Země změn

Země změn https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14642/zeme-zmen-14642.jpg 4 57 8

Prokletý Dilvish série

< 2. díl

Ve fantasy příběhu se do neustále se měnící krajiny plné nástrah vydává mnoho čarodějů, aby získali moc, která se zde skrývá. Hrad, zvaný Věčný, jedno z Jelarakových sídel, leží v proměnlivé krajině, ovládané pološíleným bohem Tualuou, který zemi změnil ve smrtelnou past. Do země míří mnoho čarodějů, aby uchvátili sílu, která je v tomto podivuhodném místě nezměrná. Mnoho z nich již přišlo o život a ti, kteří měli to štěstí a dostali se až k hradu, byli uvězněni v jeho kobkách. Ve stejnou dobu putuje k hradu i Dilvish se svým kovovým koněm Blackem, elfka Arlata - paní z Námoří a Weleand z Temnogroty, který však není tím, kým se zdá. Volné pokračování knihy Prokletý Dilvish.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Straky na vrbě
Originální název:

The changing land , 1981


více info...

Přidat komentář

Lukashhh
15.06.2023 4 z 5

Jednoduchý a docela krátký fantasy příběh z velice zajímavého a propracovaného světa.

NemmamSlov
22.10.2022 3 z 5

Už je to vyše roka, čo som čítal prvú časť Zakliateho Dilvisha a jeho spoločníka Blacka. Prvý diel ma doslova nadchol a som rád, že sa vďaka edícii Pevnosť dostal ku me aj druhý diel. Tento krát je príbeh ucelený a Dilvish a jeho kôň Black cestujú krajom aby dokonali svoju pomstu a zabili velemága Jeleraka. Vstupuje tu mnoho nových postáv. Páči sa mi ako Roger Zelezny opisuje jednoducho mágiu, ktorá v jeho svete dokonale funguje. Dúfam, že sa ešte dostanem k autorovej tvorbe.


lassse
21.02.2022 3 z 5

Pro mě bohužel jsem se Dilvishovým světem seznámil pomocí této knihy a tak jsem byl první půlku příběhu úplně ztracen. Několik příběhových linek, kde mi vždy nějaký čas trvalo o kom zrovna pojednává. Ke konci jsem se už celkem chytal.

Galadwen
29.11.2021 3 z 5

Za mě trochu ukecané a zdlouhavé (jako každý Zelazny) - večerníček natažený na celovečerák. Komu se líbí Amber, bude se mu líbit i toto, můj oblíbený autor Zelazny asi nebude.

Malarkey
10.01.2020 4 z 5

První díl byl složen z povídek, ale něco mě na prokletém Dilvishovi přitahovalo natolik, že jsem měl neskonalou chuť okusit i samostatný román Země změn. Ten ale za žádných okolností neujíždí z konceptu pomsty a tak můžeme říct, že myšlenka není úplně odlišná od samotných povídek. Jedná se prostě a jednoduše o ucelený příběh, kde je ale cíl úplně stejný. A delší na něm je akorát ten proces, při kterém se Dilvish přibližuje k hradu, kde se jeho kámoš čaroděj nachází, a u toho potkává sem tam kámoše a sem tam nepřátele. Hodnocením ale nemůžu být zklamaný. Příběh pěkně ubíhá a i když jsem měl občas pocit abstraktnosti, bylo to hlavně proto, že tento fantasy příběh je vyprávěn především z pohledu čarodějů. Občas se tady stane, že si autor hraje s představivostí nás všech a čarodějové v knize vytváří takové kousky, které byste si nedokázali ani vysnít. Za mě určitě super. Roger Zelazny mě prostě baví a jsem rád, že jsem po povídkách dal Dilvishovi šanci i v tomto románu.

Padicek
21.10.2019 4 z 5

Dilvish..Black..Jelerak..Tualua..Semirama..Barak..Meliash.

kolacky
06.04.2019 5 z 5

Dobré počtení!

Eldar80
23.01.2015 4 z 5

Prokletý Dilvish opět dorazil k hradu Jeleraka, který tam opět není. V hradu sídlí jeden ze Starých, který magickými vlnami mění krajinu kolem sebe, protože postupně upadá do šílenství. Dostat se do hradu je tedy mnohem těžší než v případě Ledové věže. Příběh postupně nabírá na bizarnosti jak se Dilvish blíží k cíli své pomsty. Velmi poctivá fantasy literatura bez zbytečného patosu s velmi perfektním závěrem. Doporučuju. 85%