Předpeklí ráje

Předpeklí ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37669/predpekli-raje-37669.jpg 3 14 4

Autor znovu pátrá v dávné minulosti lidstva, v historii dávných civilizací, které přišly z jiných planet, aby Zemi učinily " sličnou a milou budoucímu člověku tak, jak to stanovil plán daný Bohem.

Přidat komentář

ZaS
07.03.2023 2 z 5

Po titulu Bohová a apokalypsy poněkud zklamání. Autor neustále těká mezi tématy, což se projevuje chaotičností txtu a neustálým opakováním teorií, což zvyšuje objem knihy. Kromě toho bude pro řadu čtenářů asi těžké přijmout postupy jako channeling a systémová analýza jakožto relevantní zdroj.
Nicméně bych knihu úplně nezavrhoval. Sem tam se objeví zajímavá myšlenka. Jen to chce bohužel používat rychločtení, což jinak odsuzuji. U tohoto titulu to ale je nejen možnost, ale přímo nutnost.

Metroušek
27.07.2017 1 z 5

Uf, to byl nářez... Je to jako by pejsek s kočičkou psali knížku a pomotali všechno dohromady. Poctivé hledání někdy může skončit v Říši klamu. Na proklamované budoucí duchovní vůdcovství českého národa v Evropě si rád počkám, a vyhlížím jeho první známky... (Pro méně chápavé čtenáře přikládám: Cha cha cha!)


Eldar80
01.12.2014 3 z 5

Střízlivému čtenáři, který není seznámen s knihami von Dänikena, bude tato kniha připadat zcela přitažená za vlasy. Setká se totiž s teoriemi, které jsou z úplně jiného světa než co si pamatuje z dějepisu základní a střední školy. Wiesner si všímá jiných věcí než Däniken. Především velmi záhadné doby starověké kultury sumerů. Snaží se vysvětlit co stálo v pozadí tehdejší civilizace. A míří ještě dále do minulosti a popisuje určitá kataklyzmata, která se stala na konci doby ledové. Kdysi byla na Sibiři zasypána zaživa zvířata ledem či sněhem s vodou a následně zamražena. Snad zledovatělá lavina? Avšak Wiesner uvádí, že díky průletu cizí planety (snad Nibiru?!, knihu jsem četl velmi dávno a nemám ji k dispozici) blízko země byla z oceánu odebrána voda, která v atmosféře zmrzla a následně "spadla" na Sibiři a pohřbila pod sebou větší množství zvířat. A uvádí řadu dalších kontroverzních prohlášení. Co je však na to znepokojivé, že Ivo Wiesner byl poměrně velmi inteligentní člověk, který vlastnil i několik patentů. Ony totiž některé uváděné skutečnosti mohou snáze vysvětlit záhady našich dějin. Wiesner se taky spíš podobá Sitchinovi a pouští se na podobně tenký led. 65%

(Komentář bude upraven, nebo přepsán, ale to se mi zase nechce.)

Nibiru
19.11.2012 5 z 5

Úžasná kniha, o to cennější poznatek, že autorem je Čech a ne cizinec, ale upřímně, v mnohém překonává i takové autory, jako je E. von Däniken a jeho knížky. Od této knížky čtu všechny další, které autor napsal a vydal a skláním se v úctě před velikostí jeho ducha a širokým rozsahem jeho znalostí. Knihy I. Wiesnera nejsou pro slaboduché čtenáře, ale ty ostatní určitě obohatí a kdo se zajímá o dávnou minulost planety Země a o lidskou civilizaci vůbec, ten získá díky I. Wiesnerovi další úhel pohledu. A já říkám, že ta zkušenost za to stojí!!

Autorovy další knížky

Ivo Wiesner
česká, 1933 - 2008
2009  83%Národ v lénu bohů
2000  84%Děti moudrých draků
2004  51%Gambit mahátmů
2000  64%Předpeklí ráje
2009  75%Poutníci do země andělů

Kniha Předpeklí ráje je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x