Příšerné příběhy z temného tunelu

Příšerné příběhy z temného tunelu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131572/mid_priserne-pribehy-z-temneho-tunelu-EOK-131572.jpg 4 241 41

Příšerné příběhy série

< 3. díl >

Třetí várka "příšerných příběhů" se tentokrát veze po kolejích, v kupé strašidelného vlaku. Robert Harper cestuje z otcovského domu do internátní školy. Poprvé jede sám vlakem; kupé, do kterého se posadil, se postupně zcela zaplní. Vlak náhle zastaví, právě před tunelem, a Robert nedokáže zjistit, proč nejedou dál. Všichni v kupé usnuli, až na krásnou a trochu podivnou dámu, která sedí naproti Robertovi. Dají se do řeči; dáma pak chlapci začne vyprávět děsivé příběhy, při kterých stydne krev v žilách. Roberta během vyprávění kdoví proč přemáhá spánek. Dokáže se mu ubránit? A dojede do cílové stanice? zdroj: www.legie.info... celý text

Horory Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Tales of Terror from the Tunnel´s Mouth , 2009


více info...

Přidat komentář

changaj
21.01.2024 5 z 5

Další vydařená sbírka hororů, škoda, že je to poslední dávka příšerných příběhů. Souhlasím s Kristynou (níže) že některé povídky byly na hraně toho, co bych přečetla dítěti. Na druhou stranu pohádky bratří Grimmů jsou také dost děsivé. Příběhy ukazují negativní emoce, se kterými se děti tak jako tak mohou ve svém životě setkat (probuzené přestěhováním, nevlastními rodiči a sourozenci, žárlivostí apod). Priestley ukazuje tuto odvrácenu (ale přítomnou) stránku dětského či obecně lidského světa a činí tak kultivovaně, nepodbízivě a vlastně i s určitým moralistním poselstvím. Mám pocit, že v této sbírce nacházím i ohlasy díla Artura Machena, přetavené do podoby pro děti.

Kristyna95
23.04.2023 4 z 5

Tak, z celé série jsem si tuto knížku nechala až jako poslední. Nevím,jestli je to tím,že od čtení předchozích dílů už uplynulo pár let a já mám jejich příběhy už v mlze,ale tyto z temného tunelu se mi zdály jako ty vůbec nejmorbidnější. Ztrácela se v nich nevinnost a upřímně si nejsem jistá,jestli bych tento díl dala číst dítěti. Bylo to ale rozhodně poutavé čtení, které rychle utíkalo. Taky jsem se nemohla dočkat vyvrcholení hlavní linky ve vlaku a upřímně? Dost mě ze čtení posledních řádků zamrazilo. A co se týče příšerných příběhů? Skvělý byl Skleník, Nová guvernantka, Malí lidé, Gerald, Sestra Veronika a Šeptající chlapec. A jestli byl příběh,do kterého jsem se musela donutit,tak to byl Clach croach.


Fazulajda
22.10.2022 4 z 5

Další povedený díl, v některých místech ani nebyl tak předvídatelný jako ten předešlý.

zuzi1162
07.10.2022 5 z 5

Tuhle serii zboznuju.

kamibe
05.02.2022 5 z 5

Doporučeno paní knihovnicí jako četba pro starší kluky. Myslím, že by se to klidně mohlo líbit i dívkám, neboť kromě hlavní klukovské postavy a několika dalších kluků v jednotlivých příbězích se tam vyskytují i výrazné dívčí postavy.
Příběhy jsou to vskutku příšerné a milovníkům podobné literatury se jistě budou číst báječně. Líbila se mi ústřední linka, kdy jsem jako čtenář vnímala jednotlivé napínavé situace, ale zároveň si říkala, jakpak autor ukončí původní dějovou linku. I když po druhém či třetím příběhu už nám čtenářům může být jasněji, stejně s napětím sledujeme další a další a další... Autorův styl mi vyhovoval a i jako dospělá jsem si četbu nakonec hezky užila. S radostí knihu doporučím dalším čtenářům.

wooloong
26.10.2021 4 z 5

Čtivé povídky z dětského oddělení propojené povedenou společnou linkou. Moc se povedly i ilustrace.

Bara_Pavlaskova
23.05.2020 5 z 5

Za mě nejlepší díl že všech příšerných příběhů!

pixiepickpocket
11.05.2020 4 z 5

Nenáročné a tak trochu i strašidelné čtení. Linka propojující příběhy se mi jevila o trochu povedenější, leč opět lehce odhalitelná, než tomu bylo u dílu předešlého. Mému oku lahodily sugestivní detailní ilustrace, které povídky doplňovaly. Jen škoda, že jich nebylo více... V mnoha příbězích vnímám důraz na hlubší - vztahovou rovinu mezi protagonisty jednotlivých příběhů. Jakoby to neblahé a leckdy kruté, co se nám v životě může přihodit, záviselo hlavně na našem vztahu k lidem, kteří do našeho života vstupují a které svými rozhodnutími a činy ovlivňujeme.

Měňavka
27.12.2019 5 z 5

Čtivé dobrodružství s nádechem hororu pobaví mladé čtenáře i dospěláka s dětskou duší.

Morisius
18.08.2019 4 z 5

Další že série, stojí za přečtení. Napsáno čtivě.

Zmrzka1
21.07.2019 3 z 5

SPOILER Omáčka okolo povídek velmi povedená, až na to, že jsem hned ze začátku uhodl, kdo je ta baba (podle tý pusy). Povídky většinou průměrné. Chlapec jako postava příjemná a spánek cestujících taky skvělý. Nejlepší povídky byly Malí lidé, Sestra Veronika a Gerald (seřazeno od nejlepší). Nejhorší byly Nová guvernantka, Prasklina ve zdi a Clach Crotach (seřazeno od nejhorší). Povídky teda nic moc, zklamaly mě, už jsem chtěl knížce dát 2*, ale ten konec to vylepšil na 3*. Ilustrace jako vždy božííí.

Vabr
19.07.2019 4 z 5

Povídky jsou už konečně trochu strašidelné a povedenější ve většině případů. Omáčka kolem povídek je o trošiličku lepší než u prvního dílu. Líbí se mi zde popisování výrazů. Nejlepší povídky jsou Skleník, Ostrov, Sestra Veronika (sestupně). Nejhorší jsou Šeptající chlapec, Prasklina ve zdi, Nová guvernantka (sestupně). Nová guvernantka byla rozhodně nejhorší. Slabý, nic se nedělo a to překvapení na konec mě vůbec ale vůbec nešokovalo. Tenhle styl, že se tam jenom mele a pak je ten ,,šok'' se mi opravdu nelíbí (bohužel se to čtenářkám líbí). Skleník byl hodně dobrý dialogy a příběhem. Trošku mě mrzí ten konec, ale jako hustý na tuhle knížku. Ilustrace byly hezké. Normálně bych dal 3, ale za to zlepšení dávám 4. Nejlepší díl. Opět návaznost na první díl, která se mi líbí. 7,5.

Zmitko.m
14.06.2019 5 z 5

Skvělá kniha plná tajuplných příběhů, kde nejděsivější se mi zdál příběh Nová guvernantka...Kdo byla ona tajemná vypravěčka v bílém mi postupně začalo docházet během vyprávění, zvláště když se Robert cítíl víc a víc unaveněji...Nakonec to ale skončilo jinak než jsem myslel, čekal jsem, že spolu odejdou....Rozhodně doporučuji, byla to pro mne druhá přečtená kniha této série a těším se na další díl, který už mám připravený :-)

nikikostadinova
01.06.2019 4 z 5

Velmi zajímavé (i když konec jsem předvídala) rámcové vyprávění a povídky byly dobře zpracované. Jen jedna poznámka. Pokud mě paměť neklame (může se to stát) tak v minulých dílech, každý příběh končí rámcovým vyprávěním, kde je docela hezká, plynulá motivace k dalšímu příběhu. Tady se několikrát stalo, že to autor podle mě trošku zazdil. Což je škoda. Ale jinak je to fajn tip.

PeM
08.01.2019 5 z 5

Moc se mi knížka líbila, začala jsem tímto dílem, no hned jsem hupsla na ty předešlé....hrozně mě to baví :-)

Ťapulka
31.12.2018 4 z 5

Více se mi líbily Příšerné příběhy z černé lodi a Příšerné příběhy vánoční. Ale i tak paráda! Nejvíce se mi z těchto 11 povídek líbil Gerald, Ostrov, Prasklina ve zdi - úplně živě jsem si to dovedla představit a běhal mi mráz po zádech. A průvodní povídka, která nás provází celou knihou je také úžasná a troufám si říci, že na konci i dojemná.

Marekh
09.12.2018 5 z 5

Kniha se mi celkově líbila. Některé povídky mi nahnaly strach. Kniha je určena pro čtenáře od 12 let. Pokud bych četl knihu v těchto letech, nepochybně bych měl ještě větší požitek z knihy. Časem vyzkouším další knihy od tohoto autora.

Kniha obsahuje také pěkné černobílé ilustrace.

Eliška12
22.10.2018 3 z 5

Pěkné , ale trochu moc zdlouhavé . Některé příběhy pro mně byly až moc dlouhé , o to horší byl ale jejich konec . Knihu mi doporučila moje mladší sestra , moc se jí líbila . Na mně byla trochu moc dlouhá , ale jinak se mi docela líbila . Od tohoto autora si určitě přečtu i další díly , protože se mi moc líbí jeho hororové nápady. Jen bych byla moc ráda , kdybych nebyla tak blbá a nečetla si komentáře k této knize večer , protože to , že ta paní je Smrt mně vyděsilo opravdu nejvíc :)

Ali_xy
27.08.2018 5 z 5

3. díl neztrácí svoji kvalitu. Hlavní příběh je tajemný a zajímavý, co se týče příběhů, jež záhadná paní v bílém vypráví, přišly mi asi z celé série nejlepší.

LadyCharlene
27.05.2018 4 z 5

Podle mě byla tato knížka nejslabší, přesto jednotlivé povídky byly opravdu čtivé a poutavé, zajímavá témata. Ale hlavní příběh trošku pokulhává. Na tuto knížku jsem se hodně těšila, protože mě lákala představa temných příběhů v jedoucím vlaku, ale bohužel mě tolik nenadchnul. Navíc mi hlavní postava přišla jako sobecký spratek, aspoň, že na konci došel k nějakému prozření, konec byl velmi dobrý. Také se mi líbily narážky na předchozí díly. Nejvíce se mi asi líbila Nová guvernantka, Sestra Veronika a Gerald.

Štítky knihy

horory

Část díla

všech 11 částí díla

Autorovy další knížky

Chris Priestley
britská, 1958
2011  88%Příšerné příběhy strýce Montaguea
2015  82%Příšerné příběhy vánoční
2012  87%Příšerné příběhy z temného tunelu
2011  86%Příšerné příběhy z Černé lodi
2014  72%Pan Krátur

Kniha Příšerné příběhy z temného tunelu je v

Právě čtených4x
Přečtených331x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených23x
Knihotéce99x
Chystám se číst90x
Chci si koupit40x
dalších seznamech5x