Prokletí

Prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234653/bmid_prokleti-234653.jpg 4 192 59

Sarah McAdamsová se rozhodla začít nový život: přestěhuje se do Oregonu a zrekonstruuje chátrající rodný dům. Její dcery Jade a Gracie nejsou viktoriánskou barabiznou na břehu řeky nijak zvlášť nadšeny a na příjezdové cestě začne o správnosti svého nápadu pochybovat také Sarah. Vybaví se jí vzpomínky na chladnou odtažitou matku, na nevlastní sestru, která beze stopy zmizela... a také na noc před dávnými lety, kdy se samotná Sarah záhadně ocitla na střeše domu, celá bez sebe, v horečnatém blouznění. O domě se v kraji povídá, že je prokletý od okamžiku, kdy se ze střechy zřítila jeho první obyvatelka. Sarah jako malá cítila, že by na těch řečech mohlo něco být, a teď se jí se stejným dojmem svěřuje i dcera. Jenže Sarah nemá na takové historky čas, protože se musí zaobírat spoustou jiných, pro ni mnohem důležitějších věcí. Začne se bát, teprve když se z nedalekého městečka začnou šířit hrozivé zprávy o zmizelých dospívajících dívkách. Teprve tehdy ji staré stěny sténajícího domu dostanou do děsivého sevření. Kdesi hluboko v paměti má ukrytý klíč k rozluštění nanejvýš reálného nebezpečí. Záleží jen na ní, jestli se dokáže postavit tváří v tvář svým nejhorším obavám, aby zastavila pradávnou noční můru, která jí chce znovu vtrhnout do života...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

Close to home , 2014


více info...

Přidat komentář

petraj30
29.02.2024

Bohužel nedočteno. Vůbec jsem se nedokázala chytit. Možná to někdy zkusím znovu, ale teď jsem se jen trápila.

ennlady
28.10.2021 5 z 5

Začínám si na knížky Lisy Jackson zvykat a začínají se mi čím dál víc líbit. A tento příběh se mi líbil hodně. Pořád se tam něco dělo a třebaže jsem se trochu obávala přeslazených romantických scén, bylo jich tam minimum. Navíc se celým příběhem vinulo tajemství minulosti a duchové ještě nedošli svého klidu... to mám taky ráda. Takže ano, dávám 5 * a doporučuji.


Katulinka69
12.03.2021 3 z 5

Že by to byl nějaký odvaz to určitě ne, ale dobře se četla

Micha-Él
24.01.2021 4 z 5

Nebýt knížka tak rozvláčná se spoustou pasáží, bez nichž by se příběh v pohodě obešel, hodnotila bych plným počtem. Lisa píše skvěle, čtivě a tak, že nemůžete přestat číst, i když se zrovna nic moc neděje. Přesně, jak někteří píší, budilo to dojem, že mnohé pasáže jsou jen vata, zatímco konec by mohl být rozepsanější, ale na můj vkus dostačující. Posledních asi 150 stran jsem ani nedýchala...

Datr1
15.12.2020 3 z 5

No, nakonec jsem to dočetla, protože jsem byla zvědavá, jak to skončí... Závěr byl napínavý, ale jinak opravdu moc zdlouhavé. Proti Smrtelnému hříchu nuda.

RomanDušek
17.11.2020 1 z 5

Mám všechny knihy Lisy Jackson. Přečetl jsem jich drtivou většinu. Jen jejích posledních 5 knih čeká na přečtení.
Od první knihy, kterou jsem od této autorky četl, jsem se stal jejím fanouškem. A vždy s nadšením čekal, až vyjde nová kniha. Do této chvíle jsem byl povětšinou spokojený s tím, co napsala.
Ale bohužel, zde přišlo obrovské zklamání!! Knihou jsem se prokousával jen se sebezapřením. Dočetl jsem jí jen kvůli tomu, abych zjistil, jak to dopadne s unesenými dívkami.
V knize je až příliš mnoho postav, zamotané rodinné vztahy až hluboko do let dávno minulých a k tomu duchové...
Za mne opravdu ne!
Rád si přečtu i další knihy od Lisy, ale pokud by měla jít s kvalitou, na kterou jsem u ní zvyklý, dolů, přestanu si její díla kupovat.

Jedinou hvězdičku dávám za kapitoly věnované uneseným dívkám.

Zaninka080
21.09.2020

Mě se knížka líbila, i když neměla tak rychlý spád. Mám ráda duchařiny a tajemství z minulosti. Četla se hezky.

Knižní střípky
12.08.2020 5 z 5

Toto je má druhá kniha od Lisy Jackson a jsem opět nadšená. Vůbec mi to nepřipadalo zdlouhavé a nudné, já se do knihy ponořila od prvních stránek, a těch bezmála 570 stran jsem přečetla během jednoho dne. Ta duchařská tématika je zde jenom velice lehká, řekla bych že se jedná spíše o thriller s okrajovými prvky duchařiny, ale každopádně atmosféra starého polorozpadlého rodinného sídla zatíženého temnou minulosti zde byla perfektně zachycena a místy jsem měla opravdu nepříjemné pocity. Za mě osobně jedno velké nadšení.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Kami33
28.12.2019 4 z 5

Souhlasím s některými předchozími komentáři ohledně rozvleklého děje. A také mi Sarah občas lezla trochu na nervy :-).

laura
01.11.2019 5 z 5

Není už to ta stará dobrá Lisa, ale i tak mě tahle kniha zase bavila... Spíš duchařina než thriller, protože vražd se víceméně nedočkáte (tu de facto nedořešenou, ke které došlo vlastně spíš omylem, nepočítám), ale i tak se slabší kusy budou bát.

Duchové, spousta neodhalených tajemství, rozmotávání spletitých klubek minulosti a nečekaná odhalení - to vše nabízí tento román. K tomu jeden strašidelný, rozpadající se viktoriánský dům se spoustou kleteb, zašifrovaných vzkazů, záhad, starých sklepů a míst, kam byste v noci vážně sami jít nechtěli - a máte příběh s troškou hororového napětí.

Takže, kdo se rád bojí a má rád záhady (ty současné i ty, zapadlé v dávné minulosti), vrhněte se na ni. Mě to bavilo, i když těch téměř 600 stran je skoro jako vylézt na Mont Everest :) Když tam konečně jste, nevěříte tomu, ale jste rádi, že jste to nevzdali.

Usignolo
03.10.2019 5 z 5

To byla přesně kniha pro mě! Trochu duchů, starý barák, spousta napětí a láska, krásná práce! Dostala se mi do knihovny náhodou, ale budu se snažit si přečíst i další knihy paní autorky :-)

Esmeralda168
11.03.2019 4 z 5

Občas psáno příliš rozvlekle, jinak to ale byla zajímavá kniha. Bavilo mě to.

Ester71
02.01.2019 4 z 5

Přestože nejsem vůbec duchařsky zaměřená, a tady bylo duchů a přízraků a jiných záhad až až, knížka mě bavila.

bekule
05.11.2018 3 z 5

Nelíbilo, asi nejslabší od LJ a ještě taková bichle! Být o polovinu kratší by knize jen prospělo.Podle názvu i obálky jsem očekávala napětí, tajemno až hororovo. Nějak se napětí vypařilo, toho běhání za přízraky bylo nějak moc, příběh unesených dívek naprosto postrádal napětí - nebála jsem se o ně ani chvíli. Slabé tři hvězdičky za čtivost která se autorce nedá upřít.

Nixa
09.10.2018 4 z 5

První kniha od této autorky a musím říct, že se mi četla dobře. Rozhodně jsem nebyla zklamaná a čtení mě bavilo. Je pravda, že v této knize je snad vše - duchařina, únosy mladých dívek, rodinná tajemství a milostný příběh :-) I tak jsem spokojená a není to má poslední autorčina kniha.

DagmaraTC
12.08.2018

Naprosto souhlasím s komentářem čtenářky orinka3. Větší slátaninu jsem už dlouho nečetla. Čtu knihy této autorky ráda, ale tato kniha je knižní patchwork.

maličkán
22.07.2018 4 z 5

Moje oblíbená spisovatelka, ale tentokrát dávám o jednu hvězdičku méně z důvodu zbytečně rozvleklého začátku a tak rychle uťatého konce. Jak už tady bylo napsáno, vypadá to, jak kdyby došel papír.

andrea4468
13.07.2018 4 z 5

Kniha mě opravdu hodně bavila a vzbuzovala ve mě zvědavost. Pouze konec mě trochu zklamal. Vše, na co jsem čekala bylo zmáčknuté na pár stránek a některé věci dle mého nebyly ani vysvětlené. Každopádně doporučuji a určitě sáhnu po další knize této spisovatelky.

ValiSophie
08.07.2018

Čtivá, i když začátek nic moc.

orinka3
27.02.2018 1 z 5

Strašné. Jestli něco nesnáším, tak drzé štěkání pubertálních fracků na rodiče, kteří je pedagogicky chlácholí a lezou jim do zadní části, jen aby se nedotkli jejich psýchy. Jelikož mají sami máslo na hlavě (rodičové). Tady si čtenář užije dosyta. Až k přecpání. Takže pak už jsem četla tak každou desátou stránku, přesto jsem neztratila nit. Zlosyn, unášející dívky, se nápadně podobal tomu, který straší v knize Chladná krev. Jen té krve tolik neteče. Na stránce 536 si můžeme pěkně připomenout oblíbený film Jára Cimrman ležící spící, když se dočítáme o příbuzenských vztazích osob, vystupujících na stránkách. Teda - to autorka přehnala. Sklouzlo jí to až k frašce. Asi potřebovala zaplatit složenky a měla to od stránky. Nedoporučuji k četbě těm, co hledají kvalitu. Tady ji nenajdou, je to příklad literárního škváru. Hvězdičku nechám z milosti, za čtivost.