Pro lidi jsem Láďa

Pro lidi jsem Láďa https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340695/mid_pro-lidi-jsem-lada-gVI-340695.jpg 4 11 4

„Mohl si sáhnout na nebe,“ říká zeť, mnohonásobný reprezentant ČR Vladimír Šmicer, o svém tchánovi Ladislavu Vízkovi. Lidi dřív často chodívali na fotbal, jen aby viděli Láďu Vízka a jeho někdy až pohádkovou hru v útoku. Nastupoval za kdysi mistrovskou Duklu, za reprezentaci, za olympijský výběr. Má bronz z mistrovství Evropy a zlato z olympiády. Pokud by na prahu osmdesátých let vládly dnešní poměry, přestoupil do některého ze slavných evropských klubů a byl by světovou celebritou. Dnes má na kraji Prahy, v Čimicích, hospodu zvanou Kozlovna a lidi ho berou za fotbalového baviče. Kdyby hrál, což v totalitních poměrech zamlada nemohl, za Real Madrid nebo Borussii Dortmund, neměl by teď Kozlovnu, ale spíš nóbl hotely v Karlových Varech. Ale nestěžuje si. Má lidovou restauraci a komentuje fotbal v deníku Sport. A teď napsal knížku. O svém životě, o své hravosti, o poměrech v našem fotbalu a vlastně i o poměrech v téhle zemi. Vízkovo vyprávění provází humor, cinkají v něm medaile z drahého kovu, stejně jako půllitry v jeho Kozlovně, míče padají s pleskotem do sítě a karty pleskají v mariáši... Druhý muž Fotbalové asociace ČR žaluje dnes Vízka proto, že prostě jen napsal, co si opravdu myslí. A Vízek, Láááďa Vízek!, jak kdysi volávali fanoušci, říká: „I kdyby se na mně justice nakonec vyřádila a dala mi ochutnat prohru, tak pro lidi určitě nebudu, odsouzený syčák Vízek?. Pro lidi jsem a budu Láďa. Bavič z Kozlovny a kdysi hráč, co to s míčem fakt uměl.“... celý text

Přidat komentář

PetrCepek
29.01.2020 5 z 5

Pana Vízka si velice vážím. Za to, co v životě zatím dokázal i za jeho odvahu veřejně vyslovovat názory, které si méně stateční lidé dovolí pouze myslet. Občas s ním hraji mariáš a mám ho moc rád. Proto jeho čtivé knize (která samozřejmě není žádný Shakespeare a trochu v ní postrádám popis legrácek, které tropil v Dukle, ve Francii či v nároďáku) uděluji plný počet hvězd. Například vyprávění o průběhu populárního tanečního klání Star Dance z pohledu houževnatého fotbalisty pobaví snad každého.

Cinderella6
18.01.2020 5 z 5

Láďa Vízek patří mezi starou fotbalovou generaci, která si o sobě moc nemyslí, klidně si s vámi popovídá v hospodě a nechá se oslovovat prostým "Láďo". Kniha byla výtečná, vřele doporučuji!


Honza89
23.04.2019 5 z 5

Mám rád lidi, kteří neváhají vyslovit, co si skutečně myslí a Ladislav Vízek k nim nepochybně patří. V tomto duchu se nese i jeho kniha, takže čtenář má hodně výživnou zábavu. Pohledy Ladislava Vízka jsou mi sympatické, myslím si, že mu jde o to, aby byl fotbal pro lidi zábavou. Knížku doporučuji.

Harry
23.07.2017 4 z 5

Ladislav Vízek byl můj oblíbený fotbalista, uměl totiž svou hrou bavit a kdyby nebyl bohém a kdyby "kopal" teď, tak se o něho tahaly slavné světové kluby. Jeho glosy a postřehy pravidelně sleduji v úterním deníku Sport ,a proto jsem měl velkou radost z této knihy, kde velice přímočaře a vtipně vypráví o svém převážně fotbalovém životě, hodnotí úroveň v českém fotbale, i své trampoty s místopředsedou Berbrem, který ho dal k soudu.Moc pěkná kniha, která určitě potěší hlavně sportovní a zvláště fotbalové příznivce.

Autorovy další knížky

Ladislav Vízek
česká, 1955
1988  83%Fotbalový romantik
2017  84%Pro lidi jsem Láďa

Kniha Pro lidi jsem Láďa je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x