Přechod čarodějů: zasvěcení ženy

Přechod čarodějů: zasvěcení ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90031/prechod-carodeju-zas-90031.jpg 4 32 4

Fascinující vyprávění o zasvěcení do světa čarodějů od žákyně dona Juana a souputnice Carlose Castanedy. Před více než dvaceti lety Carlos Castaneda uchvátil miliony čtenářů vylíčením svých zkušeností se světem odlišné reality, do nějž jej zasvětil indiánský brujo, čaroděj don Juan. Souputnice Carlose Castanedy, antropoložka Taisha Abelarová, která byla zasvěcována čarodějkami don Juanovy skupiny, popisuje vlastní náročnou přípravu na přechod čarodějů. Autorka zasvětila svůj život praktikování přísné disciplíny, kterou pro nedostatek vhodnějších názvů nazýváme čarodějstvím. V knize popisuje své učednické období pod vedením indiánských čarodějů z Mexika a dopodrobna líčí jednotlivá stadia čarodějského učení pro stopaře a čarodějské techniky. Na konci šedesátých let se při cestování Mexikem setkala v Arizonských horách s Clarou Grauovou, která se stala její průvodkyní po světě čarodějů. Pod jejím vedením Taisha započala dlouhodobý fyzický a duševní trénink, jehož cílem je zrušení naučených způsobů vnímání a sklonů, které nás vězní uvnitř hranic normálního každodenního světa a brání nám vstoupit do jiných dosažitelných světů. Přechod čarodějů krok za krokem barvitě vykresluje tuto duchovní cestu a dává nám určitou představu o tom, s jakými výzvami a riziky se žena-čarodějka musí střetnout.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

The Sorcerers' Crossing , 1993


více info...

Přidat komentář

Terezk-a
27.05.2020 5 z 5

Ze začátku mě kniha vůbec nebavila a ani v průběhu četní mě nějak extra neoslovila, ale jakmile jsem knihu dočetla, nemohla jsem na ní a příběh v ní přestat myslet a tak jsem jí znovu otevřela a začala číst odznova, avšak tentokrát už od první stránky s nepopsatelným zaujetím a touhou číst dál a dál.
Kniha, která velmi ovlivnila můj pohled na svět, můj život, ženství, energii a práci s ní.
V knize je veliká moudrost a klid.

Freja
23.08.2019 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších :)


lucie1575
08.06.2017 5 z 5

Trošku náročnější na čtení, vzhledem k množství informací, ale když se začtete je to příjemné čtení.

beruna23
28.09.2011 5 z 5

"Nejdřív ti chci ukázat jednoduché pohyby, které musíš dělat denně," řekla. "Provždy je považuj za nepostradatelnou součást svého života.
Předvedu ti nejprve způsob dýchání, který byl po generace tajemstvím. tento mocný dech odráží dualistické síly tvoření a ničení, světla a tmy, bytí a ne-bytí."

"V tom okamžiku mě prostoupila hluboká náklonnost vůči tomu stromu, dokonale jsem se do něj vcítila; bylo to v téže chvíli, kdy se z mých zad a hlavy vzedmula vlna energie a já zjistila, že pozoruji svět z nejvyšších větví. Ten vjem však trval pouhý okamžik, neboť mě z něj vytrhl správcův hlas, který mi přikazoval, abych slezla dolů a vklouzla opět dovnitř svého těla. Ucítila jsem bouřlivé šumění, připomínalo vodopád stékající dolů, které proniklo temenem do hlavy a naplnilo celé moje tělo důvěrně známým teplem."

Štítky knihy

Mexiko čarodějnictví čarodějové duchovní literatura esoterismus, ezoterika čarodějky duchovní cesta

Autorovy knížky

Maryann Simko
americká, 1944 - 1998
1999  86%Přechod čarodějů: zasvěcení ženy

Kniha Přechod čarodějů: zasvěcení ženy je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce20x
Chystám se číst20x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x