Příběhy dračích císařů

Příběhy dračích císařů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107471/pribehy-dracich-cisaru-107471.jpg 5 21 4

Přečtěte si v převyprávění Vladimíra Ferka mytologické příběhy tak, jak si je vyprávěli staří Číňané.

Přidat komentář

Taťka Hraboš
dnes 5 z 5

Poměrně jednoduše, ale docela poutavě odvyprávěné příběhy z nesmírně bohaté a pro běžného českého čtenáře neznámé čínské mytologie. To vše je okořeněno pěknými velkoformátovými ilustracemi k příběhům na každé straně. Knížka, která je i díky nim atraktivní hlavně pro děti, ale ani dospělý čtenář nebude zklamaný. Ten zřejmě – jako já - ocení i závěrečné poznámky a vysvětlivky k různým jménům a pojmům z čínské historie a filozofie, z nichž se dozví více než ze všech hodin dějepisu, které kdy absolvoval ve škole (tedy pokud zrovna historii nestudoval i na VŠ).

mot33
16.07.2017 4 z 5

Zkazky a hádky či boje bohů staré číny poměrně slušně napsano i ilustrováno jediná vítka ke knize že si korektor s ní nedal moc práce a občas text zasahuje do tmavých ilustrací a není k přečtení.


Cryptkeeper
06.08.2015 4 z 5

Asi moje prvně odposlouchávaná kniha,na kterou si pamatuju,když mi ji kdysi jako malému četl táta.
Skvělé příběhy,uplně jiný svět než ostatní pohádky tehdejší doby.

Amaranta
27.03.2012 4 z 5

Je to jiný svět a pro děti je dobré mít náhled i na něj. Obzvlášť přínosné je propojení fantazie s filosofií. Zrovna čtu Oblomova - část o zakotvení pohádek v mentalitě ruských venkovanů i šlechty a jak se z nich nikdy nevymaní. Tak snad, když těch pohádek bude větší množství, z různých kultur a budou si odporovat, dítko si už nějak domyslí, že toto asi nemůže fungovat v životě. Jistě, je tu taky internet...