Zkažené sémě

Zkažené sémě https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162386/zkazene-seme-162386.jpg 4 38 10

V lesích okolo Bludova řádí banda lupičů a přepadá obchodníky. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby těmto lapkům kdosi nedodával lektvary, které z nich dělají nezastavitelné vraždící běsy. S tím se však tajemný alchymista zvaný Kuchař nespokojí, má vlastní krvavé plány. A tak zatímco v ulicích přibývá mrtvých, vysušených těl, bludovský hejtman a jeho pátrací tým musejí rozplést záhadu a odhalit ukrytou laboratoř a v ní rostlinu, která je stejně krásná jako smrtící. -- 1. vydání.... celý text

Přidat komentář

Malarkey
18.04.2021 4 z 5

Začátek na mě působil možná trošku nesourodě, asi i vzhledem k tomu, že jsem do Případů hejtmana Ambrože naskočil bez znalosti prvního dílu. Postupem času jsem si ale na ten svět Bludova (mimochodem hezké středověké živé město) zvyknul a zvykl jsem si i na to, že ač se jedná o klasickou detektivku, je protknuta fantastickými motivy. Na konci jsem si říkal, jak krásně je ta středověká atmosféra v knize znázorněna, že se vůbec nedivím, že autor po čase přeskočil na ryzí historické detektivky. Zkažené sémě je ale skvělá kniha a ač tu hejtman Ambrož jedná spíše zpovzdálí a kniha se orientuje spíš na jeho pohunky, vč. víl, tak je znát, že autor má klasické aristokratické detektivky moc rád.

Jarka_rybář
02.10.2020 3 z 5

Výborná kniha, výborný svět. Sice trochu slabší, než ostatní knížky z Bludova, ale pořád super.


kristijan
25.08.2020 4 z 5

O něco slabší než oba příběhy z knihy Případy hejtmana Ambrože, ale pořád velmi povedené. Nápaditá kombinace fantasy a detektivky zasazená do fiktivního českého středověkého města. Do popředí se tentokrát z vyšetřovacího sboru dostává víla Liliana. Všem fanouškům fantasy i historických detektivek můžu vřele doporučit, začněte ale určitě první knížkou v sérii.

hanzmb
17.10.2019 3 z 5

Nemohu si pomoci, ale 1. povídka z této série byla absolutně nejlepší. Tak trochu Zeměplocha, tak trochu česká fantasy a tak trochu historická detektivka. Přitom perfektně vyvážené. Postupně přibývá fantasy, ale bohužel ubývá autorovy fantazie. Počet vražd to nezachrání. Škoda. Zase jeden projekt, který sliboval víc než přinesl.

davidurban1973
11.09.2018 4 z 5

Líbilo se mi to. Hezky napsané, slušný příběh, dobré postavy.
Moje první kniha od autora a z tohoto jeho fantasy světa. Jsem zvědav na další díly, třeba to bude dobrý základ série...

NemmamSlov
10.09.2018 3 z 5

Cakal som uplne nieco ine. S autorom som sa stretol v serii Kladivo na carodejnice a preto som sa rozhodol, ze dam autorovi sancu a precitam si viac z jeho tvorby. Nie je to zle, ale postradal som tam trosku humoru, ktory by dodal pribehu sladsiu prichut.

Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

Zkažené sémě je městské fantasy namíchané s detektivní zápletkou, což vytvořilo zajímavé počtení, které nadchne jak příznivce fantasy, tak i detektivek, tedy pokud jim nebude vadit, že se tu nestřílí z pistolí, ale místo toho se lidi masakrují meči.

kočičí anus
24.11.2014 2 z 5

Ztráta času. Jediný klad je cestovní formát. Potenciál postav zcela nevyužit, zápletka pěkně zamotaná, ale nezajímavá. Nezačetl jsem se a příběh mě do sebe nevtáhl. Připadalo mi to jako debut nějakého amatérského nadšence literatury. Konec byl zcela retardovaný. Průměr

tenax
12.11.2014 4 z 5

Příjemná směs fantasy, detektivky a historie, dobře se čte a dobře si u toho člověk představuje ten středověký, pohádkový a zároveň tak trochu současný svět.

Alma-Nacida
19.03.2014 4 z 5

Příjemná fantasy s detektivní zápletkou, děj rychle ubíhá, fajn oddychovka.