Příběhy mořeplavců: Češi a Slováci, kteří obepluli svět

Příběhy mořeplavců: Češi a Slováci, kteří obepluli svět https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349341/bmid_pribehy-moreplavcu-cesi-a-slovaci-k-eBi-349341.jpg 4 9 6

Dlouho očekávaná publikace o historii české a slovenské mořeplavby vás provede vývojem tohoto pozoruhodného fenoménu země, jež má k moři víc než daleko. Obsahuje množství příběhů nejvýznačnějších českých a slovenských mořeplavců 20. a 21. století, kteří dokázali obeplout svět. Kdy a proč napadlo naše mořeplavce obeplout svět? Jak se dá v našich podmínkách postavit loď? Co vše během plaveb zdolali a do jakých úskalí a nebezpečí se dostali? Co jim plavba dala a naopak vzala? Kudy vede nejkratší cesta ze srdce Evropy na moře? Odpověď na tyto a množství dalších otázek naleznete v této jedinečné publikaci, která zahrnuje i množství faktografi ckých údajů o technických parametrech konkrétních lodí a informací nezbytných ke znalosti mořeplavby. Kniha je bohatě provázena fotografiemi, dobovými materiály a samostatně vloženou mapou s vyznačenými trasami. Doplňují ji krásné ilustrace. Množství autentických příběhů mořeplaveckých osobností v jedné jediné knize: Rudolf Holý, Richard Konkolski, Milan Švihálek, Julius Ecsi, Jozef Varsányi, Jiří Albrecht, Ivan Orel, František Sýkora, Jiří Denk, Otakar Hons, Jaroslav Bernt, Vlado Porvaznik, Zdeněk Teubner, Oldřich Karásek, Stanislav Kubíček, Petr Ondráček.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
06.04.2021 5 z 5

Moc se mi libil uz samotny napad - sesbirat osobni zkusenosti cesko-slovenskych moreplavcu do jedne knihy.
Pelmel nazoru, rozhodnuti, zkusenosti je stejne pestry jako spisovatelsky styl jednotlivych namorniku. Presne zapadlo do me soucasne cestovatelske ctenarske etapy. Doporucuji vsem, kdo radi bloudi prsten po mape a maji boty z toulaveho telete.

Vyky0287
03.06.2019 4 z 5

Zajímavá knížka. Každý mořeplavec píše trochu jiným stylem, proto mě něco bavilo více a něco méně. Dva roky zpět jsem četl knížku od Petra Ondráčka, která se četla velmi dobře. A hlavně jsem štěstí, že jsem plul se Standou Kubíčkem po Chorvatsku. Jeho život vypadá pro nás normální lidi jako sen.. Proto první příběh, který jsem četl, byl ten od něj. Respekt patří samozřejmě všem. Nedávám plný počet hvězd, protože jednotlivé příběhy by si zasloužily víc, než jen pár stránek. Ale chápu, že tady jde spíš o shrnutí těch nejzajímavějších jmen.


Godvind
12.02.2019 3 z 5

Kniha je složena z autentických vyprávění patnácti různých mořeplavců. Každý autor se své části zhostil po svém, a tak jsou některé části slabší, jiné čtivější. Stejně tak někteří autoři mi byli blízcí, na jiné jsem se "naladit" nedovedl... Respekt si jistě zaslouží všichni, kniha je však značně nevyvážená a jako celek spíše průměrná.

Knihovnice29
22.11.2018

Právě jsem knihu zakoupila do naší knihovny. Osobně se znám s jedním z mořeplavců, s Petrem Ondráčkem. Pobýval v Mokrém na Rychnovsku a postavil si tu svoji plachetnici, odtud s ní (pomyslně) vyplul a také jej zde čekalo přivítání z dlouhé plavby. Naše obec a knihovna byla partnerem této cesty a jsme na něj, náležitě, pyšní. Jeho cestu jsme sledovali a prožívali s ním. Je to opravdu odvážný a obdivuhodný člověk. Jako ostatně všichni mořeplavci. Těším se, až se začtu do jednotlivých příběhů. Začnu ale tím posledním, který napsal Petr Ondráček.

ZuKo
07.02.2018 5 z 5

Jsem ráda, že výzva roku 2018 mi vložila do ruky tuhle knižku. Při čtění jsem si říkala jo to bych chtěla také. Díky této knížce jsem se mohla na chvilku vžít do života mořeplavce + krásné fotky.

Iki1
11.01.2018 3 z 5

Kniha obsahuje zážitky patnácti mořeplavců. Tito muži vládnou spíše jinými svaly, než rukou s perem, ale přesto je jejich líčení hodně dobré, protože obsahuje bezprostřední prožitky. Nejvíc jsem obdivoval průkopníky, kteří prošlapávali cestu ještě za rudochů (a taky to od nich pořádně schytali). Ale s tehdejším vybavením a vlastnoručně vyrobenou jachtou plout přes oceány, tak to teda klobouk dolů. Velmi dobré počtení i prohlížení fotografií, které doplňují a rozšiřují sepsané příhody.