Prokletí lipovského dvora

Prokletí lipovského dvora https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82034/prokleti-lipovskeho-dvora-82034.jpg 3 35 15

Jednoho mrazivého prosincového rána najdou poddaní Jana Jindřicha, pána lipovského panství, zavražděného v jeho ložnici. Je ubit k nepoznání a z místnosti také zmizely cenné předměty a šperky, pod oknem ložnice je nalezen jen stříbrný pohár. To vše svědčí pro práci zlodějů. Avšak jenom do chvíle, kdy se některé z ukradených cenností najdou mezi poddanými. Vyvstane otázka - kdo vlastně zabil pana Jana Jindřicha z Lipova? Byla to vražda z nenávisti, kterou by si svým hrubým a neurvalým chováním k poddaným i ke své krásné ženě Jadvize nejspíš vysloužil, nebo skutečně jen prostá loupež?... celý text

Přidat komentář

Lenny33
01.08.2023 3 z 5

Očekávala jsem historickou detektivku, o což se určitě nejedná. Je to spíše psychologická kniha o krutosti a násilí. Je to dobře napsané, ale tak neskutečně temné až hnusné.

Dalia
27.02.2023 4 z 5

Příběh plný bolesti a krutosti, který autorka čtenáři nabízí se vší možnou syrovostí. Těžko se při jeho čtení lze ubránit emocím.
Čtivé, dobře napsané.


jarin58
13.08.2022 4 z 5

V žádném případě ani stopa optimismu.

Nepri
30.06.2020 4 z 5

Četba na dovolenou, pěkně se čte. Příběh sice není moc veselý, ale uvěřitelný. Domácí násilí je aktuální v každé době.

Marcik7
26.02.2018

tolik krutosti a násilí v 18.století?!?

Kerberos
17.06.2017 4 z 5

Domácí násilí se děje v každé době.

Galadwen
26.07.2016 2 z 5

Podle anotace jsem si myslela, že půjde o historickou detektivku nebo thriller. Místo toho se se dočkala krváku o domácím násilí začínající víceméně koncem a bez nějakého zakotvení v historických reáliích, které by napovídalo, kdy se příběh vlastně odehrává (možná je to záměr). Přečetla jsem rychle, ale nedostala jsem, co bych chtěla. Děj má malý spád a vzdor hrůznému tématu je bez napětí, předvídatelný. Nebavilo mě to, byť je kniha ryze technicky napsána slušně.

MichelleS
29.12.2014 2 z 5

Zlo a násilí na téměř každé stránce. V popisech fyzického i psychického týrání se autorka doslova vyžívá. Námět vycházející ze skutečné události je zajímavý, ale zpracování mne zklamalo. Jedna a tatáž informace omílaná dokola na několika stranách, jako by byl čtenář slabomyslný a nestačilo to jednou. Věty jsou občas neskutečně kostrbaté. Úplně chybí nějaké ukotvení příběhu v čase, žádný popis prostředí, dialogy nepřesvědčivé.

irousek9
10.12.2014 1 z 5

Tak mně osobně se tato kniha nelíbila a to mám detektívní historické příběhy moc ráda. Prostě na mně bylo už trochu moc popisovaného násilí,které tam pán páchal na ženách. Nesnáším takové scény v tv a už vůbec až takto dopodrobna o nich nemusím číst,dělá se mi z toho špatně. Jeden bod dávám autorce za čtivost a spád knihy. Tím ale nechci říct, že mě zklamala, její vinařské krimi jsou skvělé. Takže klidně od ní budu číst další knihy.

Lucina88
29.07.2014 3 z 5

Oddechová četba :)

Lucik666
22.12.2013 5 z 5

Příběh se mi líbil. Kniha je skvěle napsaná. Děj krásně plyne, nejsou tam hluchá místa. Musela jsem číst dál a dál, dokud jsem nedošla na konec. Skvělé, nešlo se odtrhnout.

Boudika
23.07.2013 5 z 5

Velmi drsná kniha,ale neodtrhnete se,je výborně napsaná!!

calibre44
19.05.2013 3 z 5

Na začátku knihy se stane vražda šlechtice, kterou vyšetřuje místní rychtář. Nejedná se ale o detektivku v pravém slova smyslu. Autorka spíš popisuje události, které vraždě předcházely a které jí svým způsobem odůvodňují. Kniha nastoluje otázku, jestli je možné vzít spravedlnost do vlastních rukou. Autorka nakonec i v doslovu uvádí, že tomu tak není a spravedlnost patří výhradně soudům. V dnešní době bych s ní asi souhlasil, ale na počátku 18. století, kdy se děj knížky odehrává, nevím, nevím. Přesto, nebo i proto, je děj knížky uvěřitelný, koneckonců se jedná o rekonstrukci skutečné události. Řekl bych, že je knížka psána spíše pro ženy, mě tam schází překvapivé zvraty, nebo více napětí.

Hřibče
14.05.2012 5 z 5

Výborný historický román. Jeho děj je naprosto fascinující a dá se od něj jen těžko odtrhnout. I když jsem už od poloviny knihy tušila, jak to celé dopadne, tak jsem musela číst dál. Krvavé scény nejsou upravdu pro křehké povahy.

vincek1
25.12.2011

Po přečtení knihy jsem si trochu připadal jako po exkurzi na jatkách. Krvavé scény jsou zde popsány až to děsí. Kdybych si to nepřečetl tak bych za tím nehledal jako autora křehkou ženu. Celkový dojem z knihy ale kladně převážil uvedené krvavé scény.
Na závěr říkám co je v těch ženách schováno až se divím a to nejsem žádný dorostenec rok mého narození se shoduje s rokem narození autorky. Doporučuji.

Kniha Prokletí lipovského dvora je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x