Příliš mnoho svědků

Příliš mnoho svědků https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106166/prilis-mnoho-svedku-106166.jpg 4 37 7

Lord Petr Wimsey série

< 2. díl >

První české vydání klasické detektivky z prostředí britské společnosti mezi válkami. Peter Wimsey řeší další záhadu… (www.pitaval.cz)

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

The Clouds of Witness , 1926


více info...

Přidat komentář

VesmirnaOndatra
11.08.2018 3 z 5

Súrodenci. Občas by ste ich najradšej zabili, utopili ich obľúbenú hračku v detskom bazéne (true story), vykmásali im vlasy (ona začala prvá) rozstrihali ich tričko na franforce (kto jej dovolil používať moje šminky) ale keď vám uprostred noci zavolajú, že sa ocitli v problémoch, neváhate a pribehnete, Fixinela v jednej ruke, vrece na mŕtvoly v druhej (vyhradzujem si právo nevypovedať)

Detektívna línia sa mi zdala trochu kostrbatá, súdne pojednávania ma mierne nudili, ale vyvažoval to svieži a vtipný štýl písania. Určite skúsim od Dorothy niečo ďalšie.

Finn69
25.05.2018 4 z 5

Lord Petr tentokrát musí zachraňovat vlastní rodinu - jeho bratr vévoda je obviněn z vraždy, sestra se zapletla se socialistickým radikálem, zkrátka ten chlapík se nikdy nenudí :-)
Je to vtipné a čtivé, plné zajímavých a sympatických postav; ostatně jako vždycky když vezmete něco od Dorothy Sayersové do ruky.


denib
07.03.2018 3 z 5

I když mám ráda klasické detektivky, takže jsem se na setkání s touto autorkou těšila, tato kniha mi nesedla. Příliš mnoho svědků, příliš mnoho milostných trojúhelníků a slepých uliček a příliš mnoho nesouvisející slovní omáčky. Je to krátká kniha, ale i tak se mi čtení vleklo a celou dobu jsem se nemohla zbavit dojmu, že ty řeči kolem by tam být nemusely. Klidně by to mohlo být tak o čtvrtinu kratší. Na druhou stranu to je zajímavý detektivní případ s celkem originálním rozuzlením. Příběh jako takový se mi líbil a lord Petr je sympaťák. Ale ten styl psaní prostě není pro mě.

wooloong
19.05.2016 3 z 5

Bavila jsem se, ale na pořádnou detektivku mi chybělo větší napětí a lépe ukrytá pointa.

woodward
18.08.2015 5 z 5

Mně se v téhle knížce nejvíc líbí ovdovělá vévodkyně z Denveru, když své dceři dočasně zblblé levicovými ideály s velkým šarmem a inteligencí předvádí, jak se všechny ideologické žvásty dají použít nejméně ve dvou směrech.

gina2
08.03.2015 4 z 5

pěkná kniha

tintik
11.05.2013 3 z 5

Knížka se celkem dobře čte, hlavní hrdina Petr Wimsey je sympaťák, jehož monology a dialogy mi několikrát vykouzlily úsměv na rtech, ale.. Ale v knížce mi chybělo to "něco", kvůli čemu bych se ji zdráhala odložit a posléze se k ní zase s nedočkavostí vracela. Proto ***.