Přivolávání

Přivolávání https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200878/bmid_privolavani-nejtemnejsi-sily-RQr-200878.jpg 4 320 76

Nejtemnější síly série

< 1. díl >

Chloe vidí mrtvé lidi. Ano, jako ve filmech. Problém je, že vidět duchy v reálném životě znamená jednosměrnou jízdenku na psychiatrii. Ovšem nic není tak, jak se na první pohled zdá… Jmenuji se Chloe Saundersová a můj život už nikdy nebude stejný jako dřív. Ve svých patnácti letech jsem vůbec netoužila být jiná než ostatní. Chtěla jsem chodit do školy, mít kamarády, bavit se. A taky jsem chtěla, aby si mě trochu víc všímali kluci. Už ani nevím, jaké je to být obyčejná holka. Všechno nabralo zcela jiný směr toho dne, kdy jsem ve škole poprvé spatřila ducha. Vyděsil mě tak, že nikdo nezapochyboval o tom, že jsem se naprosto pomátla. Teď už ve škole všichni vědí, kdo jsem. Jen z jiných důvodů, než bych si přála. Ve filmech nejsou duchové nic neobvyklého. Když se však v reálném životě snažíte lidem vysvětlit, že vidíte duchy zemřelých lidí, automaticky získáte poukaz na pobyt v léčebně pro duševně choré. A tak jsem se ocitla zavřená v Lylově domově, což je „speciální zařízení“ pro narušenou mládež. Chtěla jsem se co nejdříve uzdravit a vypadnout odsud. Brzy jsem ale pochopila, že je to jiný domov, než se na první pohled zdá. Dějí se tady podivné věci a ani mí noví spolubydlící nejsou choré bytosti. Mají zkrátka poněkud zvláštní schopnosti. Nevím, komu mohu důvěřovat. Musím přijít na to, jaká nebezpečná tajemství skrývá Lylův domov... , a to dříve než povstanou jeho kostlivci a začnou mě pronásledovat. První vydání.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Galatea
Originální název:

The Summoning , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
24.11.2023 5 z 5

Kniha je dobře napsaná a velice dobře se četla

Miri294
01.09.2021 5 z 5

Po dlouhé době se mi povedlo sérii sehnat. Začátek byl sice trochu zdlouhavý, ale bavilo mě to. Všechny díly jsem přečetla jedním dechem a určitě se k nim ještě vrátím.


diana1217
14.03.2021 4 z 5

Skvěle napsaná a velice zajímavá série. Nechybí krásné kamarádství, láska, strašidelné scény a překvapující zvraty. Rozhodně přečtu znovu.

Babu002
15.01.2021 3 z 5

Kniha není špatná, ale první polovina knihy se mi četla těžce.
Nevím jestli je to mnou, ale jediná postava, co mi za celou dobu nesedla, byla hlavní hrdinka :D

Lokina
17.05.2020 4 z 5

Jako jedna ze sérií v mé knihovně, si i tato našla po velmi dlouhé době cestu k tomu, abych ji začala číst. Co musím knize vytknout je obálka, určitě nebude patřit k mým oblíbeným.
V knize se nic tak zásadního neděje, příběh se rozjede asi padesát stran před koncem. Ale kupodivu mě vůbec nevadil ten zdlouhavý začátek, ba naopak mě to bavilo. Všechno mělo svůj čas, jak s představením hrdinů, tak i k postupnému rozřešení záhady kolem obyvatel Lylova domu.
Kniha je určitě orientována na mladší čtenáře, nečekala jsem nic světoborného ani nadčasového. Příběh má své plouživé tempo, sem tam se najdou i strašidelné a napínané pasáže.
Kniha se mi líbila a budu pokračovat druhým dílem :-)

0249
31.03.2020 5 z 5

Zaujal mě příběh i nadtchl.

Ivanka83
09.02.2020 3 z 5

Ze začátku jsem se knihou musela prokousat. Druhá polovina byla o poznání lepší. Závěr sice předvídatelný, ale rozhodně splnil účel. Určitě se pustím do pokračování.

Peťa2110
06.02.2020 3 z 5

Táto séria neni zlá a skutočne sa mi celkom páčila (samozrejme vhodnejšia pre mladšie ročníky)....ale niečo tomu chýbalo.

nikca3882
29.08.2019 5 z 5

Za sebe tedy musím říct, že se mi kniha velice líbila. Přečetla jsem všechny díly jedním dechem. Neříkám, že je to nejlepší knížka, kterou jsem četla. Ale určitě si sérii někdy znovu přečtu :)

Niky91
07.08.2019 3 z 5

Zajímavý námět, knížku v podobném duchu jsem ještě nečetla, ale i tak mi toto přijde jako průměrné čtení. Uvidíme dál, mám na plánu celou sérii.

werush
15.04.2019 3 z 5

Jako oddechové čtení je to dobrý

Erlif
24.01.2019 3 z 5

Chtěla jsem nějakou oddychovku.... knihu jsem přečetla rychle, ale nebyla ničím překvapivá, zajímavá ano, čtivá ano, ale řekla bych, že jde o velmi nevyužitý potenciál a kniha si drží svou rovnou čáru průměrnosti.

anibeni
26.08.2018 4 z 5

Na tuhle sérii jsem v knihovně narazila úplně náhodou a anotace mě zaujala... po přečtení prvního dílu mě zajímá, jak se bude děj vyvíjet, protože zápletka mě docela zaujala. Nicméně zatím úplně nejásám, četla jsem již podobné knihy a byly daleko lepší.

Monika82
06.07.2018 5 z 5

Chvíli trvalo než jsem se začetla ale nakonec super :)

Lethania
02.07.2018 3 z 5

Dlouho mi trvalo se začíst. Příběh byl nijaký, postavy nesympatické. Taková průměrná teenagerovská fantasy knížka, která nenadchne, ale ani neurazí. Další díl číst nebudu.

Symphie
01.04.2018 5 z 5

Ze začátku jsem netušila, co se bude vlastně dít. Byla jsem překvapena, když jsem zjistila, že hlavní hrdinka je nekromantka. Čekala jsem něco jiného ale těším se na další díl a zjistím, jak to vlastně bylo se Simonem a Derekem. :-)

Arwen329
14.01.2018 3 z 5

Dlouho mi trvalo než jsem se do knihy začetla, několikrát jsem ji odložila. Téměř do třičtvrtě děje se nic moc neděje, většinou mi to přišlo pořád to samé dokola. Až ke konci to začalo o něčem být. Kniha není špatná ale nenadchla mě.

EffyMerillis
16.11.2017 3 z 5

Knihu mi koupila mamka s tím, že je to mé oblíbené téma a myslela, že by se mi mohla líbit. Myslela vcelku dobře.
Je to takové pohodovější čtení, krátila jsem jí cestu v autobuse (zastavovala jsem se u některých špatně napsaných frází a nějaké hrubky). Byť je kniha napsaná spíše pro teenagery okolo 13-14 let, ne pro dospělé, čte se docela hezky. Ze začátku tedy trochu nudnější, knihu jsem do ruky brala docela málo, ale to se postupně zlepšilo a dočetla jsem ji nakonec docela rychle.
Nemá ty scény, ze kterých by se mi tajil dech, není to ta kniha, od které bych se z autobusu nejraději vůbec nezvedala abych se dozvěděla, co bude dál (tím pádem ideál, jelikož vystoupit prostě musím a vím, že jsem na střední jela kvůli knize o pár zastávek dál a přišla jsem pozdě). Ale rozhodla jsem se přečíst i další dva díly (teda, snad mě druhý díl neodradí od toho třetího). Uvidíme, co tam autorka vymyslela.

h.mose
28.09.2017 1 z 5

Toto vážně není dobrá kniha. V první řadě je k diskuzi překlad od S. Švihelové. Fráze typu: "tady já nepatřím" namísto "sem já nepatřím", "já tady sotva dorazila" místo "já sem sotva dorazila" a podobných krkolomností je v knize víc.

První trochu napínavější okamžik se odehrává až po přelouskání 80-ti stran... pak se dalších 120 stran nic neděje a teprve v poslední třetině začne příběh mírně nabírat na obrátkách. Děj je namísto nějakých humorných nebo akčních momentů obohacován bláboly, kterak hrdinka dostala svou první menstruaci. Kterak hrdinka nikdy v životě nestrouhala mrkev a hned se strouhne do prstu a kterak hrdinka nikdy neškrtala zápalkama... Chování postav je nelogické. Nejsou zodpovězeny a propracovány elementární otázky ohledně schopností a dovedností dětí. V závěru se autorka sice snaží o nějaké vysvětlení, ale to je děsně pošahaný. Navíc nevysvětluje vůbec nic.

Jestli někdo rád duchařské tituly, o několik levelů výš je trilogie od Amandy Stevens - 1. Okřídlená duše, 2. Království, 3. Prorok (zde hlavní hrdinka také vídá duchy a celé to je zaměřené jen na duchařinu, skvěle propracovanou, nechybí napětí, žhavé momenty atd.)
Dalšími poctivými knihami z duchařského žánru, kde je humor a i plno sexy momentů, jsou "Hroby" od Daryndy Jones. Člověk se navíc skvěle pobaví. Opravdu skvěle!!! Navíc všechny chceme raději číst o žhavém Reyesovi, než o uhrovitém vlkodlakovi, co smrdí jako pes... :P Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je tématem velmi nápodoben. Trilogie Asylum, Sanctum a Katakomby znovu žánrově podobné. Navíc příběh je napínavější, zajímavější, svižnější. Archiv a Dveře do prázdnoty... také lepší. No a v neposlední řadě asi všichni známe "Města" od Cassandry Clare. Jenže v nich narozdíl od této knihy kouzelníci a vlkodlaci velmi dobře fungují.

Brunnetka
22.08.2017 4 z 5

Začátek docela divný, nevěděla jsem, co si o tom myslet. Ale pak se to rozjelo a docela dobrý. Ke konci už mi to přišlo docela přitažený za vlasy, ale budiž-nesmyslný děje já můžu...:-) Dám šanci i dalšímu dílu a uvidím.

Štítky knihy

duchové a přízraky nekromancie

Autorovy další knížky

Kelley Armstrong
kanadská, 1968
2014  81%Přivolávání
2015  86%Prozření
2014  83%Probouzení
2018  65%Město ztracených
2015  85%Nejtemnější síly (komplet)

Kniha Přivolávání je v

Právě čtených5x
Přečtených429x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených34x
Knihotéce245x
Chystám se číst282x
Chci si koupit54x
dalších seznamech8x