde nechyběla ta správná pohádka, kdy dobro vítězí nad zlem, a hlavní výhra je láska. Já říkám, že to bylo naprosto úžasné.
Je pravda, že postav tam bylo protentokrát víc než dost, ale mě se dařilo se v nich orientovat. Je mi samozřejmě líto Matta, ale čekala jsem už od začátku, že tam bude něco špatně. A jsem moc ráda, že moje oblíbené postavy zůstaly a dočkaly se svého krásného konce. Helen, Lucas, Orion, Kassandra a hlavně Hektor, ti se mi líbili z příběhu úplně nejvíc.
Bohužel všechno jednou musí skončit, ale jsem ráda, že tady to skončilo tak hezky, bez otevřeného konce. Určitě se k Proroctví časem ráda vrátím, moc se mi příběh líbil.


Hakate
03.09.2022 4 z 5

Velmi pěkná oddechová, romantická serie. I když už nejsem cílovou skupinou, ráda na ní vzpomínám.

Reniee
16.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak jsem přečetla celou trilogii a je škoda že to nemá další pokračování, který by se vzhledem k jistým skutečnostem hodilo...Lucasuv závazek s podsvětím, Zeus ve vsechnozemi...Jen nechápu proč si Helen neztvori další nový svět. Matta mi je líto, mohli ho nějak zachránit. A celá ty věc s tyranem byla divná, ale jinak se mi to moc líbilo.

erousek007
06.01.2022 4 z 5

Bohove Olympu sestoupili na Zemi. Na scenu vchazi Valecnik, Hrdina, Stit, Milenec a Tyran. A Moiri si chystaji v mikrovlnce popcor, aby jim z te prichystane podivane nic neuteklo.

Marthas
17.04.2021 2 z 5

2,4/5 Nějak si nemůžu pomoct, ale i s tou přehršlí akce nebo právě proto kniha tak nějak prošumněla mimo mě a mé city. Tak nějak jen okrajově jsem vnímala všechnu tu smrt, což by být nemělo.
Když porovnám jednotlivé díly, přišel mi třetí a závěrečný díl nejméně povedený. Nevyužitý potenciál knihy, jejíž závěr mi přišel značně osekaný a opravdu už přitažený za vlasy, a ta snaha, aby se už vše už zavřelo a ukončilo.

Alnima
07.11.2020 2 z 5

Příběh, Který mě nedokázal přesvědčit. Tuto tématiku mám ráda, ale v této knize to na mě nefunguje.

Aggie.
05.10.2020 4 z 5

Jsem nadšená antickou řeckou tématikou, ale už mi to přišlo celé takové zmatené a zamotané. Bylo nemožné udržovat si přehled o početných rodinách, rodech, jménech, postav a jejich schopnostech. Pak některé postavy měli stejné tváře, jako někdo jiný, někdy byli jejich reinkarnací, jindy zase ne. Nové informace jsou na každé druhé stránce a ještě se často mění, musela jsme si psát poznámky a kreslit rodokmeny, abych se orientovala. Ocenila bych, kdyby něco takového připravila už sama autorka, ale možná ostatní čtenáři s tím neměli problém. Jinak je to za mě taková průměrná série, nenadchne ani neurazí, jsem ráda, že jsme dostali slušné zakončení. A Helen na můj vkus byla až příliš mocná, chápu, že to je ta pointa, ale je vůbec něco, co neumí?

ydnac
02.09.2020 4 z 5

Hezké, příjemné,romantické , napínavé a oddychové čtení :-)

Luigi1
24.06.2020 5 z 5

Velice jsem rád,že jsem tuto výbornou trilogii četl.Řecká mytologie se mic líbila.Ten závěr mě překvapil,ale tuto trilogii mohu jen doporučit.

ElikaS
29.03.2020 5 z 5

Wow, tak to bylo skvělé zakončení fantastické série. Užila jsem si každou stránku a přišlo mi, že to byla jedna velká jízda, kdy se pořád něco děje. Konec se mi líbil a přišel mi naprosto uspokojující. Tuhle sérii můžou jen a jen doporučit.

Malinali
08.07.2019 5 z 5

Završení série... Řecká mytologie jako fantasy. Skvělá celá série knih. Helen jsem si velmi oblíbila. Skvěle vymyšlený příběh.

vinebitch
18.06.2019 5 z 5

Pokud hledáte hezkou trilogii o řecké mytologii s trochou fantasy, rozhodně jděte do této! Knihy jsou napsané v er-formě a hezky popisuje děj příběhu
Myslím, že si ji po pár měsících přečtu znovu :)

AniDi
18.05.2019 5 z 5

Krásný konec. Sice bych byla nadšenější pokud by byl konec rozvětvenější do většího happy endu ale i tak úžasné. Je mi líto, že už jsem dočetla. Vychutnáte si čtení, doporučuji.

Ivka14
31.03.2019 4 z 5

Tak konec byl teda překvapivý. Helen jsem si oblíbila a jak se vyvíjel vztah mezi ní, Lucasem a Orionem a tahle série byla celkově jedna z nejlepších.

Damonka12
03.02.2019 5 z 5

Jedna z nejlepší závěrečných knih, co jsem kdy četla. Konec je překvapivý i předvídatelný zároveň a Orion a Lucas jsou naprosto boží !! :)

denniys
23.12.2018 4 z 5

Poslednímu dílu přidávám hvězdičku oproti předchozím,ačkoliv nad nimi nevyniká..možná je to tím,že se musím rozloučit s tematikou polobohů a tím jejich krásným světem..opravdu škoda,že to autorka nepojala dospěleji místo otravného YA..příběh,který vytvořila je krásný,oceňuji detaily a propletenec s minulými životy,nebýt pubertálních hrdinů a jejich milostných problémů,klidně bych zvážila plný počet hvězd,takhle to nejde..

Nelly
02.09.2018 3 z 5

Poslední díl mne trošku zklamal - připadalo mi to uspěchané, moc spletité, pomalu jsem se přestala orientovat v tom, kdo byl kdo v minulých životech a kterému bohovi se dnes fyzicky podobá. Ale celá série se celkem povedla.

ame
23.05.2018 5 z 5

Úžasná kniha, která pohltí a nepustí. Spisovatelka je nápaditá, ale zná meze, není to šílená kniha, která je složitá a ne odpočinková, ale tady se můžete usadit dát si čaj nebo limonádu a všechno se děje s naprostou návazností. Kniha má trefný název, jako vždy a vše se zdá jako další díl, ne jako doplňující část aby vzniklo něco se třemi díly. Pokud se nebojíte vyjít ze šablony, která pronásleduje celé Young Aduls knihy, toto je vaše kniha, je trefná a přitom se něco dozvíte z histrorie a poznáte nové náboženctví (ano i takto by se to dalo říct). Pro všechny co to ještě nečetli, POZOR DÁLE NEČÍST, PROZRADÍM INFORMACI NEHEZKOU PRO VAŠE UŠI:


The End se dá vyjádřit slovy: Konec- Nekonec

dogiska
29.03.2018 5 z 5

Třetí díl trilogie byl naprosto úžasný. Nějaké pasáže se dali předvídat, nechyběly však vtipné monety i překvapivé zvraty v ději. Dafne me vytacila ze byla tak sebestredna a nechala Helen a Lukase tak trapit s doměním že jsou přibuzni. Kazdopadne zaver naprosto skvely.

Štítky knihy

láska bohové

Autorovy další knížky

Josephine Angelini
americká, 1975
2014  84%Proroctví
2015  86%Bohyně
2014  85%Beze snů

Kniha Bohyně je v

Právě čtených3x
Přečtených404x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených44x
Knihotéce198x
Chystám se číst149x
Chci si koupit37x
dalších seznamech6x